Folik asit kullanımı

fk3009

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
307
1
296
Manisa
Kızlar bi sorum olucak size..
ben gebelik düşündüğüm için folik asite başladm ama bir kaç ay erteledik şimdilik.nerdeyse 3 aydır içiyorum.şimdi ocak ayı gibi çalışmalara başlayalım diyoruz:) ben ne yapayım bilemedim..kullanırsam 6 ay falan içmiş olucam.gereksiz oluyo tabi.
şimdi bırakıp ocak ayında mı başlayayım.sonuçta belki hemen hamile kalamam diye düşündüm???
doktora gidip sorucam ama önce size sormak istedim.tecrübelerinize güveniyorum =)

Bence bırakmayailirsin. Zararı olabilecek birşey deği folik asit. Sonucta ocakta hemen hamile de kalabilirsin. Düşünsene 1-2 yıl deneyen var ve bu süreçte kullanmaya devam ediyorlar. Riske girme derim. Zaten hamileliğin ilk 3 ayından sonra bırakacaksın başka vitamin desteği alıyor olacaksın kısmet olursa.

Öncelikle doktorlar folik asite 6 ay önce başlanmalı ve hamilelikte 3 ay devamedilmeli diyor ben 2 yıl hamile kalamadım doktor her seferınde içiyorsun değilmi? diyede soruyordu milenyum multivitamin içtim ben zaten vitamin hapı yerinede geçiyor. Sonra tüp tedavisine geçince folidoce verdi farklı doktorum hamilelik 3. ayda bıraktım hamilelikte elevite başladım ilk günden doğuma kadar gidecekmiş 6. aydayım şimdi bu arada kan testi yaptırdım. Folik asit 3 -20 değer aralığı olması gerekiyormuş bende 25,2 çıktı doktoruma dedim ne yapayım sorun yok bırakmıyoruz devam dedi eleviti yani demekki zararı yok

Back
X