Folik asit kullanmadım ve cok korkuyorum yardım edin

mahkeme86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
41
8
1
39
Merhaba arkadaşlar ben hamile kalmadan önce folik asit kullanmadim.yaklaşık 5 haftalik hamileyim.dün yeni kullanmaya başladım.ama artik bi etkisi zaten olmuyormus.bu konuya dikkat etmediğim için kendimi çok hirpaliyorum ve üzüyor um. Ağlıyorum sürekli.nolur kızlar yardım edin bişey söyleyin çok kötüyüm. Bu kadar önemli bir konuyu nasıl atladım bilmiyorum.

canım önce bi sakin ol.. ben hamile olduğumu bile bilmiyordum. doktor folikasit kullanmaya hemen yarın başla dedi. birşey olmaz dur bi hele. eskiler folikasit mi kullanıyordu. sıra sıra doğuruyorlardı..

Bende hamile kaldiktan sonra kullandim nasil etkisi olmuyormus doktorn mu dedi bunu sana. etkisi olmasa kulanin diye söylemez cnm doktor rahat ol. yemene icmene dikkat et ilacini al sorun yok stress yapma bebise zararli

Hamile kalmadan en az 6 hafta önceden başlamak gerekiyormuş.hamile kalınca da 3 ay devam edilmeliymiş.çünkü artık omurilik ve beyin sistemine bi katkısı olmazmış. Ayrıca internette de aynı şeyleri söylemiş uzmanlar.sorumsuz davrandığım için ve bişey olucak diye çok korkuyorum kızlar.inanın tahmin ettiğinizden daha kötüyüm.bebegi çok istiyorduk ve sevincini yaşayamadım bile.inşallah bişey olmaz arkadaşlar.kendimi sakinleştirmekte zorlanıyorum.Bu konularda bilinçli insanlarız ama nasıl atladık hala inanamıyorum

Canım senin dediğine bakılırsa ben 1 senedir hamile kalmaya çalışıyorum ne zaman olacağı belli değil biliyorsun ki ne yani 1 senedir folik asit mi kullansaydim. Çoğu gebelik beklenen tarihte gerçekleşmiyor ve emin ol ki çoğu insan öncesinde kullanamıyor bu yüzden. Hiç içini karartma.internette her okuduğun da inanma lütfen. Hamileligin in tadını çıkart kendine zehir etme bu günleri. Sonra daha çok üzülürsün inan bana.

Doğru söylüyosunuz.eşim de bu şekilde ona daha fazla zarar vereceğimi söylüyor.benim ihmalim yüzümden bebeğim bir sorun yaşarsa gerçekten affedemem kendimi.bebek isteyen herkese de Allah tez zamanda sağlıklı bebekler versin inşallah.inşallah bu panik ve korkularım yersizdir.bu şekilde ne evime ne de işime konsantre olamıyorum.aklım hep orda.gerçekten çok korkuyorum

Hic alakasi yok
Kullansaydin iyiydi tabi ama bir cok farketmeyen var
Hic canini sikma
Hemen kullanmaya basla
Folik asit Her gun vucuttan atiliyor zaten
5 haftaymis daha hemen basla

Dün başladım kullanmaya canım.Arkadaşlar bir de günümüzde artık bir çok kişinin folik asit kullandığı söyleniyor ya sizlerin çevresinde yakın tarihlerde doğan,annelerinin folik asit almadigi ve her bakımdan sağlıklı olan bebekler var mı?önceden hersey doğal olduğu için bebekler daha sağlıklı idi diyolar.günümüz ile geçmişi o yüzden bir tutmayın diyorlar o yüzden soruyorum.

