Forumlarda saygıdeğer biri olmak için 13 kural

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.427
2.021
698
Hatay
Forumlarda Saygıdeğer Biri Olmak İçin 13 Altın Kural

1-) "Bilgisayar başındayım", "istediğimi yapabilirim" diye düşünmeyin.İnsanlara saygılı olun. En azından gerçek hayatta olabildiğiniz kadar.

2-) Küfür etmeyin. Küfür edenleri uyarın. Forum hariç istediğiniz yerde istediğiniz kadar küfür edebilirsiniz. Ama burası ortak kullanılan bir alan.

3-) Boş paylaşım yapmayın.

4-) Noktalama işaretlerine dikkat edin. Anlaşılan cümleler kurun.

5-) Açılan başlıklara boş mesajlar atmayın. Atılan boş mesajlar sadece mesaj sayınızı yükseltir kalitenizi belli etmez.

6-) İnsanlarla polemiğe girmeyin. Tartışmayın demiyoruz tabii ki tartışacaksınız. Forum bunun için vardır. Tartışma kavgaya dönüştüğü anda yöneticilere başvurun.

7-) İnsanların fikirlerine saygı duyun. Size karşı yapılan eleştrilere kulak asın.

8-) Unutmayalım ki forumun en saygı değer kullanıcıları insanlara en çok yardım eden, en güzel paylaşımları yapan kişilerdir.Bu tip kişileri kendinize örnek alın. ( ve kesinlikle yapılan emeğe saygı duyun ki sizinkinede saygı duysunlar )

9-) Forumda belli bir seviyeye ulaştığınızı düşünüp diğer insanları küçük düşürmeye çalışmayın. O kişi ne kadar da acemi olsa sizde o yollardan mutlaka geçtiniz.

10-) İnsanlara yaşlarına göre, rep gücüne göre, mesaj sayına göre muamele yapılmamalıdır.

11-) Forum İçerisinde yönetime yardımcı olmalı onlarda bizim gibi insan bazı detayları gözden kaçırabilirler. Onlara yardımcı olmak üye'nin görevlerinden biridir.

12-) Mesaj yazacağımız her konuyu tamamen okumak, konunun ağırlığına göre mesaj yazmak yada smiley eklemeliyiz . Unutmayalımki bize komik gelen bir konu başkasını üzebilir o yüzden konuyu tam okuyup tam yorumlayıp tam emin olup ona göre bir şeyler yapacağız.

13-) Forumun yürümesi için konulan kurallara uyun. Bu tip etik kuralları aklınızdan hiç bir zaman çıkarmayın. Bu kurallar forumdaki her kuraldan önce gelir.

Son düzenleme:
İşte budur ...
Kurallara uyduğumuz sürece nerede olursak olalım saygı, sevgi bizimle beraber olacaktır

Elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışırım kurallara...

Sanal da olsa benim için saygılı olmak, herkes tarafından da böyle değerlendirilmek çok önemlidir...

8-) Unutmayalım ki forumun en saygı değer kullanıcıları insanlara en çok yardım eden, en güzel paylaşımları yapan kişilerdir.Bu tip kişileri kendinize örnek alın. ( ve kesinlikle yapılan emeğe saygı duyun ki sizinkinede saygı duysunlar )

Evet işte budur!!Diyorum ve ayakta alkışlıyorum:1hug:

söylediklerinizin hepsine harfiyen katılıyorum önce kendimize saygılı olmalıyız ve hepimiz bilgisayar ın bir diger ucunda da olsak saygımızı kaybetmemeliyiz teşekkürler paylaşım için.......

hepsine uymaya özen gösteriyorum.umarım kimseyi incitmemişimdir.
yanlız,imla kurallarına uyabiliyormuyum.işte onda karasızım.onlarıda hatırladığım kadarıyla yapmaya çalışıyorum ama olurya sürcülisan ettiysem,affola.bazen heyacanlanıyorum.noktayı virgülü atlamışımdır.:utangac:
canım benim çok teşekkürler.a.s.

elimden geldiğince hepsine dikkat etmeye çalışırım . dikkat etmediğim tek şey yazım hataları ve imla hataları :( -yapıyorum yazmak yerine yapıyom gibi ... paylaşım için teşekkürler..

