• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğraf meselesi

Ama olmaz bence, kimsenin fotografini cekip konusmadigi insanlara gondermek dogru degildir. Hani konudaki herkes 1. Derece olunca bir de fotograflar cocuklarin olunca normalmis gibi geliyor ama degil, hakkiniz yok buna bence. Illa gosterecegik diyorsaniz da izin almalisiniz.
Sahsen benik cocuklarimin fotograflarini paylasiyor olsaydiniz feci bozusurduk.
Sanırım tam anlatamamışım. Ben gidip fotoğrafını çekip paylaşmıyorum. Yani paylaşmak için çekmiyorum. Kaldı ki Eltim de oğlumun çocuklarıyla fotoğrafını çektiğinde sosyal medyasında whatsup profilinde paylaşır yeri geldiğinde. Bana da sormaz. Rahatsız olmayacağımı bildiğinden.
Ama dediğiniz gibi iş çocuk olunca algı farklı oluyor. Dediğim gibi daha önce bu konuda düşünmemiştim.

Sanırım tam anlatamamışım. Ben gidip fotoğrafını çekip paylaşmıyorum. Yani paylaşmak için çekmiyorum. Kaldı ki Eltim de oğlumun çocuklarıyla fotoğrafını çektiğinde sosyal medyasında whatsup profilinde paylaşır yeri geldiğinde. Bana da sormaz. Rahatsız olmayacağımı bildiğinden.
Ama dediğiniz gibi iş çocuk olunca algı farklı oluyor. Dediğim gibi daha önce bu konuda düşünmemiştim.

Anladim. Ama herkes yaptiklarinin sonuclarina katlaniyor, kayin aileniz de katlanacak.
Fotograf konusunda hassas degilse eltiniz zaten belki siz suan sorsaniz tamam bile diyecektir. Sosyal medyadan paylasip onlar gormesin demez muhtemelen.

Annesine de değil, daha çok oğluna. Hadi o gelin de benim ki sorun der hep. Bedduası da yaşattıklarını görmeden ölmesinlerdir en fazla
Olsun.Beddua bedduadır.Demek ki aralarında bir şeyler olmuş ki kendi oğlu bile göstermiyor.Aralarında geçen şeylerden çok bilginiz yoksa bence hiç elleşmeyin göstermeyin.

Tek çocuğum, babam ben ilkokula başladığım yıl öldü, annem tekrar evlenmedi -ki inanın çok güzel ve talibi çok bir kadındı- eline erkek eli değmeden hayatını bana adadı. Bunu da burnumdan getirerek bedel ödetmeye kalkarak yapmadı. Çok ama çok sevdi beni ve çok güzel sevdi rahmetli. Buna rağmen, bir gün sohbet esnasında torunu için, hafifçe utanarak, kızım sen gözümün nurusun ama bunu ( benim çocuğum) bambaşka seviyorum, içim titriyor yüzüne baktığımda demişti. Ben bunu başka insanlardan da duydum, siz de duymuşsunuzdur, torun başka türlü seviliyor diye. Diyeceğim şu ki, ana-baba görüşmese dahi, torunlarından insanları mahrum etmek çok ama çok ağır bir ceza. İnsanları, torunlarının bir fotoğrafını dahi göstermeyecek kadar cezalandırmak ya da kin duymak için, gerçekten o babaanne ile dedenin hayli sert, affedilmez, kabul edilemez şeyler yapmış olması lâzım. Eğer durum böyle değilse - olayları ve sebepleri siz biliyorsunuz- bence son derece şefkatli ve doğru bir şey yapıyorsunuz. İleride öğrenirlerse, vicdanınıza uyarak davrandığınız için size lâf ederlerse, pardon der geçersiniz ama gönlünüz vicdanınız rahat olur. İki kişinin çocuğu aynı zamanda diğer iki kişinin torunudur. Yani bu, "efendim parasını verdik aldık, bu bizim vazomuz, içine sizin çiçeğinizi koymuyoruz, kim karışır!" gibi bir şey değil. Kaldı ki bu insanlar sizin anne baba dediğiniz kişiler, "bana ne" diyebileceğiniz mesafede de değiller. Lâkin diğer yandan, bu derece sert sonuçları olmuş bir olay - ya da olaylar zincirinde, kayınvalide-kayınpederin rolü nedir, bu ceza hak edilmiş midir, en iyi siz bilirsiniz. Eğer tarafların aralarında yaşadıklarını düşünüp, "Benim başıma gelseydi, ben de evlatlarımın fotoğraflarını dahi görsünler istemezdim" diyorsanız, o zaman vazgeçin.
Ben aslında bugüne kadar hep sizin gibi düşündüm. Ortada namusa şerefe halel getirir bir mevzu da yok.
Ben her zaman söylüyorum bir gün biz aynı duruma düşersek torununuzdan vazgeçmeyin diye. Ben ne olursa olsun torunlarını göstermemeslik yapmazdım.

