Fotoğrafları yırtmalı mıyım?

cgdm2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
111
24
98
İzmir
Mrb arkadaşlar. Direk konuya gireyim. Beş sene önce 3yıllık evli olan eltimi ani bir şekilde kaybettik. Aramız öyle can ciğer kuzu sarması olmasa da birbirimize hiç kırıcı bir sözümüz, hareketimiz olmamıştır. Hatta ölümü benim için ciddi şekilde travma oldu. Size sormak istediğim konu ise şöyle:eşini kaybeden kaynım şimdi nişanlandı, bizim oturduğumuz şehire taşındı. Nişanlısı ile de bize sıkça gelip gidiyor, kızlada kaynaşmaya başladık. Benim evimde, face mde ölen eltimi fotoları var. Şimdi annem, eşim artık bu fotoları yok et x üzülür görünce diyor. Ama banada sanki rahmetli hayatımıza hiç girmemiş, o hiç Varolmamış gibi davranmak haksızlık gibi geliyor. Kararsız kaldım face mde kileri kaldırsamda albümlerdekileri atmak bana üzücü geliyor saklamakta keza öyle... Siz ne dersiniz?

Bence silin hem yeni es gorur surat asarsa kayninizin morali bozulur .Ha ben olsam siler miydim elim gider miydi bilemiyorum .Bu konularda biraz duygusal davraniyorum çünkü .

Mrb arkadaşlar. Direk konuya gireyim. Beş sene önce 3yıllık evli olan eltimi ani bir şekilde kaybettik. Aramız öyle can ciğer kuzu sarması olmasa da birbirimize hiç kırıcı bir sözümüz, hareketimiz olmamıştır. Hatta ölümü benim için ciddi şekilde travma oldu. Size sormak istediğim konu ise şöyle:eşini kaybeden kaynım şimdi nişanlandı, bizim oturduğumuz şehire taşındı. Nişanlısı ile de bize sıkça gelip gidiyor, kızlada kaynaşmaya başladık. Benim evimde, face mde ölen eltimi fotoları var. Şimdi annem, eşim artık bu fotoları yok et x üzülür görünce diyor. Ama banada sanki rahmetli hayatımıza hiç girmemiş, o hiç Varolmamış gibi davranmak haksızlık gibi geliyor. Kararsız kaldım face mde kileri kaldırsamda albümlerdekileri atmak bana üzücü geliyor saklamakta keza öyle... Siz ne dersiniz?
Ne münasebet canım yırtmayin tabii. Sanki yeni nişanlı bilmiyor mu eltinizi. Yalan dünya işte ne acı. Olan gidene oluyor, kalanlar devam ediyor. Bari hatırası kalsın bir yerlerde, siz yine saklayın yazık.

Facedeki silinebilir tabi ama albüm telefondaki resimler kimseyi ilgilendirmez. Onun da buna saygı duyması gerek. Hayatta olmayan biri sonuçta

Yani insanların gözüne sokulmadikca durmasının ne zararı olabilir ki . Albümler ne kadar karıştırılıyor ki artık. İnce düşünmüşsünüz ne güzel olgun insanların farklı algilayacagini düşünmüyorum.

Albümlerde ki fotoğraflar kalsın tabiki kalkıp yeni eltinizle fotoğraflara bakmazsiniz muhtemelen ama facedekiler silinebilir bence de .

Çocuk vs yok mu

Ne bileyim eşi vefat eden birisi ile evlenen eski eşi olduğunu, fotosunun daha da önemlisi anısının olduğunu bilir de evlenir gibi geldi bana

Cerceveletip boynuna asarak gezmeyecegine gore yok etmene gerek yok. Olmus kadinin fotograflarini yirtmaya elim varmazdi ki hic luzumu yok. Faceden kaldirilabilir belki, kadinin yanlis anlama ihtimaline karsi. Normal biri ona da bozulmaz aslinda.

Albümlerde ki fotoğraflar kalsın tabiki kalkıp yeni eltinizle fotoğraflara bakmazsiniz muhtemelen ama facedekiler silinebilir bence de .
Aslında şöyle bişey oldu bizim düğün fotolarını görmek istedi benimde tüm resimlerim bir kutuda tabi seçerek gösterdim. Konu da öyle patlak verdi. O anladı rahmetlinin resimlerini ayırmaya çalıştığımı ortamda soğuk bir rüzgar esti☹️

7 yıl evvel annemin kuzeninin eşi vefat etti. Biz akrabalarımızla, özellikle annemin kuzenleriyle çok yakınızdır. Onlar teyzem/dayım gibidir. Allah rahmet eylesin, vefat eden kişiyi de çok severdik. Arkasında 5 yaşında bir kız bıraktı. Bundan 2 yıl sonra annemin kuzeni yeniden evlendi. Yeni eşini de çok seviyoruz, hatta şu an 3 yaşında bir oğulları var. Ancak kimse, annemin kuzeni de fotoğrafları silmek, yok etmek gibi bir arayışa girmedi. Aksine arada onu anar, rahmet dileriz. Vefat etmiş birisi nasıl kıskanılabilir? Akla mantığa sığmıyor bu. Evinizin en nadide yerlerinde durması, ya da laf aralarında sürekli halde ondan bahsetmek tabii ki nişanlısına saygısızlık olur. Ancak eskide kalmış fotoğrafları kaldırmakta vefat eden kişiye saygısızlık değil midir? Hiç var olmamışçasına hayatınızdan söküp atmak? Arada gördükçe edeceğiniz duadan mahrum bırakmak? Sonuçta onun fotoğraflarını sürekli halde yeniden paylaşıyor değilsiniz, geçmişten kalan birkaç fotoğraf.

Aslında şöyle bişey oldu bizim düğün fotolarını görmek istedi benimde tüm resimlerim bir kutuda tabi seçerek gösterdim. Konu da öyle patlak verdi. O anladı rahmetlinin resimlerini ayırmaya çalıştığımı ortamda soğuk bir rüzgar esti☹️
Ama tamam da kadın rahmetli olmuş yani bununda büyütmemek lazım nişanlısında da olabilir sonuçta resmi

Ölüm her canlı içindir.Kendimiz vefat ettikten sonra arkamızdan nasıl davranılmasını istiyorsak,yaşarken de vefat edenlerin arkasındakin öyle davranmalıyız.Elinize verdiği bir bardak suyun ettiği iki kelamın hakkı vardır üstünüzde...

Back
X