Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat ediniz ve polemiğe girmeyiniz.
LGBT karşıtı olabilirsiniz ama rica ediyorum bunu dile getirirken dini içerikli yorumlar yazmayınız, görüşünüzü yazarken kırıcı olmayınız.
@ozgmlk @cilek.yagmuru 'nun görüşüne katılıyorum, bir arkadaşım eşcinsel, aynı sizin gibi bunun yanlış olduğunu düşündü, zaten o yönde düşünmesi için üzerinde çok da baskı vardı, bu hem aile baskısı zira evin tek çocuğuydu ve anne babanın onunla ilgili evlendirme, torun sahibi olma gibi hayalleri vardı, hem de çevresel baskı, çünkü bizim büyüdüğümüz yerde LGBT asla kabul görmezdi, arkadaşımız çevre tarafından fark edilince çok çirkin sözler ve davranışlara maruz kaldı, yaşadığı toplumda kabul görebilmek için kendine kız arkadaş edindi ama olmadı, zira içinde olduğunuz bedenle cinsel kimliğiniz aynı değilse ve bunu hem kendinize hem çevrenize kabul ettiremiyorsanız bunalıma giriyorsunuz, arkadaşım da böyle bir bunalıma girdi bir süre, şimdi mutlu çünkü artık kim olduğunu biliyor ve bunu rahatça yaşayabileceği bir yerde yaşıyor.
Siz de belki bugüne kadar çevreniz belki aileniz sebebiyle bazı duygularınızı bastırmış olabilirsiniz, kendiniz bile bunu bizlere yazarken "yanlış farkındayım" diyorsunuz.
Ben LGBT tıp literatürüne göre nerede yer alıyor bilemem ama bildiğim bir şey var ki eğer bir LGBT iseniz bu kimlik değişmiyor, bunu arkadaşımda gördüm, başkalarında da gördüm, mesele biri vardı evlendi, çocuğu oldu, çalıştığı kurumdan emekli olduktan sonra ameliyatla kadın oldu.
Sizin konunuzdan bağımsız ülkemizde hermafrodit olarak doğanlar var, belli bir yaşa kadar kadın veya erkek olarak yaşayıp sonrasında östrojen veya testesteron hormonu ağır bastığından görüntüleri değişen hangi hormon ağırlıktaysa o duyguları hisseden insanlar mevcut.
LGBT bir özenme değildir, zaten isteseniz de olmaz çünkü cinsel kimliğiniz neyse o'sunuzdur, ki ben çocuktum lgbtli ünlüler vardı, kimi ameliyat oldu kimi ameliyat olmadan hayatına devam etti, hiçbirimiz bende öyle hissediyorum demedik, çünkü hissetmediğimiz şeyi taklit edemeyiz.