• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fos çıkan görücüler..

Ya herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.
Ama illa ki bi yerlerden duyuyorlardir okuma yazma bilmediğini size yansitmiyorlardir sadece neden olmadığını.
Valla bu devirde en cahil insan bile ortaokul mezunu artık ilköğretim zorunlu hale geldi .
Hani 50 60 yasinda olsa neyse diyeceğim de daha 35 yasinda.

Ya herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.
bence duyuyorlardır bir şekilde
yanlış anlamayın ama okuma yazma bile bilmiyor cahil diye bakarlar evlendiği yerde
sadece ezmeye uğraşırlar
şunu da aklına getirsin çocuğu bile utanabilir ondan

evde koca olmasa çocuğuna bişey olsa hastaneye gitse neyi okuyup imza atacak
evlilik sadece yemek temizlik ve yatakta seks değil söyleyin görümcenize
önce kendini geliştirsin

Okumayi bilmemek demek ne demek buna deginmek lazim.
35 yasina kadar 1 kitap bile okumamis demek.
Ev kizi bile olsa okuyup yazmaya herkesin ihtiyaci "var".
Düşünsene markete gidiyorsun ne aldin, ne alacaksin, kac lira vereceksin? Bilmiyorsun.
Resmen manipulasyona da açik bir durum.

Bunu azimsamamak lazim. Gerçi bedava okuma yazma kurslari belediyelerde bu kadar yayginken, 35 yil boyunca nasil okumaya ihtiyac duymaz, inanin aklim almiyor... Düşünün ya şu yazilanlari bile anlamayacak.

Geçen yıl ülkemizde 6 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyen vatandaş yüzdesi %3.8'miş. Görümcen eşsiz bir insan gerçekten. 35 yaşına gelmiş ama okuma yazma öğrenme gereği duymamış kadın hamarat veya dünya güzeli olsa kaç yazar.

Ben olsam, ben de evlenmem.

sene 2017, 35 yaşında okuma yazma bilmeyen biriyle kim evlenir ki? zaten evlenmesin bu insan bir de çocuk büyütecek...
babası okula göndermemiş de kendisi evde öğrenememiş mi?
benim daha anaokuluna giden 5 yaşındaki kızım bile kendi kendine okuma yazmayı öğrendi, 35 yaşında kadın öğrenemediyse ya mental geriliği vardır ya da cehaletin dibini görmüştür.

Günlük hayatta zorlanmıyor mu?
Bir yere gidecek olsa otobüs durak ismi/ hattını okuyamaz, hastaneye gitse bölümleri, doktor isimlerini okuyamaz, elinde adres olsa okuyamaz, gazete okuyamaz, okuyamaz da okuyamaz.

Yarın öbür gün hadi diyelim evlendi, aldatıldı şiddet gördü boşandı. Ayaklarının üzerinde durması , belki çocukları için çalışması gerekecek. Okuma bilmeyen insana kim iş verecek?

Umarım önce kendini geliştirir, eğitimine başlar daha sonra onun eğitimini destekleyecek , belki üniversite haberlerini bile almamızı sağlayacak bir hayat arkadaşı ile tanışır, evlenir.

Görümcen aşırı tembel biri. 35 yaşına kadar esra erol izleyeceğine pepe bile izlese okuma yazmayı sökerdi. Okula yollamayan ailesine diyecek laf çokta burada yazamıyorum... kendi zihniyeti de bozuk. Okuyanların başı göğe mi erdi ne demek? Evlenip anne bile olsa o çocukları güzel yetiştirebilecek mi hiç sanmıyorum . Oğlum deden kötüydü beni okula göndermedi sen adam ol ya da kızım mutlaka oku diyeceğini hiçç sanmıyorum. Evlenmemesi bence en hayırlısı. Ya da zihniyetini değiştirsin önce okuma yazma öğrensin.

Okuma yazma ile ilgili arkadaşlar yazmış katıldım

Ama şimdi görümceniz profilinde evli birçok kadın da var okuma bilmese de bir şekilde Zaman'ında evlenmiş

yalnız 35 yaşına kadar evlenmemesi olağan değil

Yani kızını okutmayan baba 16 yaşında evlendirir 20 olursa evde kalır

Sizin de bilmediğiniz geçmişte bir evlilik vs olabilir mi yahut taciz tecavüz vs

Ben okudum vs benim ilkokul arkadaşlarım var onlar okumadı ve bundan 15 yıl önce hepsinin çocuğu vardı

Okumayınca erken evlenilir genelde ona uygun birisi olur evlenilir

35 yaşında görücü gelen kıza 20 li yaşlarda görücü gelmemiş mi neden kimse ile olmamış

Allahını seven biri yok mu o ev içinde kıza okumayı yazmayı öğretsin.
Evlendirmekten daha büyük sevap kazanacagı kesin.

