• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fos çıkan görücüler..

Allah murad ederse bir kulun işini ; mermere geçirir çürük dişini. Allah murad etmezse bir kulun işini ; lokumla kırar sağlam dişini...

lütfen görümcenizi halk eğitim vb kursa gönderip okur yazar olmasını sağlayınız !

İnsanın cahilliği ilk anda baya belli oluyor ya işin oraya gelmesine gerek yok aslında.Görümcenizin kendi başına hayatını devam ettirebilmesi mümkün değil insanlar yük edinmek istemiyorlardır kendilerine.Evlenmesin otursun evde. Kadın programlarına da izleyici lazım okumayanlar da o işe yarıyor en çok malum
hem cahil hem 35 yaş kusura bakmasın da devir eski devir değil. 50 yıl onceymis okuma yazma bilmemenin normalligi. Eğri otur doğru konuş sen istermiydin böyle bir eş?

Ev işlerine meraklı, hamarat, güzel yemek yapan kadınların modası geçti.
Şimdi mümkünse okumuş (ama çok okuyup çok bilmiş olmasın, gözü açık olsun ama çok açılmasın) ve maaşı olan, maaşı ile evi geçindiren, bu esnada kendi maaşını ailesine vermeye devam eden kocasına da hiç sesini çıkarmayan kadınlarla evlenmek moda.
Hatta evlenirken kocasının takacağı altınları da kredi çekip evlendikten sonra kendisi öderse, düğün akşamı "masrafımıza binaen" denerek kocanın ailesi tarafından istenen altınları ses çıkarmadan verirse oooooo tadından yenmez. Asla kaçırılmaz bu gelin modeli. Karaborsa olur hatta.

Görümcenize söyleyin, biraz kendini geliştirsin. Artık erkekler eşlerini koluna takınca onlarla gurur duymak istiyor dışarıda. "Çok güzel ev işi yapar" bir gurur konusu değil.

Okuması yazması yoksa nasıl evlenecek? Eve bir fatura gelecek, kargo gelecek, nasıl alacak, nasıl okuyacak? Hadi bırakın kargoyu resmi bir tebligat gelse teslim alamaz, imza atamıyor çünkü. Kendi başına sokağa çıkıp nasıl otobüse binecek, hastaneye, postaneye nasıl gidecek? Çocuğuna nasıl ilaç içirecek prospektüs okumadan? Bu yaşa kadar niye öğrenmedi? Bence yuva kurmaktan daha önemli ve acil bir konu bu.

iş okuma olayına gelmeden olmuyor demişsiniz.
acaba duruşunda, bakışında bir tuhaflık falan mı var?
ben şahsen bu genç yaşında okuma yazma öğrenmemiş birinin normal olduğuna inanmıyorum.
bu da vazgeçmek için çok büyük sebep.
bir sıkıntı var belli. belki de okumayı denedi ama olmadı. zeka olarak bir sorun var sanırım. geç öğrenme, anlayamama, hiç öğrenememe veya aşırı cahillik...
eğer böyle yaşamını sürdürecekse evlilik zor. ama evlenirse de kendine göre okumamış etmemiş bir tip bulur ancak. çocukları olsa da eğitemez ki böyleleri. yazık gerçekten.

Aynı fikirdeyim..Ama inanın hiç bir şekilde buna yanaşmıyor.. Çok çok tembel bu konuda.Ilk evlendiğimde aldım karşıma defter kalemler küçük hikaye kitapları aldım.. ödevler verdim küçük küçük..derken eve bikac günlüğüne gidip geldim (kıstı evimiz ısınmıyordu onlarda kalıyorduk o ara) defteri atmış bi tarafa,kitapları da yeğenlerine vermişti:KK43: çok çok pasif ayrica.hicbir sosyal aktivitesi yok..temizlik tv dışında hayati yok.
Şunu da belirteyim de bana yüklenenler az hak verir belki bana..bikac defa konuyu okuma yazmasına getirdim,onu kucumsedigimi düşünüp "okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi" gibi şeyler söyledi vazgeçtim bn de :)

Bu kadar çaba sarfetmişsiniz, insan şu çabanın hatrına, ayıp olmasın diye öğrenirdi! Pes diyorum! Üstelik okuyanları da aşağılıyor! Siz de ona "Evlenenlerin başı göğe mi erdi?" deyin o zaman. Onun için üzülüp uğraşmayı da bırakın bundan sonra. Silsin, süpürsün otursun! Müstehak!

Merhaba güzel kk üyeleri..
Ben gorumcem için yazıyorum bu defa..
Kendisi 35 yaşında ev kizi,gayet hamarat düzgün bir kız ancak ne çok güzel ne de çok çirkin,orta şeker bir güzelliği var..
Neyse..Birilerinin araciligiyla goruculer geliyor tamam bu defa oldu derken bi bahane ile vazgeçiyorlar..mesela en son gelenler kilosu var deyip vazgeçtiler.. halbuki öyle bir durumu yok.Buarada genelde gelen goruculerle bir muhabbeti vs yok,desek ki bi hatasını görüp vazgeçtiler..Gorumcemi bu akşam aracı olan kişi arayıp vazgeçtiklerini söyleyince,haliyle üzüldü.. Artık evlenmek ve yuva kurup anne olmak istiyor normal olarak..teselli edecek biseyler söyleyin:) (okuma yazmasi yok siz yazacaksiniz ben okuyacam ona;azıcık teselli istiyor sanirim)
Bazen güzellik de yetmiyor . Bence okuma -yazma eksikliği büyük bir kusur ..80 yaşında birinin okuma -yazması olmaması belki kabul edilebilir ama 35 yaşındaki birinin ki kabul edilemez. Her yerde kurslar var ,öğrenmeme inadı nedir ? Yarın biriyle tanışacak ,adam mesaj atacak "seni seviyorum "diyecek ,kadın kalp gözüyle okuyup kalp mi gönderecek ?

