Folik asit kullanımı

Hasretkaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
15
2
1
28
Merhaba 6 haftalık gebelikte doktor folbiol 5mg ve Elenatal 1 önerdi . Elenatal da da folik asit var 400ug . Folbiol de ise 5mg . Acaba fazla mı folik asit alıyorum . Sizler neler kullandınız ?

Hamile kalmadan 1 ay önce folik trioya başladım içinde kalsiyum ve d vitamini de var. Benim d vitamini eksikliğim vardı bunu önermişlerdi. 12. haftaya kadar kullandım. Daha yeni decavit, magnorm ve gynoferon kullanımına başladım. B12 ve kan eksikliğim vardı ferrum kullanıyordum. Bu kadar şimdilik :) Fazla folik asit idrarla beraber atılıyor zaten :)

Folibol yüksek diye biliyorum.ben hamile kalmadan önce baslamstim doktor onu bıraktırdı. Regenesis kullandim ek kullanmadım alınması gereken folik asit miktarı icindeydi

Merhaba bir sorum olacak. Bende bu ay folik asite başladım henüz hamile değilim. Folik asit hamilelik oluşmasına yardımcı mi oluyor.?

Folibol yüksek diye biliyorum.ben hamile kalmadan önce baslamstim doktor onu bıraktırdı. Regenesis kullandim ek kullanmadım alınması gereken folik asit miktarı icindeydi
Hastaneyi arayıp sordum doktoruma folbiol u kesmem lazımmış ben iki takviyeyi birden aldım 5 gündür umarım sorun olmaz

Folbiol çok yüksek bir folik asit. Ben ilk üç ay folidays kullandım doktor öyle verdi. 2. trimesterda da elenatal 2 devam ettirdi bir de ekstra d vitamini alıyorum çok düşüktü d vitaminin. Hem folbiol hem elenatal çok yüksek doz.

Merhaba 6 haftalık gebelikte doktor folbiol 5mg ve Elenatal 1 önerdi . Elenatal da da folik asit var 400ug . Folbiol de ise 5mg . Acaba fazla mı folik asit alıyorum . Sizler neler kullandınız ?
Bende ilk 3 ay iki ayrı folik asit kullandım ilk 3 ay o şekilde devam etti sonra tek folik asite devam ettim bende sizin gibi kafama takıp sormuştum doktora fazlası zaten atılıyor ayrıca ilk 3 ay 800mg kadar kullanabilirisiniz demişti

Hangi marka kullandınız hatırlıyorsanız merak ettim teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…