Folik asit

merhabalar arkadaslar hamile oldgumu gecen hfta ogrendim daha doktora gidemedik bayram donusu doye dusunduk fakat folik asit alinmasi gerekiyormus planli hamile kalmadigim icin kullanmiyordum doktorada daha gitmedim 1 hafta var daha eczaneden folik asit kullanmame gerek var mi ? Bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok arvinriim4)

Eczaneden al başla canım

Hiç sıkıntı olmaz

Benim.folic 1 memnunum

Bayadir içiyorum. Hala hamilelik yok ama olsun ;)

Folbiolun dozu fazla zararli gibi bi ifade kullanmyorm arkadaşlar msjlarimi dogru okuyun aciklayarakta yazdim zarari olmaz ama alinmasi gereken dozdan 8 kat fazla gereksiz o kadar fazla alinmasi diyorm bende kullandim dr umda fazla dedi azaltti diyorm kullanan kullanir herkes kendi bilir bilgilendirme yaptim...

Arkadaslar ilaci dr verdi nasil kullanacaginida . Dizunuda. İlac yonlendirmeside asla yapmiyorum. Buna karar verecek kisi dr dur. Dogum yaptim bitti gitti. İlacin zararini tartismiyoruz. Dr gidince drun verdigi ilaci kullaniyoruz zaten. Hamile olan yada kalmak isteyen dr a danisir kullanip kullanmiyacagini.

Aksini iddia eden bi durum soz konusu degil zaten..

merhabalar arkadaslar hamile oldgumu gecen hfta ogrendim daha doktora gidemedik bayram donusu doye dusunduk fakat folik asit alinmasi gerekiyormus planli hamile kalmadigim icin kullanmiyordum doktorada daha gitmedim 1 hafta var daha eczaneden folik asit kullanmame gerek var mi ? Bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok arvinriim4)
Folidoce 400mcg Folik asit+2mcg B12 vit. 28 tablet olucak birşey olmuyor ben de 2 ay önceden başlamıştım işte

Canim bu arada folik asit direkt kullan diyoruz ama herhangi bir rahatsızlığın varsa doktoruna bunları bildir o şekilde başla..mesela ülser için bir ilaç kullanıyorsan bu ilacı ondan 3 saat sonra çimen gerekli...onun dışında herhangi bir antibiyotik kullanıyorsan doktoruna bildir..

Zaten 14. Haftada gittiğimde de doktor folik asiti birak dedi multivitamine başladık (decavit) bir de demir (oligofer)

Selam kızlar bana da dr folic us verdi ama kulanan var mı nasıl ilaç acaba fikirlerinize ihtiyacım var sağolun şimdiden

Normalde hamile kalmadan 2 3 ay oncesinden icmeye baslamayi oneriyor doktorlar ben 1 ay oncesinden baslamistim folik asit sadece hamileler icin degil diger insanlar icinde gunluk alinmasinin cok faydali oldugu kalp krizi riskini azalttigini ve bircok faydasi oldugunu soyluyor uzmanlar bu bir ilac olmadigindan kendiniz alip baslayabilirsiniz ben folidace kullaniyorum

folic 1 kullanıyorum ben de, kasımın başında başlamıştım..400 mcg dozunu geçmemesi gerek günlük alımın..
hangi markayı alırsanız alın, dozajına mutlaka bakın..mesela folbiolün dozajı çok yüksek..5 mg gibi bir değer ve bu anormali riski olan hamilelere veriliyor sadece..yüksek dozajın da dezavantajları var, dikkatli kullanın..

ya kızlar birşey soracağım , folik asit olarak doktor bana folio verdi eczaneye gittim adam bana tok karnına içeceksin dedi ama burda aç karnına diye yazanlar olmuş hangisi doğru ki markaya göre mi değişiyor yoksa o_Oo_O

hamile kalmadan 1-2 ay önce folbiol kullandım hamile kalınca gyno ferro sanol kullandım 2-2,5 ay şuan da 16 haftalık gebeyim decavit kullanıyorum

Back
X