hiç kötü düşünmeyin, üzülmeyin de.
bende aynı sizin gibi oldum. hamile kaldığımın farkındaydım ama adet günümün geçmesini bekledim. tam öğrendiğimde tam 5 haftalıktı. doktora da 7 haftalıkken gittim. ve folikasite o zaman başladım. ve üçüncü aya kadar kullandırdı doktor.
öncesinde kullanıp kullanmadığımı bile sormadı.
şimdi çok şükür, sorunsuz, gelişimi yerinde bir bebeğim var.
böyle üzerseniz Mazaallah birşey olur sonra. endişeye gerek yok. taze fasulye fıstık yeyin onlarda da bol bol var diyorlar.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Canım benim arkadaşım hç kullanmadı folik asiti ve suandada cook sağlıklı cok tatlı bir oğlu var 3aylık o yüzden hiç canını sıkma :)

Amin canım inşallah.Durumunu paylaştığın için çok sağol. ALLAH sizin de evladınızı size bağışlasın. Sağlıklı uzun ömür versin inşallah

Canım benim arkadaşım hç kullanmadı folik asiti ve suandada cook sağlıklı cok tatlı bir oğlu var 3aylık o yüzden hiç canını sıkma :)
Çok sevindim canım.Allah bağışlasın. Bu örneği de benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.

Canım ben ikinci kizimda hamile oldugumu 3 aylikken ogrendim ustune adet gordugum icin anlamadim hamile oldugumu doktora gittigimde yaklasik 10 12 haftalik falandi folik asit kullanmadim anlayacaģin masallah gayet saglikli akilli bir yavrum var 3.5 yaşında şuan boyle seylere takilip en guzel zamanlarini kendine zehir etme yazik sana ben ilac kullandim düstüm hic bisey olmadi koruyan gözeten Allah canim üzulme sen daha yenisin simdi icmeye basla ne olsa kardir saglicakla kal

Canım benim ya Allah bağışlasın evlatlarını.çok sevindim sağlıklı olmasına.inşallah Rabbim bana da sağlıklı evlat nasip eder.bütün hayat boyu vicdan azabı çekmek istemiyorum.Tabi Allahtan ne gelirse de boynumuz kıldan ince.

Bencede evham yapıyorsunuz herkesin gebeliği planlı olmuyor ki çoğu kişi adet gecikmesinden sonra farkediyor benim arkadaşlarımdada cogu adet gecikmesinden sonra gidip öğrendi hamileliğini , haliyle o zaman başladılar. hiçbişey olmaz takılmayın onlara siz hamileliğin keyfini çıkarın

inşallah dediğiniz gibi olur.aslında benimki planlıydı ve bunu duymuştum. Fakat nasıl olduysa aklımdan çıkmış.bundan kızıyorum kendime zaten.bunda da bi Hayır vardır inşallah.çok sağolun.

inşallah dediğiniz gibi olur.aslında benimki planlıydı ve bunu duymuştum. Fakat nasıl olduysa aklımdan çıkmış.bundan kızıyorum kendime zaten.bunda da bi Hayır vardır inşallah.çok sağolun.
Olabilir insanlık hali hayati birşey degil vitamin sonuçta takılmayın suçluluk duyup , bundan sonrasına bakın

Ah arkadaşım sekiz ay.kadar kullandım.her ay husrandim.

Bıraktım beş ay yada altı ay sonra hamile kaldım o sıkıntının bende yaşadım.ama.her hamilelik.planlı.olmuyor ki.kaç kişi kullanabilir artı bisey daha var

Ben.hamile.olduğunu 9 haftayı geçince.öğrendim.ve çok.kısa.sure.kullandım

Elhamdülillah herşey de yolunda bunlar yeni dönem.icatları etkisi.yok.demiyorum bende kullandım onca ay hayal kırıklığı.oluyor diye her ay bıraktım e nasib bu ya hamile kaldım

Hicc Kafana takma

Ilk iki hamileligilde folik asitin ne oldugunu bile bilmiyordum cocuklarim gayet saglikli hamdolsun.

Bunda da midemi cok bulandirdigini farkett 3 hafta ancak kullandim biraktim Zaten yedigimiz yiyeceklerdende aliyoruz bu vitamini

Evham yapmayin bosuna sizin cocugunuzu sağlıklı kilacak güç vitaminler degil onu size veren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…