• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folik asit yerine folatasit kullananlar

doktordan doktora buna gosterilen onem azalsa da bu bahsekonu farkin onemsizliginden degil, bu farklarin cok yeni ortaya konulmasindan kaynaklaniyor, yani henuz kesin soyledir boyledir diyebilecekleri net kaynak olmadigi icin ister istemez mevcut programi takip ediyorlar.

mesela ben solgar in folate ini, nature's made in metilkobalaminini, bir de baska yabanci bir markainin ubiquinol unu kullaniyorum, bu soyledigim de coenzimq10 in aktif formu, aktfi formu kullanmayi tercih edenler bunu da arastirabilir.

benim kullanma sebebim ilk yaptigim dusuk sonrasi bana genetik test yapildi ve mthfr enziminde mutasyon cikti, bu durumda benim vucudum folik asit gibi sentetik besin desteklerini kendi basina aktif forma ceviremedigi icin zaten mecburen aktif formu olan folat kullanmam gerekiyor, yani diger bir adiyla dogal formu oluyor bu.

bu konularla ilgili daha fazla haberlesmek isteyen olursa ben hep acigim, birbirimize makaleler gosterebiliriz.
Bana genetik test yapılmadı yani doktor gerek yok dedi ilk gebeliklerde olabiliyor diye size doktor mu gerek gördü ?

Doktorum ozellikle b12 ve folik asit tek hapta olani vermişti (tanidikti doktorum)

Ben tüp bebek yaptım bugün ilacım bitti folik asit sağlık ocağı folbil folik asit yazdı doktorumu aradım kullanmamı önermedi kendi yazdığı ilaca devam etmemi istedi ilaç bu
Bende gebe kalmadan önce 3 ay Folbil kullandım gebe kalınca ilk doktor kontrolümüzde doktorum fotoğraftaki hapı kullanmamı soyledi

Bende gebe kalmadan önce 3 ay Folbil kullandım gebe kalınca ilk doktor kontrolümüzde doktorum fotoğraftaki hapı kullanmamı soyledi
İlacı aldım ama o gün kimyasal gebelik olduğunu öğrendim kan değerlerim geri düştü kısmet değilmiş birdahaki denemede kullanırım artık 😞

Bana genetik test yapılmadı yani doktor gerek yok dedi ilk gebeliklerde olabiliyor diye size doktor mu gerek gördü ?
merhabalar, benim de sadece bir dusuk oldu ama ben ileri yasta zaten bu cocuk sevdasina tutuldugum icin doktor hemen beklemeden genetik test istedi, 41 olucam gelecek hafta, iyiki de istemis, boylece yavas yavas bu gnetik bozukluk icin gerkeli diyeti yapmaya basladim, folik asit yerine folat kullandim. mthfr diye internette aratirsaniz, bi suru kaynak bulabilirsiniz, doktorunuzdan bence talep de edebilirsiniz. ne kadar erken ortaya cikarsa o kadar iyi cunku sadece hamililik ile lalkali degil, kendi sagliginiz acisindan da neler risk grubu ogrenmeniz gerekiyor.

Merhaba arkadaslar solgar folate metafolin aktif form mu oluyor
Bende de mtfr mutasyonu var..

merhabalar, benim de sadece bir dusuk oldu ama ben ileri yasta zaten bu cocuk sevdasina tutuldugum icin doktor hemen beklemeden genetik test istedi, 41 olucam gelecek hafta, iyiki de istemis, boylece yavas yavas bu gnetik bozukluk icin gerkeli diyeti yapmaya basladim, folik asit yerine folat kullandim. mthfr diye internette aratirsaniz, bi suru kaynak bulabilirsiniz, doktorunuzdan bence talep de edebilirsiniz. ne kadar erken ortaya cikarsa o kadar iyi cunku sadece hamililik ile lalkali degil, kendi sagliginiz acisindan da neler risk grubu ogrenmeniz gerekiyor.
Bana kullandığınız hapın adını yazabilir misiniz ?

öncekikle Bu konuyu acmamin en büyük sebibi ülkemizde bu konu ile alakali yeteri kadar makale ve aradtirmalar yapilmamis olmasi. Folik asit yerine sentetik olmayan yani aktif halde metilfolat hücreler tarafindan daha iyi islendigini yabanci kaynakli sitelerde okudum. Piyasada satilan sentetik yapidaki folik asit vucudumuz tarafindan emiliyor depolaniyor ama ne yazil ki hemen hemen hiiic kullanilmadan atildigini okudum. Benim gibi folat asit kullanan var mi ? Var ise ne kadardir kullaniyor ? Bu konu ile ilgili doktorlarin ne kadar bilgisi var beraber paylasalim bilinclenelim diye actim konuyu umarim faydali olur.
Merhaba bende şuan folik asit kullanıyorum ama folat asit kullanmak istiyorum ? Siz hangisini kullanıyorsunuz folat asitin ? Yardımcı olabilir misiniz bana ?

öncekikle Bu konuyu acmamin en büyük sebibi ülkemizde bu konu ile alakali yeteri kadar makale ve aradtirmalar yapilmamis olmasi. Folik asit yerine sentetik olmayan yani aktif halde metilfolat hücreler tarafindan daha iyi islendigini yabanci kaynakli sitelerde okudum. Piyasada satilan sentetik yapidaki folik asit vucudumuz tarafindan emiliyor depolaniyor ama ne yazil ki hemen hemen hiiic kullanilmadan atildigini okudum. Benim gibi folat asit kullanan var mi ? Var ise ne kadardir kullaniyor ? Bu konu ile ilgili doktorlarin ne kadar bilgisi var beraber paylasalim bilinclenelim diye actim konuyu umarim faydali olur.
Ben bunu kullanıyorum folik asit olarak bebek istiyoruz ondan bu da mı zararlı 🤔😳

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    77 KB · Görüntüleme: 343
Bir zararı yok demi kullanmaya devam edeyim o zaman
Bana sağlık ocağında aile hekimim yazmıştı. Siz kendiniz mi alıp kullanıyorsunuz. Söyle de bi şey varmış o dozu biraz yüksekmiş o yüzden internette bi gün için bi gün içmeyin diyor. Ben planlı gebelik düşündüğüm için düzenli her gu bi tane içerek 3 ayımda hamile kaldim. Herkesin aksine ben o folik asiti seviyorum o yüzden.

Bana sağlık ocağında aile hekimim yazmıştı. Siz kendiniz mi alıp kullanıyorsunuz. Söyle de bi şey varmış o dozu biraz yüksekmiş o yüzden internette bi gün için bi gün içmeyin diyor. Ben planlı gebelik düşündüğüm için düzenli her gu bi tane içerek 3 ayımda hamile kaldim. Herkesin aksine ben o folik asiti seviyorum o yüzden.
Ben bi ara doktora gittim gebelik düşünüyorum dedim öyle al kullan dedi. Ama günde iki tane alıyodum 3.günüm ama yüksek olduğunu bilmiyordum artık bir tane alırım

Bende basladim folata insallah hayirlara vesile olsun burda okudugum uzere osende 2m aldim

Ben folattro kullandım ama nedir bilmiyorum

Back
X