Gebeliğe Hazırlık folbiol kullananlarr

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

guzelanne adayi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
52
29
3
28
Arkadasim folbiollla hamile kaldi bugun baska bir arkadasim kist oldugu halde folbiolla kalmis sizce ise yararmi bende yeni kulllanmaya basladim:anneadayı:

Bende kullaniyorum 10gundur. Ama hamile kalmaya yardimci oldugunu bilmiyordum. Daha yumurtlamama var bakalim insallah bizdede ise yarar

folbiol sigara kullananlar için diye söylemişti doktorun yanında çalışan arkadaşım, ağır bir folik aitmiş, folik asitin fazlası da zararlı araştırmanızı tavsiye ederim.

Ben kullanıyordum bıraktım. Hamilelige falan yardimci oluyor demedi dr. Birakma sebebim ise kanda folik degerimin baya bi yüksek cikmasi

Arkadasim folbiollla hamile kaldi bugun baska bir arkadasim kist oldugu halde folbiolla kalmis sizce ise yararmi bende yeni kulllanmaya basladim:anneadayı:

Canım folik asit hamileliğe yardımcı olduğu net bi bilgi değil. Doktorlar folik asidi hamilelik düşünen bayanlara veriyorki eğer hamile kalırsa bebeğin gelişiminde bi sorun bi problem oluşmasın diye. Ben özel eğitim öğretmenliği yaptım ve bi öğrencimiz folik asit eksikliğinden omurilik açıklığı vardı belden aşağısı tutmuyordu :( düzenli ve dozunda kullanıldığı zaman uzun süreli kullanımda bi zararı yok. Ben 4 ay kullandım gebe kaldım 3 ayda gebeyken folbiol kullandım. 4 aylık düşük yaptım ve düşükten sonra da 3 aylık Demir ve folik asit verdi doktor. Anlıycağın hala folik asit kullanıyorum :)

Canım folik asit hamileliğe yardımcı olduğu net bi bilgi değil. Doktorlar folik asidi hamilelik düşünen bayanlara veriyorki eğer hamile kalırsa bebeğin gelişiminde bi sorun bi problem oluşmasın diye. Ben özel eğitim öğretmenliği yaptım ve bi öğrencimiz folik asit eksikliğinden omurilik açıklığı vardı belden aşağısı tutmuyordu :KK43: düzenli ve dozunda kullanıldığı zaman uzun süreli kullanımda bi zararı yok. Ben 4 ay kullandım gebe kaldım 3 ayda gebeyken folbiol kullandım. 4 aylık düşük yaptım ve düşükten sonra da 3 aylık Demir ve folik asit verdi doktor. Anlıycağın hala folik asit kullanıyorum :)
Banada verdi demir ilaciyla folbiol cnm keske yardim etse :110:

Folbiol folik asit takviyesidir hamile kalmakla alakası yok ki.. benim doktorum folbiolu tavsiye etmiyor içinde günlük alınması gerekenden çok daha fazla folik asit varmış, fazla folik asit alımı da bebeğe kötü yan etkiler yaparmış, düşük vs de. Bu sebeple günlük dozu düşük folik asit takviyesi kullanıyorum. Ben hamile olduğumu öğrenince başladım zaten folik asit değerlerim iyiydi.

Folbiol folik asit takviyesidir hamile kalmakla alakası yok ki.. benim doktorum folbiolu tavsiye etmiyor içinde günlük alınması gerekenden çok daha fazla folik asit varmış, fazla folik asit alımı da bebeğe kötü yan etkiler yaparmış, düşük vs de. Bu sebeple günlük dozu düşük folik asit takviyesi kullanıyorum. Ben hamile olduğumu öğrenince başladım zaten folik asit değerlerim iyiydi.

Bana günlük doz olarak günde bir defa yarım tablet vermişti doktor.

Bana günlük doz olarak günde bir defa yarım tablet vermişti doktor.
Folbiolu 4e bölüp içersen iç demişti diğer türlü kullanma dedi, bu sebepten bana folicus verdi. Çünkü fazla folik asit alımı bebekte otizme sebep oluyormuş, Allah korusun ama dikkat etmek lazım.

Folbiolu 4e bölüp içersen iç demişti diğer türlü kullanma dedi, bu sebepten bana folicus verdi. Çünkü fazla folik asit alımı bebekte otizme sebep oluyormuş, Allah korusun ama dikkat etmek lazım.

Anladım canım şuan gebe değilim zaten hemde şuan verdiği ilacı bölme gibi durumum yok. Oligofer fol diye bi ilaç dozu kendinden belli. Sıvı Demir'in içine toz karıştırıp içiyorsun.

oyle birsey yok folbiol hamile kalmaya yardimci degil vucutta az bulunan folik asitin hamile kalindiginde bebege yeterli gelmesi icin aliniyor bebegin beyin gelisimi cok onemli ve vucutta yeterli miktarda bulunmadigi icin aliniyor ama ins hamile kalirsiniz cok istiyorsunuz

hamilelik öncesi doktorun tavsiyesiyle folbiol e başladım, 2.ayda hamile kaldım. 5 haftalıkken başka bir doktora ilk kontrole gittiğimde folbiol ü bıraktırdı bana. çok yüksek dozda mg ı faydadan çok zararı olabilir dedi. bir aydır folic 1 kullanıyorum. inşallah bebeğe bir zararı olmamıştır.

eczanedene satın alınabiliyormu acaba, doktor yazmasımı gerekli yoksa
hangi marka alınmalı

Back
X