ben gebe kaldığımda doktorum herhangi bir test yapmadan, istediğin bir markanın folik asidine başlayabilirsin demişti(eczaneden alınan herhangi birine). şahsen kötü bir şey düşünmedim sonuçta takviye vitamin bu. bi hastalık için alınan bir ilaç değil. boşuna kuruntu yapmayın bence.Kızlar merhaba sanırım saçma bir kuruntu içersindeyim bilmiyorum sizlere danışmak istedim. Hamileyim 8 haftalık bugün doktora gittim neyse ultrasondan baktı direkt olarak test falan yapmadan folate12 isimli bir vitamin ilacı verdi. Ama bunu verirken herhangi bir test falan yapmadı direkt olarak verdi. Bir arkadaşıma anlattım nasıl direkt verdi kan veya idarar testi falan yapmadan vermemesi gerek bana test yaptı da verdi dedi. İçip içmeme konusunda kararsız kaldım
Çok haklısınız muhakkak ama her ağızdan bir şey çıkınca insan tedirgin oluyor ister istemez. Çok teşekkür ederim :))ben gebe kaldığımda doktorum herhangi bir test yapmadan, istediğin bir markanın folik asidine başlayabilirsin demişti(eczaneden alınan herhangi birine). şahsen kötü bir şey düşünmedim sonuçta takviye vitamin bu. bi hastalık için alınan bir ilaç değil. boşuna kuruntu yapmayın bence.
Vitamin için neden test yapılsınki saçmalık..Kızlar merhaba sanırım saçma bir kuruntu içersindeyim bilmiyorum sizlere danışmak istedim. Hamileyim 8 haftalık bugün doktora gittim neyse ultrasondan baktı direkt olarak test falan yapmadan folate12 isimli bir vitamin ilacı verdi. Ama bunu verirken herhangi bir test falan yapmadı direkt olarak verdi. Bir arkadaşıma anlattım nasıl direkt verdi kan veya idarar testi falan yapmadan vermemesi gerek bana test yaptı da verdi dedi. İçip içmeme konusunda kararsız kaldım
Bende ona şaşırdım birisi test yapmadan veremez diyor, diğeri test yapılması gerekmez diyor. Her kafadan bir şey çıktı anlayacağınızVitamin için neden test yapılsınki saçmalık..
Her hamilenin kullandığı vitaminler bunlar
Ve çogu doktora bile danısmadan gidip eczaneden alıp kullanıyor
Arkadaşınızı dinlemeyin boşverinBende ona şaşırdım birisi test yapmadan veremez diyor, diğeri test yapılması gerekmez diyor. Her kafadan bir şey çıktı anlayacağınız
Tecrübesizlik böyle bir şey olsa gerek teşekkür ederim bilginiz içinArkadaşınızı dinlemeyin boşverin
Kimse folikasiti testle almaz saçmalamıs
Hatta şimdiden kullanmamız gerekiyordu geç kalmıssınız
Çok teşekkür ederim :) bilginiz içinGenelde direkt başlanır folik asite. Tahlil yaptırıp yaptırmamak doktor inisiyatifinde tabii ki ama alsanız bir zararı olmaz.
Rica ederim doktorunuz ne derse onu dinleyin..Tecrübesizlik böyle bir şey olsa gerek teşekkür ederim bilginiz için
Aslında isteyerek olan bir şey ama gebelikten önce kullanmayı hiç akıl etmedim o da benim bilgisizliğimdi ne yazık kiPlanlı bir gebelik olacaksa Normal şartlarda hamile kalmadan 3 ay önce başlanmalı diyorlar.
Ben hamile kaldığımda IMOM kahverengi kutu kullanmıştım içerisinde vitaminler ve folik asit mevcut, extra bir folik asit kullanmamıştım.
Keşke bende akıl edebilseydim ama işteeeBen gebelik düşünmeye başladığımda folik asite de başladım sonra gebe kaldığımda doktora söyledim o da iyi yapmışsın dedi , değiştirmem gerekiyor mu dedim o da hayır aynısına devam edebilirsin folik asitlerin hepsi aynı sadece bazılarına ekstra vitamin ekliyorlar omega vb, dedi
Tamam şimdiye kadar kullanmamışsınız ama şimdi hemen başlayınKeşke bende akıl edebilseydim ama işteee
Öyle yapacağım teşekkür ederimTamam şimdiye kadar kullanmamışsınız ama şimdi hemen başlayın
Öyleymiş yardımcı olan herkesten Allah razı olsun tabii senden de ben bilmediğim için sormak istedim. Acaba içersem bebeğe bir şey olur mu endişesi olduğu için çekindim içmeye doğrusuBen gebeliğimden 3 ay önce başladım kullanmaya kendim eczaneden aldım, tahlil yapılmasına yapılmasına gerek yok folk asit için her hamile kadına ilk 12 hafta verilirben
Yok canım hiç korkma aksine içmezsen tehlikesi var zaten 12 hafta sonra başka ilaç başlayacakÖyleymiş yardımcı olan herkesten Allah razı olsun tabii seninde ben bilmediğim için sormak istedim. Acaba içersem bebeğe bir şey olur mu endişesi olduğu için çekindim içmeye doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?