Nasil boyle oldun ya?
Ben mutfakta bi seyler hazirlarken bile sagima soluma bakiyorum. Gozum balkonda ozellikle geceleri. Hele bir haserat fobim var. Sorma gitsin. Bizim burada cekirgeler kafam buyuklugundedir mesela. Bana uçarak bir cekirge gelirse butun mahalleyi ayaga kaldiririm. Su ana kadar hic ustume konmadilar. Konarsa ne olur bilmiyorum. Ayni sekilde hamambocegi se oyle.
Hic psikologa gitmedim. Cunku korkmaliyim ondan ustume geldiginde ciglik atmaliyim. Mumkun degil normal karsilayamam.
ne bileyim asla korkutulmadım
oğlum da korkmaz
o karanlıktan falan da korkmazdı ama okulda öğretiyorlar korkmayı da
küçücük kızlar çığlık çığlığa sinekten kaçıyor ya kara sinek bile değil meyve sineği denilen bir sıkımlık canı dahi olmayan
öğrenilmiştir bu korkular hep
bebek bilmez korkmayı mesela o en fazla irkilir
ben gece evde kalamayanı falan da anlayamıyorum mesela
bana ütopik geliyor bundan korkmak
bir ara tek çocuk konusu vardı orada da yazmıştım bence bunlar tek çocuk olmanın da artısı biraz
kendinle baş başasın her şeye sen yetmelisin
bu da seni umursamaz yapar tehlikeye karşı savaşçı vs vs
benim eşim arıdan korkar hiç sokmamış hep korkutmuşlar şimdi de acır diye değil ya alerjim varsa diye korkuyor
arılar beni çok sever hep peşimdeler mecburen bir kere kovaladı arımı zira ben kovaladım gitmiyor aynı sene tatilde iki kere sokulmuşluğum falan da vardır yani
pencereye yaban arıları yuva yapmışlardı eşimin onu atması imkansızdı zira korkar onu da attım gelip teşekkür etti ki bir kovan arı yani bu ittirip attığım
bir de günümüz çocukları da şanslı eskiden anneler çocuklar küçükken hep yanlarında imiş şimdi daha bağımsız çocuklar kendilerini korumayı da öğrenirler biz öğretilmiş korku yaratmazsak tabii