Belki bir tembih olmadığı için. Bilemedim. Önceden çok düşünmemiştim aslında. Benim oğlum da 2 yaşına yaklaştı. Kuzenleri ile birlikte çok fotoğraf çekiyoruz bir araya gelince. Eltim o zamanlarda falan hiç bana böyle bir şeyden rahatsız olacağından bahsetmedi.
Sadece kvalidenin şu beddua işi canımı sıktı. O olmasa belki yine doğru muyum yanlış mıyım diye düşünmeyecektim.

Kadinin aklina bile gelmiyordur böyle birsey yapacaginizi. Içten içe fesat buluyorum sizi.

Neticede akil var mantik var, kadin kv'denin çoçuklari görmesini istese, görüstürürdü. Demek ki baya bir olaylar oldu ki görüsmesinide istemiyor. Canli versyonu göstermedigi çocuklarin, fotograf versyonunu niye göstersin? Hadi göstermek istese, bu sadece onun istegi üzerine olur. Siz niye karisiyorsunuz?

Eminim kv'de "allah razi olsun" deseydi sorun yaratmazdiniz. Gaye, kendinizi iyi gelin göstermek, diger gelin ise tüh kaka ama güya siz vicandalisinizda foto gösteriyorsunuz. Plan ters tepti diyede simdi güya vicdan azabi çekiyorsunuz.

Size tavsiyem, sizlik olmayan olaylara karismayin. En fazla esiniz birseyler yapar, odada kardesine danistiktan sonra. Bu olay patlarsa, iki kardeste artik küs olur. Kendinizi ön plana atmaya çalismanin yerine, önce esinizi ve kardesini düsünün.

Son düzenleme:
Kadinin aklina bile gelmiyordur böyle birsey yapacaginizi. Içten içe fesat buluyorum sizi.

Neticede akil var mantik var, kadin kv'denin çoçuklari görmesini istese, görüstürürdü. Demek ki baya bir olaylar oldu ki görüsmesinide istemiyor. Canli versyonu göstermedigi çocuklarin, fotograf versyonunu niye göstersin? Hadi göstermek istese, bu sadece onun istegi üzerine olur. Siz niye karisiyorsunuz?

Eminim kv'de "allah razi olsun" deseydi sorun yaratmazdiniz. Gaye, kendinizi iyi gelin göstermek, diger gelin ise tüh kaka ama güya siz vicandalisinizda foto gösteriyorsunuz. Plan ters tepti diyede simdi güya vicdan azabi çekiyorsunuz.

Size tavsiyem, sizlik olaylara karismayin. En fazla esiniz birseyler yapar, odada kardesine danistiktan sonra. Bu olay patlarsa, iki kardeste artik küs olur. Kendinizi ön plana atmaya çalismanin yerine, önce esinizi ve kardesini düsünün.
Akşam akşam çok güldüm size. Allah uzun ömür versin emi.
Benim hiç öyle iyi gelin kötü gelin olayım hesabında değilim kaldı ki zaten insanlar istese de istemese de iyi gelin benim şu an diğer kardeşleri evlenene kadar👻
Ellerinde başka malzeme yok.🌝
Bence fesat olan sizsiniz. Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz da böyle bir senaryo kurdunuz.

Kv nize söyleyin beddua edenler inanın çok kötü bı hayat sürüyor resmen dönüp dolaşıp başına geliyor.
Çok sürünmek istiyorsa devam etsin beddualarına.
Yerinizde olsam hiç karışmam beddua da dinlemem.
Çok konuştum. Kayınvalidemle arkadaş gibiyim. Çok inatçı bir kadın olmasına rağmen bir kaç kez ziyaretlerine de götürdüm, küçük çocuk hastanede yattı ziyaret etmesi için onu ikna ettim.
Torunları için mücadele etmesini söyledim. Fakat aldığı tepkiler, daha doğrusu almadığı tepkiler onu daha da üzdü.
Hala eşim ve diğer kardeşi bir girişim yapma planındalar da şu pandeminin geçmesini bekliyorlar.

