Folik asit

dido24

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
24
5
6
merhabalar arkadaslar hamile oldgumu gecen hfta ogrendim daha doktora gidemedik bayram donusu doye dusunduk fakat folik asit alinmasi gerekiyormus planli hamile kalmadigim icin kullanmiyordum doktorada daha gitmedim 1 hafta var daha eczaneden folik asit kullanmame gerek var mi ? Bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok arvinriim4)

Doktora gidince doktorun başlatır canım kendi başına eczaneden herhangibir folikasiti alma. Hayırlı olsun bu arada. Sağlıkla al bebişini kucağına. Darısı başıma inşallah :dua::dua:

merhabalar arkadaslar hamile oldgumu gecen hfta ogrendim daha doktora gidemedik bayram donusu doye dusunduk fakat folik asit alinmasi gerekiyormus planli hamile kalmadigim icin kullanmiyordum doktorada daha gitmedim 1 hafta var daha eczaneden folik asit kullanmame gerek var mi ? Bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok arvinriim4)
Eczaneden alıp baslayabilirsin canm hiç bir sakincasi yok asil kullanmaman sakincali olabilir bebekte oluşan bi özürlulük durumunu engellemek için folic asit alinır gebe kalmadan önce bile başlayabilirsin. Ben folic oid marka kullandim ama cok onemli degil markasida.

Banada doktorumbu ay basladı planlanan andan ıtıbaren al dedı hamıle degılm ama kullanıyorm hıcbı zararı yok baslamanı tavsıye ederım

Canim bana dr um folbiol u önerdi sabahlari aliyorum bence sende al yarari olur zarari olmaz...:KK66:

Kesinlikle başla bebis olmadan 3 ay önce baslamaliydin geç bile kalmışsin canım :KK54:

Folik asit çok önemli. Doktora gitmeden alabilirsin. Ben folio kulluniyorum. Doktor verdi. Eczacıya da danisirsin. Hamilelik için olduğunu söyle ona göre versinler.

Ben hamilelikten iki ay once basladim. Normalde sagliklisi 3 ay once baslamak. Hamileliktede ilk uc ay devam ettim. Basla bence dr un mutlaka baslayacaktir. Gayet saglikli bir bebek dunyaya getirdim Allah in izniyle

Bende bir ay kullandım hamile kalmadan önce doktora falan da girmemiştim ilk aldığında eczaneye çocuk için dedim verdi. Şimdi hamileyim doktorum da iyi yapmışsın erken kullanmakla dedi.

Kızlar dr folk astı yazarken test yaptı mı yada marka onerdım çünkü hepsinin folık astı oranı farklı oluo

Bana test yapmadi direk sabah ac karna dedi ismni simdi hatirlamiyirum ilactanyanimda dgl

Ben de hamile değilim. Tahlil için gttğimde folik asit içiyr musun dedi?1 tane içiyrm dedim.3tane iç dedi.Zararı yok,faydası var

Kızlar dr folk astı yazarken test yaptı mı yada marka onerdım çünkü hepsinin folık astı oranı farklı oluo
Teste gerk yok kullanilmali zaten bebeginizin omurilik açıkligi kapansin ve özurlu bi bebek olmasin diye..günluk 400 mcg oraninda alinmasi gerekiyo folbiolde bu oran cok yüksek gereksiz.bu doza yakin folic asit kullanabilirsiniz

Teste gerk yok kullanilmali zaten bebeginizin omurilik açıkligi kapansin ve özurlu bi bebek olmasin diye..günluk 400 mcg oraninda alinmasi gerekiyo folbiolde bu oran cok yüksek gereksiz.bu doza yakin folic asit kullanabilirsiniz

Bacım bu 400 mcg, 5 mg'dan daha mı az oluyo? Folbiol zaten 5 mg çok değilki

Ben eczaneye gittim istedim gebelik için mi dedi evet dedim bi tane verdi. Doktor kullanıyor musun diye sorduğunda evet dedim marka falan sormadı söylemedi devam et dedi sadece.

Hayir canim test yapmadi. Ben hamile kalmadan iki bucuk ay once basladim. Hamileliginin ucuncu ayi bitene kadar kullaniyorsun. Hepsi ayni hemen hemen . Genelde hanile kalmadan oneriyorlar.

Bacım bu 400 mcg, 5 mg'dan daha mı az oluyo? Folbiol zaten 5 mg çok değilki
Folbiol 5 mg=5000 mcg eder oldukca fazla 8 kati filan fazla oluyo bişey olacagndan degil ama günlük alınmasi gereken dozdan oldukca fazla gerek yok yani 7 8 katini almaya

Folbiol 5 mg=5000 mcg eder oldukca fazla 8 kati filan fazla oluyo bişey olacagndan degil ama günlük alınmasi gereken dozdan oldukca fazla gerek yok yani 7 8 katini almaya

Aaa bunu bilmiyodum sağol ben onu 5-6 aydır kullanıyorum doktor kullan dedi diye e bu doktorlar niye bunu söylemiyolarki o zaman haftada 2-3 defa kullansak yeter heralde

Aaa bunu bilmiyodum sağol ben onu 5-6 aydır kullanıyorum doktor kullan dedi diye e bu doktorlar niye bunu söylemiyolarki o zaman haftada 2-3 defa kullansak yeter heralde
Banada ilk devlette dr vermişti devlet sadece folbiolu karşıladigi icin yaziyo dr lar dozun fazla oldugunu ogrenince özeldeki dr uma sordum fazla dedi yarim icersin maden kullanyosun dedi.sonrada folic iod la degiştirdm folbiolu..

Bana eczane folbiol onermisti. Hamilelik oncesi ictim. Hanile kalinca Dr da folbiol yazdi. 3 ay daha devam ettim. Arkadaslarimda kullandi. Gayet saglikli bebeklerimiz bizde. Birsey olmaz

Back
X