- 25 Temmuz 2009
- 1.251
- 764
- 333
- Konu Sahibi niyeben...
-
Kaç adet var içinde bitirn sonra folik plus alın. Zaten hamilelikte de devam edeceksiniz. Ahanda benim gibi bir evhamlı anne geliyor dedim yazıyı okuyunca. Size tavsiyem netten kadir tuğcu yu takip edin. Hatta foruma üye olursanız sorularınıza cevap bile veriyor. Valla kaç hastalık anlattım sayesinde burdaki doktorların verdiği antibiyotik leri çöpe attım sayesinde. Her anne nin be donanım açısından her anne adayının takip etmesi gerek. Folik asitten bile önemli bence yazıları çocuk ve anne sağlığı açısından
Yanlış yere yazdım ya pardon dur dönücem buraya :)
Bende folio kullaniyorum bir aydir. Hamileyim daha ne kadar kullanicam acaba.
Folic 1 kullanıyorum ilk kullandigimda plus kullanmistim o gunde 3 du bu gunde 1. Farki bu ve plusin icinde ekstra vitamin bulunmasi. Hamile kalinca plus kullancam mesela diger vitaminler icinde daha iyi olabilir.
folidoce de plusla ayni canim icindeki vitaminler v.s. ayni bnde plua iatemistim ama doktor folidoce tamaen ayni plus zor blursun dedi dogru zor her ecxanede yok... ama 5 aydir olmuyor cocuk biraktim hamile kalınca baslicam
bende bebek planladığımız için 3 ay öncesinden folidoce kullanmaya başlamıştım.doktorum folidoceyi önermişti.9 aydır hamile kalamadığım için içmeyi bıraktım.çok sinir bozucu bişey.bi süre ara ver tekrar başla dedi doktor bakalım ne olacak.
arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum bende zamaninda femibion kullandim ama gecenlerde face de bir sayfa paylasmis bu haplarin dis kismi varya hani iste onu domuzla ilgili bir maddeden yapiyorlarmis tam hatirlamiyorum simdi ama ilac firmasinin adini falan bazagi bi detayli yazmislar kullanilan maddeyide.
ve turkiyeden bircok kisi yorum atmis biz bu haplardan hep ictik allah belalarini versin filan diye bayagi pismandilar.
bu haplarin bu koruyucu maddeyle tr de satilmasina sasirdim dogrusu..
neyse ben söylemek istedim sadece...
bana doktorum folic-1 verdi ay öncesinde kullanmaya başlamış oldum hamileliğimin. onunla da devam ettim.
birinden folic plus ı duydum doktora sordum; fark etmez mg farkı var dedi.
Bende yurtdısındayım ve eczanede çalışıyorum,femibion un içinde bulunan jelatin balık kılcıgından yapılıyor,folio nun içinde jelatin zaten yok.domuzdan diye büyük ihtimal onun icin demişlerdir,Gönül rahatlığıyla kullanabilirsinizarkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum bende zamaninda femibion kullandim ama gecenlerde face de bir sayfa paylasmis bu haplarin dis kismi varya hani iste onu domuzla ilgili bir maddeden yapiyorlarmis tam hatirlamiyorum simdi ama ilac firmasinin adini falan bazagi bi detayli yazmislar kullanilan maddeyide.
ve turkiyeden bircok kisi yorum atmis biz bu haplardan hep ictik allah belalarini versin filan diye bayagi pismandilar.
bu haplarin bu koruyucu maddeyle tr de satilmasina sasirdim dogrusu..
neyse ben söylemek istedim sadece...
ay ben tam acemiyim bu konulardasanırım belirli bir süre kullanman gerekiyor hamilelikte ama deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir
Hamile kalmadan önce folbiol a başla hamile kaldıktan sonra folic plus a başla bende öyle yapmıştım ikisinin arasındaki farkı şöyle açıklayayım folbiolu günde 1 kere alman günlük folic asit miktarını karşılar ve hamile kalmanı kolaylaştırır çünkü bir tanesi yetecek dozdadır fakat folic plus içinde diğer vitaminleride bulunrduğu için folik asit miktarı diğerine göre daha azdır bu bakımdan günlük 3 kere alarak karşılarsın umarım faydalı olmuşumdur inşaallah çok geçmeden güzel haberleri alırsın...Kızlar iyi geceler. Bir şey danışmak istiyorum size. Allah izin verirse birkaç ay sonra bebek çalışmalarına başlayacağız. Yakın zamanda kadın dogum uzmanina gitmistim folik aside başla hamile kalmadan demisti.Ben de biraz heyecan yaptim hemen eczaneden folik asit aldım arastirmadan. adı folic-1 .üstünde 400 mcg 3 aylık doz günde 1 tablet yazıyor. Sonradan araştırınca folic plus ın daha iyi oldugunu okudum. Sizce folik plus mu alayım? hamilelik öncesi çok farkeder mi yoksa bunu içeyim mi? Bir de siz kaç ay önce başladınız içmeye? Bu konularda cahilim biraz beni aydınlatırsanız sevinirim :*
Hamile kalmadan önce folbiol a başla hamile kaldıktan sonra folic plus a başla bende öyle yapmıştım ikisinin arasındaki farkı şöyle açıklayayım folbiolu günde 1 kere alman günlük folic asit miktarını karşılar ve hamile kalmanı kolaylaştırır çünkü bir tanesi yetecek dozdadır fakat folic plus içinde diğer vitaminleride bulunrduğu için folik asit miktarı diğerine göre daha azdır bu bakımdan günlük 3 kere alarak karşılarsın umarım faydalı olmuşumdur inşaallah çok geçmeden güzel haberleri alırsın...
Ben eczacı olduğum için bilgim var. ikisi folik ait açısından ayını birisi vitamin katkılı hepsi bu. diğerini günde 3 tane içiyorsun çünkü alman gereken folik ait miktarı onda az diğerini yani senin kullandığını bir kere içiyorsun onda tam alman gereken miktar kadar var. Sen ona devam et. Vitamin takviyeli almak istiyorsan o ayrı ama fark yok yani folik asit açısından
AMİNN İNŞ.çok sağ ol canım,inşallah Allah isteyen herkese versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?