Akşam akşam çok güldüm size. Allah uzun ömür versin emi.
Benim hiç öyle iyi gelin kötü gelin olayım hesabında değilim kaldı ki zaten insanlar istese de istemese de iyi gelin benim şu an diğer kardeşleri evlenene kadar👻
Ellerinde başka malzeme yok.🌝
Bence fesat olan sizsiniz. Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz da böyle bir senaryo kurdunuz.

Neyine güldünüz anlamadim? Fikramiydi benim anlattigim?
Senaryo felan kurmadim, sizin yazdiklariniza cevap veriyorum.
Siz çocuklarini gösterirsiniz, onlar göstermiyorlar. Kari koca göstermiyorlarsa, demek ki kendince geçerli nedenleri vardir. Bunu sorgulamak size düsmez.

Ve gerçekten iyi niyetli olsaydiniz, bunu önce eltiye danisarak yapardiniz. "Aklima gelmedi" tepkisi asil gülünç olan. Konu bu kadar hasasken, nasil akliniza gelmez? Yerinizde olsam gizli sakli isler ile ego tatminin pesine gitmenin yerine, önce eltiye sorardim kv'de ile foto paylasmaya nasil bakiyor diye.

Neyine güldünüz anlamadim? Fikramiydi benim anlattigim?
Senaryo felan kurmadim, sizin yazdiklariniza cevap veriyorum.
Siz çocuklarini gösterirsiniz, onlar göstermiyorlar. Kari koca göstermiyorlarsa, demek ki kendince geçerli nedenleri vardir. Bunu sorgulamak size düsmez.

Ve gerçekten iyi niyetli olsaydiniz, bunu önce eltiye danisarak yapardiniz. "Aklima gelmedi" tepkisi asil gülünç olan. Konu bu kadar hasasken, nasil akliniza gelmez? Yerinizde olsam gizli sakli isler ile ego tatminin pesine gitmenin yerine, önce eltiye sorardim kv'de ile foto paylasmaya nasil bakiyor diye.
Sizinle tartışacak noktada değilim. Burada bir soru var doğru mu yanlış mı? Cevap basit evet veya hayır. Bunu haricinde yapacağınız çıkarmaları kendinize saklayın lütfen. Sizden analiz istenmiyor.

Sizinle tartışacak noktada değilim. Burada bir soru var doğru mu yanlış mı? Cevap basit evet veya hayır. Bunu haricinde yapacağınız çıkarmaları kendinize saklayın lütfen. Sizden analiz istenmiyor.

Ben sizden icazet alacak degilim neyi yazip, yazmayacagima dair. Istedigim kadar analizde yaparim. Sizi kritikleyen yorumlari görmek istemiyorsaniz, blog açmanizi tavsiye ederim.

Iyi günler.

Belki bir tembih olmadığı için. Bilemedim. Önceden çok düşünmemiştim aslında. Benim oğlum da 2 yaşına yaklaştı. Kuzenleri ile birlikte çok fotoğraf çekiyoruz bir araya gelince. Eltim o zamanlarda falan hiç bana böyle bir şeyden rahatsız olacağından bahsetmedi.
Sadece kvalidenin şu beddua işi canımı sıktı. O olmasa belki yine doğru muyum yanlış mıyım diye düşünmeyecektim.
Fazla düsünmediginiz icin belki umrunuzda olmamıs olabilir bu konu. Konu acılmayınca eltinizin aklına da gelmemistir haliyle tembih edecek biseyde olmamıstır muhtemelen. Konu gecmemesine ragmen, konusulmamasına ve size bisey söylememesine ragmen ögrendiginde cıkıp “neden yaptın rahatsız oluyorum” diyebilir. Haliyle tabi “bilmiyordum, uyarmamıstın” dediginiz de cok saglam bir laf işitebilirsiniz. Uyarmak mı zorundayım gibi. Bunları geçelim önemsiz fakat beddualar falan hic sakaya gelecek seyler degil.

Ben sizden icazet alacak degilim neyi yazip, yazmayacagima dair. Istedigim kadar analizde yaparim. Sizi kritikleyen yorumlari görmek istemiyorsaniz, blog açmanizi tavsiye ederim.

Iyi günler.
Bana blog adresi alır mısınız? Dönün tüm yazılanları okuyun lütfen. Beni kritik eden tek siz misiniz? Yok değil ise yazdıklarınıza dönüp bakın.

