folik asit

alminaseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
254
39
28
kızlar doktora gitmeden folik asit kullanılır mı gebelik oncesi için folibol 5 mg aldm da eczaneden doktora danismadan kullanlrmi zarari olmaz heralde dimi vitamin sonuçta

olmaz canım
kullanabilirsin
hamileliği düşünen herkes en az 3 ay önce başlıyor kullanmaya
dozunu yeni okudum kusura bakma 5 mg fazla
doktora sormalısın

Son düzenleme:
Gebelik oncesinde folik asit kullanilabilir ama bence doktoruna bir danis. Vitamin sonucta bir zarari olmaz diye dusunme.

Zararı olsa doktorlar önermez zaten.. Ama sen yinede doktoruna danış.
Doktorlar duruma gore ilac verirler ve dozajini ayarlarlar. Bir seye faydasi var diye doktorlar ilaci herkese vermez. Her ilacin faydasi ve zarari vardir. Biz bu sekilde yonlendirirsek konu sahibi doz asimi yapabilir. Bu tehlikeli bir durum. Yeni arastirmalar folik asit doz aşımının bazi kanser turlerini tetikledigini gosteriyor. Konu sahibi lutfen bir doktora gorunerek folik asit kullanmak istediginizi belirtin. Doktor sizi bilgilendirir. Ve eger kullandiginiz baska ilaclar da varsa mutlaka bunlari doktorunuza bildirin.

Bende doktora danış demiştim zaten

Doktorum bana dusununce al ic demisti.bir ay incesinden sormadan aldm ictim zarari olmadi hatta doktor ictigin iyi olms dedi

kızlar doktora gitmeden folik asit kullanılır mı gebelik oncesi için folibol 5 mg aldm da eczaneden doktora danismadan kullanlrmi zarari olmaz heralde dimi vitamin sonuçta
herseyin fazlasi zarar olsada bu folik asiti test yapmadan veriyorlar. Yine de doktora danışmakta fayda olur.

Bende doktora danış demiştim zaten
Doktora danis demenizde problem yok zaten zarari olsa doktor onermez demeniz yanlis. Bu motto halk arasinda yerlesip ilac alimi konusunda rahatliga tesvik edebiliyor insanlari. Oncelikle her ilacin faydasi oldugu gibi zarari vardir. Kar zarar analizi yaparak hastaya kullandirmaya karar verilir ilac. Akabinde siz doktora git dersiniz ama okuyucular ilk kismi islerine geldigi gibi kabul edip doktora gitme kismini gormezden gelebilir. Sahsen ben bu isigi konu sahibinde gordum. Benzer bir mantikla yaklasip doktora gitmek yerine once eczaneye gitmis.

Haklısınız.. Benden önce ve sonra yazan arkadaşlarıda uyarın.

Doktorum bana dusununce al ic demisti.bir ay incesinden sormadan aldm ictim zarari olmadi hatta doktor ictigin iyi olms dedi
Doktor ilaci almanizi soylemis zaten dozajini da belirtmistir muhtemelen. Ictim zarari olmadi yanlis bir yonlendirme. Zarar direkt kusma, agri seklinde olmaz. Bazi seylerin etkisi zaman icinde anlasilir. Folik asitte doz asimi bazi kanser turlerini tetikler. Hem kadinlarda hem erkeklerde. Bu yuzden doktor tarafindan verilen urunleri uygun miktarda almak cok onemli. Her ilac icin de durum boyle. Vitamin diye hafife almayalim arkadaslar.

Bencede doktor kişiye göre ilaç yazmalı fakat kendi doktorum hiç kan tahlili yapmadan vermişti. Hatta hamilelik süresince tekrar kan tahlili yapmadan önceki tahlillere bakmadan kan vitamin hapı falan yazmıştı. İçim rahat etmedi ama dedim illaha ki bir bilgisi vardır dedim bu konu hala aklımda soru işareti yani. Bu ilaçları yazan doktorlar ayrı ayrı özel doktorlar hani daha önceki sonuçlardan yazdı desem o da degil.

Maalesef zaman zaman boyle durumlar olabiliyor. Umarim bu konularda hassasiyet artar. Birden fazla doktorla gorusmek gerekiyor bazen.

Lütfen ilaç tavsiyelerini doktorlara bırakınız, konu sahibesi jinekoloğunuza danışmadan vitamin dahi olsa ilaç kullanmayınız.

kullanma. belki vucudunda folik asit fazlalığı var içersin zararlı olur. doktora danış önce.

yok kizlar zaten halsiz gucsuz kansz biriyim.de simdi ramazan geldi kan ver filan zor olur oruçluyken diye sormak istedm 50 mg fazla diyorsunuz test yapmadan doktor kullan yada kullanma diyebilir mi acaba

Folik asit kullanmak isteyen birine dr soru sormuyor( şu rahatszliklarin varmi falan gibi) ve bir tahlil de yapmiyor,yasadim ve cok duydum.
Bu yuzden sormana gerek yok dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…