Folik asit kullanmadım ve cok korkuyorum yardım edin

Sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğum Haberlerinizi okudukça sizin adınıza ve kendi adıma mutlu oluyorum arkadaşlar.paylaştığınız herşey için teşekkürler.bunu aklımdan çıkarabildiğim an çok mutlu bi hamile oluyorum.keşke hiç aklıma gelmese. Biraz fazla evhamlıyım sanırım.bu arada çok olmasa da peynir yemişimdir. Çalıştığım için düzenli kahvaltı yapamıyordum.

Ayy canım dur bu sakin ol. Okur mu öyle şey. Ben 9.ayda hamile kaldım 9 ay hep mi kullanacaktım. Bide plansız hamile kalanlar var onlar ne olacak. Dr verdiği folik asit i doğuma kadar kullan dedi. Madem öyle ise yaramıyor dr niye durduk yere ilaç kullanırsın. Her yazılana söylenene inanma ve bebeginle ilgili strese girme. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

Amin canım hepimizin inşallah.Canım sen kaçıncı ayında kullanmaya başladın peki?doktor öncesinde kullanmadın diye bir şey demedi değil mi?

Ben ilk hamileligimde hiç kullanmadim çok şükür oğlum şuan 12 yasında sağlıklı bi okadar da akıllı bu kadar stres yaparsan sen zarar verirsin bebeğine sakin ol bundan sonra düzenli kullan hiçbir şey olmaz Allah ın izniyle :)

Maşallah,sevindim canım.Allah bağışlasın. inşallah benim bebeğim de sağlıklı olur Allah ın izniyle.tek düşündüğüm bu.

Bende kizimda 6 haftalıkken doktora gittim doktor verdi o zaman başladım bisy olmaz merak etme Allah tamamına erdirsin canim

Amin canım hepimizin inşallah.Canım sen kaçıncı ayında kullanmaya başladın peki?doktor öncesinde kullanmadın diye bir şey demedi değil mi?

3.ay bitti çok şükür. Bu benim 2.hamileliğim, ilkinde dusuk yaptim simdikiyle arasında 10 hafta var. İlk hamileliğimde 5.haftada başlamıştım düşük yapınca dr elindeki kutuyu bitir demişti. Bunda hep kullanmış oldum ama inan bu hic sorun değil. Stres yapma. Komşumun hamileliği plansız oldu o da 6.haftada başladı.

Bakliyat yemeyi çoğalt fasülye, nohut, mercimek bunları yiyin

üzülme bızım zamanımızda folık asıt mı vardı canım

ha bırde folık asıt bazı dr arasında tarısma konusu.....ben zamanında kullanırken baska ıldekı arkadasım kullanmıyordu.....dr u demıskı ben folık asıte karsıyım cocukta hıperktıflıge yol acıyor vs vs bır suru bısey anlatmıs benım dr um ıse ısrarla kullan dıyodu ...ama dedıgım gbı uzulme bızım zamnımızda folık asıt mı vardı

Canım kullansan iyi olurdu ama kendini bunun için hırpalama çoğu kadın gebelik öncesi kullanmıyor. Üzme kendini sen bundan sonra çok güzel besleneceksin zaten bebişine iyi bakacaksın :)

Eskiden bu tarz ilaçlar mi varmış . Aile hekimi kullanmasanda olur demişti... sağlıklı beslenmeye devam

Eskiden bu tarz ilaçlar mi varmış . Aile hekimi kullanmasanda olur demişti... sağlıklı beslenmeye devam
Gerçekten bunlar benim için o kadar umut oluyor ki anlatamam.Etraftaki herkes,internetteki uzmanlar,okuduğum makaleler 'mutlaka doğumdan önce başlayıp folik asit kullanmalısınız' yönünde görüş bildirince ister istemez içim o kadar karardı ki anlatamam.İstediğim doktora da ancak cumartesiye randevu alıp gidebileceğim kısmetse.Kaç gündür içimi kemirdiğinden ve sizlerin deneyimlerine ve görüşlerinize danışmak istediğimden hemen buraya yazıp fikir almak geldi aklıma.Çok teşekkür ediyorum,çok sağolun arkadaşlar.

Canim bende iki gebeliğin önceden başlamadım çünki bilmiyordum öğrendikten sonra başladım biri 3 biri 1.5 yaşında şükür no problem..:)

Ben o tip söylemleri ilaç sektörüne yatırım olarak düşünüyorum. her şeyi doğal yoldan alma taraftarıyım. Şu anda yaptığın stres izlediğim ilaçtan daha zararlı.

Sen boyle kendini hirpalamaya devam edersen bebegine o kullanmadigin folik asitten daha cok zarar verirsin. Uzuntu stres gebelikte en buyuk dusman yapma Allah aşkına eskiden folik asit tableti mi varmis annem ne bende ne abimde kullanmamis cok sukur saglikli akilli birer birey olduk nolur bu kadar abartma bende 5 haftalikken kullanmaya basladim ama senin gb kafami duvarlara vurmak aklima gelmedi cnk tup bebek haricinde ne zaman hamile kalacagin belli olmuoki senelerce folik asit icip bide kendi sagligimimi etkileseydim herseyin fazlasi oldugu gb bununda fazlasi zararli cnk umarim okudugun sitelerde bundan da bahsetmislerdir. Bebegin su anda buyumeye sana tutunmaya calisirken sen folik asut kullanmadim die agliosun onu da kendini de daha cok uzuosun yapma lutfen toparlan kendine gel!!!

kusura bakmayin arkadaslar ben folik asit kullanmadan hamile kaldigim zaman bebegimde sorun cikiyor bu yuzden iki bebegimi kaybettim beyin gelisiminde bozukluk oluyo ilk gebeligim 5 aylik kafasi su topluyodu hidrosefali ikinciye 9 ay hamile kalamadim ama hergun folik kullandim hamile kaldiktan sonrada 6 ay ictim ikinci bebegim cok saglikli dogdu son gebeligimde hic beklemiyordum bilmeden hamile kaldim ve yine ensefalosel dendi 4 aylik kafa tasi olusmuyodu beyni disari dogru fitiklasti sonra omurga kemigi egriligi cikti en son karnimda oldu bebegim ama demem o ki bu binde bir olan bisey mesela benim eltim 9 ay boyunca ne folik asit kullanir nede vitamin cokta saglikli cocuklari var masallah rabbim vericekse bi sknti veryo zaten ilac kullansanda faydasi olmuyo canim ama o kadar tahliller testler yapildi butun doktorlarin bana dedigi hamile kalmadan folik asit kullandin mi demekki benim bunyemle alakali herkes bir olucak degil canim hic korkma rabbine sigin bol bol dua et ben bi sknti olacagini sanmiyorum oyle hissettim cunku yazmiycaktim ama kendimi tutamadim yazmak istedim amacim seni strese sokmak degil durumumu anlattim sadece canim benim hic uzulme bebisinide uzme o herseyi duyar hisseder allaha emanet ol sende bebisinde guzel kardesimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…