Tembelliğinden öğrenmiyormuş. Kafa yoramazmış. Ne gerek varmış, okuyan ne olmuşmuş? Markete, hastaneye de kocası götürecek. Adam işten izin alacak, eve gelip karısını, çocuğunu alıp hastaneye götürecek. İzin alabilirse tabii... Çünkü kadın kendi başına götüremiyor. Adamın arabası da olacak tabii, bindirip getirecek götürecek bunu. Millet bunu böyle sırtında taşıyacak. Ama nereye kadar? O koca da elbet birgün eeehhhh yeter der.

Tembelliğinden öğrenmiyormuş. Kafa yoramazmış. Ne gerek varmış, okuyan ne olmuşmuş? Markete, hastaneye de kocası götürecek. Adam işten izin alacak, eve gelip karısını, çocuğunu alıp hastaneye götürecek. İzin alabilirse tabii... Çünkü kadın kendi başına götüremiyor. Adamın arabası da olacak tabii, bindirip getirecek götürecek bunu. Millet bunu böyle sırtında taşıyacak. Ama nereye kadar? O koca da elbet birgün eeehhhh yeter der.
ışte o "ehh yeter " i en baştan diyorlar. Hanım kızımız gibi en baştan keyiflerini bozmuyorlar. Daha mantıklı taliplerini arıyorlar.

Kusura bakma da şu çağda okuma yazma bilmeyen biriyle ben de evlenmem. Benim annem okula gitmemiş ama abim okula başlayınca kendi kendine hem öğrenmiş hem de abime öğretmiş 35 yıl önce. Diplomasını da aldı kurslara gidip. Yurt dışına dahi çıktı tek başına, her şeyi yapıyor okuyor kendini geliştiriyor. Annem 60 yaşında hatta bazen kendi zamanındaki insanları kınıyor nasıl cahil bıraktılar kendilerini diye.
35 yaşında bir kadın 2017 yılında nasıl okuma yazma bilmez! Bi de görücüler gelmiyor bir daha diyorsunuz! E bi zahmet yani!

Bir öğretmen olarak okuma yazma bilmeyen ev kadını ve anne olmanın zorluklarını hatta imkansızlıklarıni anlatin. Istemiyorsa yardımcı olamayacağınızı söyleyin, öğretmen olarak göreviniz bu.

Ben de öğretmenim, böyle kendini salmış veliler gördüğümüzde neler hissettigimizi hatırlayın. Şimdi siz nasıl olur da bu hanıma eş ararsınız? En çok bu noktaya takildim ve çıkamıyorum.

Merhaba güzel kk üyeleri..
Ben gorumcem için yazıyorum bu defa..
Kendisi 35 yaşında ev kizi,gayet hamarat düzgün bir kız ancak ne çok güzel ne de çok çirkin,orta şeker bir güzelliği var..
Neyse..Birilerinin araciligiyla goruculer geliyor tamam bu defa oldu derken bi bahane ile vazgeçiyorlar..mesela en son gelenler kilosu var deyip vazgeçtiler.. halbuki öyle bir durumu yok.Buarada genelde gelen goruculerle bir muhabbeti vs yok,desek ki bi hatasını görüp vazgeçtiler..Gorumcemi bu akşam aracı olan kişi arayıp vazgeçtiklerini söyleyince,haliyle üzüldü.. Artık evlenmek ve yuva kurup anne olmak istiyor normal olarak..teselli edecek biseyler söyleyin:) (okuma yazmasi yok siz yazacaksiniz ben okuyacam ona;azıcık teselli istiyor sanirim)
madem öğretmensiniz
Keşke buraya görümcemi nasıl evlendirebiliriszden ziyade, görümcemi okuma yazma öğrenmeye nasıl ikna edebilirim diye konu açsaydınız.o_O

Goruculerin vazgecme sebeplerindrn birisi de okuma yazma mevzusu olabilir. Dusunsenize acil bir adrese gitmesi gerekir ama adresi not alamiyor, baska bir sehirde/semtte hastaneye gidecek ama otobuslerin yazilarini okuyamiyor, eline fatura ve para verseniz belki eksik para ustu ile gelecek. Boyle bir durumda kimse gorumcenizi istemez ki.

Back
X