Fotoğrafları yırtmalı mıyım?

Bu konuda nedense çok üzüldüm ölüp gittiğimizde böyle mi olacak acaba . Ölen insana saygı duyulmalı sonuçta anlaşmalı boşanma değil kadın vefat etmiş , ve yeni gelen insanda bunu bilerek geliyor. Silmeyin lütfen.

Başınız Sağolsun öncelikle

Tabi ki resimleri kaldırmayın . Zaten bilerek evlenmiyor mu ? Bunu düşünecek anlayacak olgunlukta biri Olmalı

Ben olsam, sosyal medyadakileri siler veya dışarı gizlerdim. Fakat basılmış olanları asla yırtıp atmazdım, ayırıp saklardım.

Kayninizla olan resimlerini silebilirsiniz. Ama mesela sizinleyse veya yalniz resmi varsa durmali. Kiskanmaz herLde.

Şahsen ben kızın yerinde olsam eşimin ölmüş karısının fotoğraflarından asla rahatsız olmazdım. Hatta iyi bir insansa eşim dahi tüm fotoğrafları saklayabilir, istediğinde açıp bakabilir.

Ölmüş insanın nesinden rahatsız olunur yahu !

kadın ölmüş ölmüşş tövbe ya Allah rahmet eylesin
bu kadarmı rahatsız olmuşlar toprakta yatan insandan
anılar var bir geçmiş var yaşanmışlık var
dursun canım facede açıp açıp onamı bakıcak
sizde resimleri saklayın atmayın

Çok kötü oldum canım yaaa...umarım kaynin çok mutlu olur, hiçbir mutluluğu yarım kalmaz.İcinden nasıl geliyorsa öyle hareket et.Sana sakin atma ya da mutlaka at diyemem resimleri. O albüm seni yansıtan birşey ,su hayatta cebinde biriktirdiğin anlar /anılar onlar. Bu kayıp kaynin için bir travma ama rahmetli sadece onun hayatına dokunmadı,senin de hayatına ve anılarına girdi, bel ki gidişi bile bişey öğretti size .Nasıl huzurlu olacaksan öyle davran canim

Size silin dedilerse kaynınıza da.sildirmislerdir muhtemelen.. Ailede kaynınızdan bile vefalı, en mantıklı ve en vicdanlı kişi sizmişsiniz.. Bunun icin tebrik ederim sizi. Allah rahmet eylesin eltinize de..

Bugün öleceğim ektim 3 yıl sonra eşimin yeni nişanlısına ayıp olmasın diye silecek beni... Hayat ne garip... Bence de silin.

Hep şunu diyorum ne yazikki olan hep ölene oluyor.herkes hayatina devam ediyor.silmeyin resimleri simdiki nisanlisi bir Allah rahmet eylesin demek yerinne kiskaniyorsa onun sorunu.facedekileri silsen bile resimleri yirtma ben yirtamazdim

Arkadaşlar bende sizlerle aynı fikirdeyim bu konuda. Konuyu açarken de belirtmiştim,'hiç varolmamış gibi davranmak haksızlık diye düşünüyorum, fotoları saklamakta istemiyorum' diye. BZı arkadaşlar demek ölsek fotomuzda kalmayacak demiş. İnanın günlerce bu duygu yedi bitirdi beni atlattım sandığım birçok şeyin hala taze olduğunu anladım. Eşimle de bu konuda konuşmamızda o da kardeşinin geçirdiği süreci göz önünde bulundurarak kendi çapında etik veya değil o iyi olsun mantığında hareket ediyor. Nişanlısı herhangi birşey demedi bu arada bana arkadaşlar bu konuda. sadece olaylar böyle nüksedince kendimi bu konuyu sorgularken buldum ve sizlerden de fikir alıp ne ölen eltimin hatırasına, ne de kendine bi enkazdan yuva kurmaya çalışan o kıza haksızlık etmek istemedim. Senin evindeki foto sakla olsun bitsin ne bu kadar büyütüyorsunuz ?diye düşünebilirsiniz ,ancak bazen kelebek etkisi yaratıyor böyle ufacık ayrıntılar....dediğim gibi çok ufak gibi görünse de benim için sanki bir seçim yapıyormuşumcasına saçma ve üzücü duygulara soktu bu konu...

Benim yorumum direkt size değil de size silmenizi söyleyenlere idi. Ben sizi taktir ediyorum aranızda öyle çok da bi muhabbet olmadığı halde gönlünüz el vermemiş. Hem diğer kızı da düşünmek istemişsiniz art niyet yok. Ama içiniz rahat olsun eltinizin anısına saygı duyduğunuz için kimsenin size gönül koymaya hakkı yok.

Niye yırtasınki ne saçma zaten yazık rahmetli olmuş fotoğrafından ne isteyecek...kaynında bile heleki çocuk varsa fotosu kalması normal.. Sanki çekişmeli ayrılmışlar gibi yok saymak adını anmamak saçma

Ölürsem benim arkamdan da bunlar mı olacak
Kocası vefat eden eşinin fotograflarını yok mu etmiş ne acı ya vefasız insanlar adaletsiz dünya :(

Ölmüş insanı kıskanacak kadar vahimse durum bence psikologa görünmeli müstakbel eltiniz... Bunu düşünmek bile ruh sağlığının yerinde olmadığını gösterir. Bu lafım kayın tarafına. Nasıl sacma bir düşüncedir. Tabiki de silmeyin. Boşanmış olsa silin derdim de ölmüş kadin. Ayıp yani. Cocuk varsa eger ileri de büyüdüğünde o da gönül koyar ayrica annesinin hatiralari silindiği icin.

Ölen için fotografların saklanması ne ifade eder? Hiç
Kalanlar kaybettiklerini önemsemiyorsa yaşanmışlıkların o fotoğrafların aslında değeride yoktur
Siz bilirsiniz değersiz ise saklamayın çünkü ölen için birşey fark etmeyecek

Faceten de silmeyin, albumdekileri de yirtmayin. Ne munasebet yahu ! Kadin zaten vefat etmis. Kiskanmanin bir anlami yok.

Back
X