- Konu Sahibi flamingo2754
-
kızlar daha yeni gebeyim. bhcg dün 130 çıktı.o kadar yeni yani.. doktora sordum,doktor folik asite gerek yok dedi,para tuzağı onlar dedi.ama benim aklım akrışık.heryerde çookk önemli olduğu yazılıyo.hatta bazı arkadaşlarıma folik asit vermiş doktarları.siz de kullanıyor muusunzu, gebeliğin ilk 3 ayında önemliymiş.
eşim de annelerimiz bizi folik asitle mi besledi,doğal beslenelim yeter diyo.haklı bi yandan da.ama kafam karışık.sizin fikriniz var mı?
kızlar çok üzgünüm. bhcg sonucum belli oldu : 90 .yani 150den 90a düşmüş.aynı zamanda kanamam vardı. doktor gizli düşük dedi.hatalı üretim dedi.biçok kadın farketmeden düşük yapıyormuş.vücur sağlıksız bebeği atıyormuş.bu da öylesiymiş. çok ümitliydim.neyse herşeyin hayırlısı olsun.
Selam,
Doktorunun söylediği şey çok saçma ve sinir oldum ne biçim doktormuş o? Folik asit brokoli,ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde ve kuru baklagillerde bulunur.Normal bir insanın alması gereken doz 400mg dır fakat bizler her gün yeşil yapraklı sebze ve baklagil yemediğimiz için bu dozu alamıyoruz.Eğer gebe olmasaydın senin için çok sorun teşkil etmezdi fakat özellikle gebeliğin ilk 3 ayında önerilen dozu ister besinlerle ister garantiye alıp takviyeyle almak çocugunun anomaliler riskini azaltacaktır.Folik asitin alınamaması ya da yetersiz alımı plasenta anomalileri ve erken doğuma hatta omirilik sisteminde bozukluklara yol açar.Evet eskiden bu haplar yoktu annelerimiz onları yutmadı ama peki eşine sorar mısın bebeğin için ayda 1 vereceğin 8 ytl değmez mi?Canım ben hamile değilim ve şimdiden folik asit kullanıyorum.Aslında önerilen folik asite hamile kalınca değil hamile kalmadan önceki 3 ay başlamaktır.Bence sen işini şansa bırakma hatta mümkünse bu görüşe sahip doktorunu da değiştir.Bebeğin hayırlarla gelsin inşallah.
kızlar daha yeni gebeyim. bhcg dün 130 çıktı.o kadar yeni yani.. doktora sordum,doktor folik asite gerek yok dedi,para tuzağı onlar dedi.ama benim aklım akrışık.heryerde çookk önemli olduğu yazılıyo.hatta bazı arkadaşlarıma folik asit vermiş doktarları.siz de kullanıyor muusunzu, gebeliğin ilk 3 ayında önemliymiş.
eşim de annelerimiz bizi folik asitle mi besledi,doğal beslenelim yeter diyo.haklı bi yandan da.ama kafam karışık.sizin fikriniz var mı?
para tuzağı diye nitelendiren doktora innamıyorum onun spina bifida die bişiden haberi yok galiba folik asite hamile klamadan başlamak gerekirken böle demesi garip besinlerdende folik asit alabilirsin ama bunu yeterli aldığını düşünmüyorsan kesinlikle kullan derim ben hamilelikten önce 2 ay hamileliğimde 3 ay kulandım omurilik gelişimi erken tamamlandığı için erken kesiyor doktorlar bence keisn kullanmalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?