Folik içmesek?

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
133
34
Kızlar 10+3 oldum bugün ve bir kaç gündür geceleri de dahil folik içemiyorum. Ağzıma aldığım anda kusmaya başlıyorum. 12 ye kadar içmemi söyledi doktorum acaba ilacı kessem de folikle eş değer olan besinler alsam aynı etkiyi eder mi? Mesela portakal gibi.

Can'ım folik asit çok önemli Bebek için. Bence kesme kussam bile iç

bundan 10 sene folik asit böyle yaygın değildi. bizim annelerimiz de kullanmadı. çok şükür sağlıklıyız. ama onlar bilmiyordu, doktor da tavsiye etmiyordu. siz biliyorsunuz, neden içmeniz kullanmanız gerektiğinin farkındasınız. içinizde bir canlı gelişiyor. vücudunuzda ne varsa çekiyor, hem ona katkıda bulunmak hem de kendinizi onun için korumak durumundasınız. bile isteye içmemek bence doğru değil. şöyle bir çözüm olabilir folik asidin markasını değiştirin. farklı bir ecza firması tercih edin. bulantıyı kesebilir. çünkü folik asit çok önemli zihinsel ve beyin gelişimi için, omurilik gelişmi için en önemli şeylerden biri.

Yemek sırasında içmeyi dene ya da açken iç.. Almalısın mutlaka çok önemli çünkü

10. Haftaya kadar içtim son 2 haftam kaldı o yüzden içmesem de gıda ile devam etsem diye düşündüm ama madem öyle diyorsunuz geceleri yatmadan içmeye çalışayım. Kusmasam sorun değil de hemen kusuyorum yararı olmuyordur diye düşündüm.

Normalde hamilelikten 3 ay once veriyorlar. 2 hafta bebek icin onemli . Bir yolunu bil ic. Hap nasil drunla gorusup baska folik asit verse . Buyuk mu tadi mi kotu yutamiyorsun

Normalde hamilelikten 3 ay once veriyorlar. 2 hafta bebek icin onemli . Bir yolunu bil ic. Hap nasil drunla gorusup baska folik asit verse . Buyuk mu tadi mi kotu yutamiyorsun
Kokuyor ilaç gibi kokuyor ağzıma alıp hemen yutuyorum bekletmiyorum ama bu sefer de 10 dakika geçmeden kusuyorum. Garip bir bulantı yapma şekli var. Folik trio adı. Ne yapacağımı şaşırdım. Gebe kalmadan önce 3 liralık folik kullanıyordum 2 ay kullandım sonra gebe kaldım. Planlı olmamasına rağmen heran kalırım belki diye doktorum başlatmıştı. Kadın Doğuma gitmeye başlayınca ilacı değiştirdi bu hale geldim

Onceki ilac kusturmuyorsa onu soyle ic. İctikten sonra agzina birsey atsan tadi kalmasa . İlaci kusuyorsan anlami yok icme o zaman druna soyle kusuyorum zaten ilaci icemiycem yada ilk ictigimi deneyim diye

burada detaylı bilgi vermiş dr.

Çok teşekkür ederim canımm açıklayıcı olmuş. Pazartesi eski kullandığım foliği alıp devam edeyim o zaman yarın içmezsem bir şey olmaz herhalde. Gebelikten önce başlamıştım aslında o zaman basit bir folikti fiyatı da çok ucuzdu. Hamile kalınca bunu verdi doktor denedim ne zaman içsem kusuyorum 10 dakika içinde. İlaç kana bize karışmıyor ki :( çok üzülüyorum ama elimde değil.

Onceki ilac kusturmuyorsa onu soyle ic. İctikten sonra agzina birsey atsan tadi kalmasa . İlaci kusuyorsan anlami yok icme o zaman druna soyle kusuyorum zaten ilaci icemiycem yada ilk ictigimi deneyim diye
Bir kaç gün içmemekle bir şey olmaz herhalde pazartesi eski ilacımı alayım.

Çok teşekkür ederim canımm açıklayıcı olmuş. Pazartesi eski kullandığım foliği alıp devam edeyim o zaman yarın içmezsem bir şey olmaz herhalde. Gebelikten önce başlamıştım aslında o zaman basit bir folikti fiyatı da çok ucuzdu. Hamile kalınca bunu verdi doktor denedim ne zaman içsem kusuyorum 10 dakika içinde. İlaç kana bize karışmıyor ki :KK43: çok üzülüyorum ama elimde değil.
Çok iyi anlıyorum oğluma hamileyken nefes alsam kusuyordum. Allah yardımcın olsun

Kızlar ben 7+3 iken doktor 9+5 e randevu verdi geldiğinde folik asitiı kesicem dedi gittiğimde çok özel pahalı bir doktor sizin ise 12 ye kadar kullanın demis neden acaba

Benim sata gore değil gebeligim sattan 15 gun sonradan hesaplanıyor ultrasona gore. Benim geç döllenme .Sata gore 12. Haftada kesilmiş olacak ama bebisim 10 haftalık olacak :D bunu niye doktora sormuyosam:D deli miyim neyim. :D

Kızlar ben 7+3 iken doktor 9+5 e randevu verdi geldiğinde folik asitiı kesicem dedi gittiğimde çok özel pahalı bir doktor sizin ise 12 ye kadar kullanın demis neden acaba
İyi doktor bulana kadar 5 farklı doktora gittim. Hepsi 12 de bırakılır o zamana kadar devam dedi. Sana neden öyle dedi anlamadım. Kesinleştir tekrar sor

Mesajimi düzenledi yeniden okur musun :KK70:
Benim de geç döllenmeydi arayı kapattı bebeğim nasıl olduysa. Ama yine de doktora söyle bunu belki gözden kaçırmıştır o detayı. Kesse de sen 12 olana kadar kullan istersen herkes öyle yapıyor. Bulantı yapmıyorsa devam et valla ben bir gün bile içemiyorum. Çok ağır geliyor :(

Kokuyor ilaç gibi kokuyor ağzıma alıp hemen yutuyorum bekletmiyorum ama bu sefer de 10 dakika geçmeden kusuyorum. Garip bir bulantı yapma şekli var. Folik trio adı. Ne yapacağımı şaşırdım. Gebe kalmadan önce 3 liralık folik kullanıyordum 2 ay kullandım sonra gebe kaldım. Planlı olmamasına rağmen heran kalırım belki diye doktorum başlatmıştı. Kadın Doğuma gitmeye başlayınca ilacı değiştirdi bu hale geldim
Burnunu kapat kokuyu hissetmezsen miden de kalkmaz ..

Benim de geç döllenmeydi arayı kapattı bebeğim nasıl olduysa. Ama yine de doktora söyle bunu belki gözden kaçırmıştır o detayı. Kesse de sen 12 olana kadar kullan istersen herkes öyle yapıyor. Bulantı yapmıyorsa devam et valla ben bir gün bile içemiyorum. Çok ağır geliyor :KK43:
Aa belki de benim bebeğim arayi kapattimi diye bakmak için çağırmıştır ama gittiğim çok pahalı ya her iki haftada bir gidenem ki :D

Back
X