Bu foruma açılmış en önemli ve değerli bulduğum konulardan biri bu işte.
Yazdığın her şeye tüm içteliğimle katılıyorum ve seni ayakta alkışlıyorum arkadaşım. Eline yüreğine sağlık.

hepsine uymaya özen gösteriyorum.umarım kimseyi incitmemişimdir.
yanlız,imla kurallarına uyabiliyormuyum.işte onda karasızım.onlarıda hatırladığım kadarıyla yapmaya çalışıyorum ama olurya sürcülisan ettiysem,affola.bazen heyacanlanıyorum.noktayı virgülü atlamışımdır.:utangac:
canım benim çok teşekkürler.a.s.
AYNI ARKADAŞIMA KATILYORUM NOKTASINI VİRGÜLÜNÜ PEK BİLMESEMDE SAYĞILI OLMAYA ÇALIŞIYORUM KİMSEYE KIRMAMAYA ÇLŞ
YANİ NE KADAR BENİ ŞİİR VE GÜZEL YAZI BAKINI ETTİYSENİZ HATALARIM ÇOKKKsengözlerimebaksanab

insan zaman içerisinde gerçekten bilmese de öğreniyor bu kuralları.kendimi yokladım da bunların çoğunu farkında olmadan uygulamışım meğer......

Larenim , gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin .Yazılanların her satırına katılıyorum .Herkese güzel paylaşımlar diliyorum .

gerçekten de çok yerinde bir paylaşım olmuş...
okuduktan sonra kendimle övünebildim bu anlamda...
sevgilerimle!...

Emegine saglik canim ...

Insanin zaten önce kendisine saygisi olursa, cevresine de otomatikmen saygisi oluyor ... Bunu hic unutmayalim arkadaslar ... kaydirigubbakcemile5

öpüyorum a.s.

Kişi kendine yapılandan nasıl ki rahatsızlık duyuyorsa kendide aynısını yapmasın
hep bunu düşünerek elimden geldiğince paylaşımda bulunuyorum hepimize güzel
sevgili ve saygılı bir paylaşım dilerim...

9-) Forumda belli bir seviyeye ulaştığınızı düşünüp diğer insanları küçük düşürmeye çalışmayın. O kişi ne kadar da acemi olsa sizde o yollardan mutlaka geçtiniz.

10-) İnsanlara yaşlarına göre, rep gücüne göre, mesaj sayına göre muamele yapılmamalıdır.

Elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalıştım bende.Bazen sinirime hakim olamadığım oldu ama kimseye asla hakaret etmedim.

Bu 9. ve 10. madde ayrıca ilgimi çekti.Mesaj sayısıyla reple kendini daha seviyeli gören arkadaşlarımız inşallah onların sadece bu sayfalarda kaldığını hatırlarlar.

Lerenim abla çok çok teşekkürler a.s.a.s.

Son düzenleme:
bu 13 altın kurala uymaya çalışacağım.bazen yazarken çoğu kuralı, unutuyoruz. ben de dahil. bu konuya arada bir geri dönüp, bu kuralları okumakta yarar var..hatırlamak amacıyla.......................

Son düzenleyen: Moderatör:
bunlar kulağıma kupe olsun :çok üzgünüm:
içine şeytan kaçmiş uye gibiyim
nerde olay var kavga var tartışma var hep icindeyim kaydirigubbakcemile
evde olsam bu maddeleri print eder duvarıma asardim :lepi:
daha dikkatli olmaya caliscam söz ablacım kaydirigubbakcemile5

Back
X