Gebeliğe Hazırlık FolikAsit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Runam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
1.538
1.155
83
32
Herkese merhaba. Folikasitle alakalı bir konuda sordum ama cevap alamadım o yüzden yeni konu açıyorum.
İlk doktora gittiğimde gynositol önermisti folikasit için. Toz halinde 60 şaselik olanını kullanıyorum. Bitmek üzere. 2 aydır neredeyse kullanıyorum. Uzun süreli folik asit kullanımının bir zararı varmı? Devam edip etmemek için tekrar doktora gitmem gerekir mi? Ya da farklı bir marka almak için yine doktora danışmam gerekir mi? Henüz Hamilelikte yok.

Benim dr umda b12 folik iod vermişti bitti şimdi daha önceden eczaneden aldığım var onu içiyorum

Görüp cevap veren olur diye mesaj atiyorum tekrar

Fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum vitamin gibi düşünmek lazım. Marka değiştirmek için de doktora sormaya lüzum yok bence. içinde başka vitamin vs bulunması için o markayı önermediyse.

folık asıt suda çözuldugu ıcın ıdrarla atıyorsun onu bende kullanmıstım macar arkadasım tavsıye etmıstı yurtdısında hep bunu verıyolar hamıle kalmaya yardımcı oluyolarmıs vs dıye bana faydası olmadı ben 2yıl ugrastım cocuk ıcın belkı daha fazla sure folık asıt kullandım inofolıc combı var bıraz pahalı ama yumurtlamaya faydası var kalıtesını artırıyormusta onu da kullanabılırsın onu da aylarca kullandım 90tl ıdı bır ay ancak yetıyodu sanırım en son daha ucuz dıye folıdece aldım onu kullanırken hamıle kaldım ha buarada benım tüp bebek folık asıtlerım hamıle kalmaye etkısı yok

folikasit ler, hamile kalmiya yardimci olmuyo da, bebek olustugunda onun gelisimi icin faydali oluyo.ozellikle 35den sonra ki hamilelik isteyenlerin en az 6ay onceden baslamasi gerekiyo.

Folik asitin fazlası çocukta otizme neden oluyor. Araştırmanızı tavsiye ederim. Bende gebelik düşünmeye başladığım zaman içmeye başladım 3 ay sonra bıraktım olmayınca. Bana kalırsa kan değerinize baktırın öyle kullanın. Allah izin verir de hamile kalırsam kan değerimde düşük çıkarsa kullanacağım.

Bir de günlük alınması gereken folat miktarı 400 mikrogram. Ama çoğu doktor özellikle folbiol vb ilaç veriyor bunlarda 5mg yani 5000 mikrograma denk geliyor. Yaklaşık 10 katı. O zaman sıkıntı oluyor tabi. 400 mikrogramlık kullandığın zaman sıkıntı olmaz bence günlük zaten o seviyeye ulaşılacak besinler tüketmeyiz. Ama dediğim gibi yüksek dozaj olunca sıkıntı büyük.

"Araştırmada kanlarında yüksek seviyede folat (B9 vitamini) tespit edilen kadınların çocuklarında otizm riskinin 2 kat, B 12 seviyesi yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise otizm riskinin 3 kat arttığı görülmüştür. Her iki vitaminin de kandaki seviyeleri aşırı derecede yüksek bulunan kadınların çocuklarında ise otizm riskinin 17.6 kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. "

Son düzenleme:
zarari yok fazlasi idrarla vucuttan atiliyor. Folidays kullanmistim bende hamilelikten 4-5 ay once baslamistim 3 aylik hamileykende biraktim

folikasit ler, hamile kalmiya yardimci olmuyo da, bebek olustugunda onun gelisimi icin faydali oluyo.ozellikle 35den sonra ki hamilelik isteyenlerin en az 6ay onceden baslamasi gerekiyo.
ben zaten sadece hamıle kalmaya yardımcı olmuyor dıye bılgı verdım arkadasın bu yönde beklentısı oluşmasın dıye faydası olmazsa zsten yıllarca bende kullanmazdım.Bana değerli bu bilginizi neden verdiniz??anlayamadım

Yurtdisinda hep bunu veriyorlarmis , hamile kalmaya yardimci oluyolarmis vs. Cumlenizden dolayi yazdim.ben yurtdisindayim.dr.ler hamile kalmaya yardimci degil diye ozellikle soylediler bana hep.

Herhangi bir zararı yok. Folik asiti devlet karşılamadığı için Doktorlar ellerindeki reklama göre önerir yani x e girsen farklı bir marka z ye gitsen farklı bir marka aldırabilir. Önemli olan içeriğindeki değerleri.
Ben solgar ın folik asitini öneririm mesela

Suan gynositol bitince bende solgarınkini almayı düsünmüstüm. Bir kaç yorumda denk geldipte bakmıştım hem icerigine hem ücretine. Zaten doktor bunu verirken piyasadaki folikasitlere göre biraz daha pahalı sen durumuna göre karar ver istersen muadilini demisti. Bir bildigi vardır deyip aldım ama uzun süreli kullanımda pahalı geldi açıkcası. 60 şasesini 150lira civarında almıştım.

Doğrudur ben hamileliğimde folik asite para vermedim ilk kızımdan açılmamışlar vardı onları bitirdim piyasayı bilmiyorum ama solgar ı herkese tavsiye ederim.

Bende de gebelik yok henüz doktor folbiol verdi yeni kullanmaya başladım , bir ay sonra kan verip kadın doğuma görünmeden ikinci kutuyu alıp başlama dedi

Bende de gebelik yok henüz doktor folbiol verdi yeni kullanmaya başladım , bir ay sonra kan verip kadın doğuma görünmeden ikinci kutuyu alıp başlama dedi
Niye öyle dedik canım, değerlere mi bakacak acaba, ona göre kullan veya kullanma mı diyecek, bende spina bridalı bi hamilelik sonlandırdı. Normal folik asit kullanmıştım ama yeterli olmamış. Doktorlar en az 3 ay önceden folbiol 5mg kullan dediler şuan 1 ay olduda. Otizm falan diyince bi endişelendim. Sen naptın canım?

Ben kullanmaya başladığım ay hamile olduğumu öğrendim ama maalesef ki düşük yaptım geçtiğimiz hafta

Merhaba..gynosiyol u bende kullandim 2 senedir bebek istiyoruz olmuyo.. doktora sormustum gebelik olusmuyo bi turlu folik asite devam ediyimmi olana kadar kullan hic bi sakincasi yok dedi

Ben kullanmaya başladığım ay hamile olduğumu öğrendim ama maalesef ki düşük yaptım geçtiğimiz hafta
Geçmiş olsun canım üzüldüm rabbim sabrını artırsın, kaç haftalıktı.. Bi grup var düştükten sonra hamilelik diye yine burada o gruptayım, çok iyi kızlarda oraya gel istersen sana moral olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…