Fazla düsünmediginiz icin belki umrunuzda olmamıs olabilir bu konu. Konu acılmayınca eltinizin aklına da gelmemistir haliyle tembih edecek biseyde olmamıstır muhtemelen. Konu gecmemesine ragmen, konusulmamasına ve size bisey söylememesine ragmen ögrendiginde cıkıp “neden yaptın rahatsız oluyorum” diyebilir. Haliyle tabi “bilmiyordum, uyarmamıstın” dediginiz de cok saglam bir laf işitebilirsiniz. Uyarmak mı zorundayım gibi. Bunları geçelim önemsiz fakat beddualar falan hic sakaya gelecek seyler degil.
Yok eltimden öyle bir laf işitmem. Yani tarzımız öyle olmaz.
Kendi hayat görüşümle değerlendirmiştim aslında şimdiye kadar bu süreci. Üzerinde düşünmemiştim.
Burada yazılanlara bakınca "hala bana göre olmasa da" yanlış yoldayım. İlk görüşmemizde bu konu ile ilgili eltimle de konuşma kararı aldım şimdi.

Yok eltimden öyle bir laf işitmem. Yani tarzımız öyle olmaz.
Kendi hayat görüşümle değerlendirmiştim aslında şimdiye kadar bu süreci. Üzerinde düşünmemiştim.
Burada yazılanlara bakınca "hala bana göre olmasa da" yanlış yoldayım. İlk görüşmemizde bu konu ile ilgili eltimle de konuşma kararı aldım şimdi.
Çok sağlıklı olacaktır, konuşun.

Tamamen işgüzarlık bu yaptığınız.
Kendimize gereksiz misyonlar yüklemesek daha güzel olur sanki.. Eltinize ve kaynınıza saygısızlık olarak yorumlanabilir yaptığınız şey. Kaldı ki kayınvalide fotolara bakıp da güzel iki kelime etmemiş, duygulanmamış anladığım kadarıyla. Yani bana çok şeytani geldi. Oğluna beddua eden kadınla ben olsam ben de görüşmem, eltiniz mantıklı davranıyor sanırım.

Tamamen işgüzarlık bu yaptığınız.
Kendimize gereksiz misyonlar yüklemesek daha güzel olur sanki.. Eltinize ve kaynınıza saygısızlık olarak yorumlanabilir yaptığınız şey. Kaldı ki kayınvalide fotolara bakıp da güzel iki kelime etmemiş, duygulanmamış anladığım kadarıyla. Yani bana çok şeytani geldi. Oğluna beddua eden kadınla ben olsam ben de görüşmem, eltiniz mantıklı davranıyor sanırım.
İş güzarlık mı bilemem zaten tam emin olsam bunu sormuş da olmazdım.
Kvalidem torunları için bir şey söylemiş değil. Benim oğlumu bile severken hasret kaldığı diğer torunlarına ağlayan bir kadın. Kaldı ki büyük torununu Kvalidem büyüttü. Torununu nasıl sevdiğini biliyorum. An geliyor benim oğluma bile kuzeninin adıyla sesleniyor. Bu noktada ben fotosunu görmesinin bir zararı olmayacağını düşünüyorum/düşünüyordum.
İki aile arasında olayları bilerek de tartıyorum elbette.
Muhtemelen kendi yaşadıkları, ona yaşattıkları için özellikle ramazanla birlikte oğluna daha bileylendi. Benim de bunu soorgulamam zaten bundan sonra ortaya çıktı.
Yoksa heyy yaşasın elime foto geçti dur kayınvalide e yollayım da beddua dinleyim yaşasın şeytan diye ortada dolaşmıyorum.

Tam konu başlığı da bulamadım ama neyse okuyan umarım konu bu muydu demez.

Eltim ve kayınbiraderim, kayınvalde ve kpederim ile görüşmüyorlar. K. Peder ve kvalide ayrı bu arada. K. Peder, biri 8 diğeri yaşındaki torunlarını hiç görmedi, k Valide ise oğlanı 6 yaşına kadar büyüttü, küçüğü de 2 3 gördü sonra hiç görmedi.

Eltim bazen çocukların fotoğraflarını paylaşınca kvalide ve k.pederle paylaşıyorum. Çünkü durumlarına üzülüyorum. Fakat kpederim yapmasa da kvalide her defasında ileniyor; hoş her zaman dillerinde onlar beddua vs hiç eksik değil.

Tabi benim bu yaptığım ayda yılda bir olan mevzu.

Bu ciddi bir mevzu mu sizce? Yapmak ve ya yapmamak gibi bir tercihiniz olsa hangisini tercih ederdiniz?
Yapmazdım hiç karismazdim

Back
X