formasyon ve bebeğim...:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi gffr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben senin durumunda olsaydım hic düşünmeden giderdim formasyona. Tamam ilk bebek, bir daha o günleri yasayamayacaksin. Ama sırf bunları düşünüp bebeğinden uzak kalmazsan , kendi hayatını kariyerini engellemesi olacaksın.
Herkes ister 24 saat bebegiyle vakit geçirmeyi, ama hayat şartları da farklı yerlere itiyor insanı.
Belki bu sıkıntıyı yasarsan ılerde cocuğuna daha iyi bir hayat sunacaksın.
Ayrıca benim de 15 inde doğumum olacak esim yanımda degil, ve kızım 9-10 aylık olana kadr sadece ara sora gelip görebilecek . Hayat şartları ileride cocuğuna daha iyi imkan sunabilnek icin bazı seylerden feragat etmek zorunda kalıyoruz.
Ablam ve benim bebeklerigimizde de yaklaşık 1 yasımıza gelene kadar babam yanımızda değilmiş, olamamış.
Ama sonrasında babam bu açıklığı telafi etmiski şükürler olsun cok guzel bir bağımız da var, guzel bi gayet da sundu bize

Çocuk sahibi olunca 2 kez düşünmeli insan yaa
İnsanın önünde planları varken ya bu planları gerçekleştirmeli yada çocuk sahibi olup planları ertelemeli...
Olan hep bebeğe oluyor
Babada yokmuş yanınızda sende gidersen
Sadece keşke diyorum...

canım annen eşin sana yardımcı olsunlar
formasyon için son şansın olabilir belki bir daha alamazsın
sonuçta sen onun da geleceği için yapıyorsun bunu

formasyonu alınca kesin atanabilecek misin?küçük bir bebekle çalışabilcek misin?o 90lı puanları alabilirim diyor musun?yoksa formasyon alıp yine atanamayıp bebeğine çektirdiklerine de yanabilirsin çünkü.

ya şu formasyon dedikleri hocaların bile anlatırken sınıftan vazgectikleri bir kac ders(!)

yani benim hocalarım gelir giderlerdi öyle. kimi ders saatini unutur kapanısa gelirdi!!
kimi de kendi kopyalayıp yapıstırdıgı ama güya kendi yazdıkları kıtapları parayla zorla satarlardı.
bir de acık kitap sınavı yaparladı ki kitabı almak mecburi olsun:47:
zaten sınavları da coktan secmeli.hem önemsiz görülen hem bir sürü para bayıldıgımız gereksiz seylerden biri.

ama almak sart işte :47::47::47:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kpssden garanti 90nın üstüne çıkarım diyorsan şansını dene. Formasyonu al. Bebeğin bi şekilde alışacaktır bu duruma. Elinden geldiğince yanındayken daha çok ilgilen. İlerde bebeğin için de senin çalışman daha iyi olabilir. Ama benim ablam 6 yıldır sınava giriyor atanamadı. Bölümü de edebiyat.

hayırlı doğumlar inşallh:)))
canım hiç öyle düşünmeoğlum 3 günlükken küveze gitdi 6 gün kaldı ve hiççç süt veremedim sonra eve geldi ben hastaydım 1 hafta hiç emzirmedim yani 15 gün hiçç beni emmedi ben ise sütümü sağıp döktüm kesilmesin diye hep ....senin gibi korktum ama çok şükür; doğduğunda sadece 3 gün emip 15 gün hiç emzirilmeyen biberonla mama ile beslenen bebeğim beni emdi ..aç olursa alır inşallah hiç takma kafana bunları......

eğer sabah gidip akşam geliyorsan problem olmayabilir,bebeğine göre değişir.
ama çoğu bebek gece annesini ister.formasyonun süresi ne kadar?senin bölümün ne?
birde yurtdışında yaşadığını yazmışsın.burdaki diploman geçerli mi?bölümün önemli bana göre
eğer türkiyeye dönüş yapacaksan, formasyon almadan memurda olabilirsin.

Formasyon almanın gerçekten büyük bir faydası olacağını düşünüyorsan (çünkü yurtdışında gerekli mi bilmiyorum) kesinlikle devam etmelisin. Evet zor bir yıl geçireceksiniz, evet hem eşinden ayrı hem arada çocuğu annene bırakmak zorunda kalacak oluşun biraz zorlayacak sizi, ama bir kerelik katlanılır belki de böylesi bir strese. Ama altından kalkacağına inanmalısın önce, sen inandıktan sonra o hedefi aklına koyduktan sonra herşey yoluna girer merak etme.
Sonuçta iş de önemli, ki çocuğunuza daha güzel bir gelecek hazırlamak için de önemli, senin kendini iyi hissetmen için de önemli...

Bir şekilde halledersin bence, duygusal düşününce tabiki üzülüyorsundur, babası doğumda olamayacak uzun süre göremeyecek vs..Ama nihayetinde bir araya geleceksiniz...

canım turkıyede okudum unıversıtesyı.edebıyat mezunuyum.yanı dıplomam burda gecerlı.cogu arkadas atanmanın zorlugundan bahsetmıs.cok haklılar.su sartlarda 90puan almak sart.ama sadece atanmak ıcın alınmıyo artık formasyon.ozel ders verceksem yada ozel bı okulda calıscaksam ne bılım egıtmle alakalı ne ıs yapacaksam bu belgeyı ıstıyorlar artık.devlete atanmak ıcın degıl yanı sadece.bıde sabah gidip aksam gelme sansım yok.cuma aksamı bıncem otobuse cumartesı pazar derslere katılıp pazar aksamı yıne bıncem otobuse ve pazartesı sabah bebegımın yanında olcam.cuma aksamından pazartesı sabahına kadr ayrıyız yanı. unıversıtenın oldugu sehırde ev tutup orda kalma ımkanım kesınlıkle yok.hocalar tolerans gosterır bıraz her hafta gıtmezsın demıslerdı.ama gecenlerde bı arkadsla konustm.hocalardan cok umıtlı olma dedı.gecen yıl hamıle bı bayan almaya calısms formaysonu bu unıversıteden.hocadan musahama gostermesını ıstemıs devamsızlık konusunda.hoca da ''burası bı okul.okuyacaksan hamıle kalmasaydın'' demıs.cok sasırdım ya.bana boyle bısey soylese dayanamam oracıkta aglama krizine girerim herhalde.

Back
X