bu kadar cahil biri mümkünse çocuk sahibi olmasın lütfen
babaannem bile 60dan sonra heves etti öğrendi
bakıcı teyzem 40 yaşından sonra lise bitirdi ikinci dil olarak da arapça öğrendi

Siz bir öğretmen olarak gorumcenizi eğer düşünüyorsanız ki düşünmüyorsanız bile o bir anne aday adayı, mutlaka okuma - yazma öğrenmesini sağlamalısınız. Yarin bir gün çocuğunun ödevleri olacak, çocuğuyla fikir alış-verişi yapması gerekecek, bu ödevleri yaparken en basitinden. Bu devirde okuma- yazma bilmemek nedir? Nasıl çocuğuna örnek olacak, nasıl yol gösterecek, nasıl etkinlik yapacak? Düşünmeyi, sorgulamayı nasıl öğretecek? Bırakın bu şekilde kalacaksa evlenmesin, doğacak çocuğa yazık etmesin.

Merhaba güzel kk üyeleri..
Ben gorumcem için yazıyorum bu defa..
Kendisi 35 yaşında ev kizi,gayet hamarat düzgün bir kız ancak ne çok güzel ne de çok çirkin,orta şeker bir güzelliği var..
Neyse..Birilerinin araciligiyla goruculer geliyor tamam bu defa oldu derken bi bahane ile vazgeçiyorlar..mesela en son gelenler kilosu var deyip vazgeçtiler.. halbuki öyle bir durumu yok.Buarada genelde gelen goruculerle bir muhabbeti vs yok,desek ki bi hatasını görüp vazgeçtiler..Gorumcemi bu akşam aracı olan kişi arayıp vazgeçtiklerini söyleyince,haliyle üzüldü.. Artık evlenmek ve yuva kurup anne olmak istiyor normal olarak..teselli edecek biseyler söyleyin:) (okuma yazmasi yok siz yazacaksiniz ben okuyacam ona;azıcık teselli istiyor sanirim)
Belki de kilosundan guzelliginden cok, 35 yasina kadar sadece tuketici konumunda hayatini harcamis, okuma-yazma bile ogrenmeye calismayan birini gelin olarak istemiyorlardir.
Ev hanimi olabilir ama nasil okuma yazmasi olmaz ya?
Muge anli izlerken altyazilari bile okuyamiyor :olamaz:

Keşke herkes bazı temel şeyleri zamanında öğrenebilse, yaş ilerledikçe zorlaşıyor. Yanlış öğrenilmişlikler birikiyor, alışkanlıklar birikiyor ve zaman su gibi akıyor. Tüm bu alışkanlıkları bir anda kırmak kolay değil ama ufak adımlarla başlasın, korkmasın.

Ona şöyle söyleyin: "Bazı temel şeyleri öğrenip hayatında değişiklikler yapman senin için çok iyi olacak, duruşun tavrın kendine güvenin gelişecek bu sayede ve bu değişim hayatına da yansıyacak. Hem sen daha iyi hissedeceksin hem de bu enerjin insanlara yansıyacak."

Hayatında hiç kitap okumamış biri yani. Evlenmemesi için sebep budur bence.
35 yaşından sonrası insanın olgunluk ve bilgelik çağıdır. Güzellik falan bunlar 20 yas muhabbetleri.
Yani bu kadın markete gitse, fiyat okuyamayacak mi? Para nasıl sayacak?

Aynı fikirdeyim..Ama inanın hiç bir şekilde buna yanaşmıyor.. Çok çok tembel bu konuda.Ilk evlendiğimde aldım karşıma defter kalemler küçük hikaye kitapları aldım.. ödevler verdim küçük küçük..derken eve bikac günlüğüne gidip geldim (kıstı evimiz ısınmıyordu onlarda kalıyorduk o ara) defteri atmış bi tarafa,kitapları da yeğenlerine vermişti:KK43: çok çok pasif ayrica.hicbir sosyal aktivitesi yok..temizlik tv dışında hayati yok.
Şunu da belirteyim de bana yüklenenler az hak verir belki bana..bikac defa konuyu okuma yazmasına getirdim,onu kucumsedigimi düşünüp "okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi" gibi şeyler söyledi vazgeçtim bn de :)
Bence gelen insanlar vazgeçmek de haklı.
Benim kardeşim akrabam olsa bu tarz bi insanla asla evlenmesini istemezdim.
Bu kadın anne olacak çocuk yetiştirecek bir de.
Otursun evde tv izlesin siz elinizden geleni yapmışsınız boşverin gerisini artık.

Okuma yazma isteği yok ama çocuk istiyor. Peki cocuguna nasıl faydası olacak? Okulda nasıl yardım edecek. İlkokul mezunu arkadaşım var o bile nasıl üzülüyor. Çocuğuma derslerinde yardımcı olamıyorum diye..

Bir şeyi çok merak ediyorum. Nasıl bir insan birşey okuyamadan durabilir? Bir iki harf derken zaten öğrenmesi lazım şimdiye kadar. Nasıl bir kendini kapatis bu? Dinimizin ilk emri "oku" iken. Tabi inaniyorsa. Hem başın göğe ermekle ne ilgisi var? Okuyunca baş göğe erilsin diye değil oncelikle kendine bir faydan olsun diye okuyup öğrenilir.

Back
X