Fotoğrafları yırtmalı mıyım?

Albümdeki fotoğrafları yırtmak ne demek ya göstermezsiniz olur biter. Face dekileri silebilirsiniz. Ben olsam onuda silmem.

Ne alaka yahu?
Bile bile evlenmiyor mu bu kadın ?
Benim buzdolabımın üstünde annem ve babamla olan fotoğrafım var bebeklik.
Hep orda durur. Babam başkasıyla evli şuan.
Evime geldiğinde de kaldırmak gibi bir girişimde bulunmuyorum.
Onların evlenmeleri , annem ve babam gerçeğini değiştiremez öyle değil mi?
Üstelik benim evim.
Sizin evinizdeki albümden , yeni geline ne?
Yazık üzüldüm vefat eden kadına. Bir hatırası bile çok görülüyor.

Kadının gözüne sokmadığınız müddetçe fotoğrafları yırtıp atmanıza gerek yok,anıdır sonuçta.
Ama belki sosyal medya hesaplarınızdakileri kaldırabilirsiniz. Siz ne kadar dikkat etseniz de densizin biri kalkar can sıkıcı bir şey yazar durduk yerde gerilirsiniz.

Eski esinin vefat ettigini biliyorsa bunda kiskanacak bir sey yok ancak saygı duyabilir

Geçmişi kabullenmeden evlilik olur mu? Biliyor zaten o da, hayatta olsaydı evlilikleri gerçekleşmeyecekti.
Hayır oturacağı evdeki mobilyalar yenilensin ister bir nebze anlaşılır. Ama başka evdeki fotoğraflar ne ilgili ki?

Sizin evinizdeki, telefonunuzdaki fotograflar kimseyi ilgilendirmez. Valla icim bir garip oldu... Ölsem gitsem arkamdan herşeyi yok etseler, eşim varolmamisim gibi davransa baska kadinla filan. Nebileyim, kalanlar elbet devam edecek ama bu kadarda yapilmaz. Sizin evinizdekiler onu ilgilendirmez. Gormek istemiyorsa bakmasin, face karistirmasin.
Ölmus kadin nspcak ona mezardan mi cikcak. Ne fesat şeymiş.

Kadının gözüne sokmadığınız müddetçe fotoğrafları yırtıp atmanıza gerek yok,anıdır sonuçta.
Ama belki sosyal medya hesaplarınızdakileri kaldırabilirsiniz. Siz ne kadar dikkat etseniz de densizin biri kalkar can sıkıcı bir şey yazar durduk yerde gerilirsiniz.
Hayır ben bunu da karşıyım, daha doğrusu karmaşığım
İki kişi karar verirler yolları ayırmaya, bu durumda kendi iradeleriyle kaldırılsın isterler fotoğraflar.
Ama kadın hayatta değil, yaşasaydı hala evlilerdi, ölüm evliliği bitiyor mu? Yok mu ediyor?

Ne bileyim 6 sene önce yüklenen resim, kadın öldü diye silinir mi? Hayatta olsa silinmezdi, ee insanlar bedenle mi evleniyor?
Ölen eş, hayatta kalanının hayatından gelip geçmiş mi oluyor?

Bu konuda etik ve doğa kanunu arasında tıkandım, kadınlarklubune yazarken.

Yargılanmaktan çekinir oldum

Hiç olur mu öyle şey? Silmeyin yırtmayın fotoğrafları. Öldü diye kadın hiç yaşamamış gibi mi yapılmalı yani

Sizin evinizdeki, telefonunuzdaki fotograflar kimseyi ilgilendirmez. Valla icim bir garip oldu... Ölsem gitsem arkamdan herşeyi yok etseler, eşim varolmamisim gibi davransa baska kadinla filan. Nebileyim, kalanlar elbet devam edecek ama bu kadarda yapilmaz. Sizin evinizdekiler onu ilgilendirmez. Gormek istemiyorsa bakmasin, face karistirmasin.
Ölmus kadin nspcak ona mezardan mi cikcak. Ne fesat şeymiş.
valla benim de içim cız etti

Hayır ben bunu da karşıyım, daha doğrusu karmaşığım
İki kişi karar verirler yolları ayırmaya, bu durumda kendi iradeleriyle kaldırılsın isterler fotoğraflar.
Ama kadın hayatta değil, yaşasaydı hala evlilerdi, ölüm evliliği bitiyor mu? Yok mu ediyor?

Ne bileyim 6 sene önce yüklenen resim, kadın öldü diye silinir mi? Hayatta olsa silinmezdi, ee insanlar bedenle mi evleniyor?
Ölen eş, hayatta kalanının hayatından gelip geçmiş mi oluyor?

Bu konuda etik ve doğa kanunu arasında tıkandım, kadınlarklubune yazarken.

Yargılanmaktan çekinir oldum

Ben de siz gibi düşünüyorum aslında ama toplumsal hayatta adabı bilen inçe düşünceli insanlar olduğu kadar nezaketten nasibini almamış insanlar da var malum. Benim başıma benzer bir olay geldi fotoğraf bile yoktu konu içeriğinde bir ziyaret esnasında benle evlenmeden önce eşime başka bir ıkız istemeye nasıl gidildiğini anlattı bir teyze :KK70:
Bozuldum elbet eşime de akrabalarının mükemmelliği üzerine epey nutuk atım. Konu sahibi de böyle bir durumda kalmasın’dı maksadım.

Mrb arkadaşlar. Direk konuya gireyim. Beş sene önce 3yıllık evli olan eltimi ani bir şekilde kaybettik. Aramız öyle can ciğer kuzu sarması olmasa da birbirimize hiç kırıcı bir sözümüz, hareketimiz olmamıştır. Hatta ölümü benim için ciddi şekilde travma oldu. Size sormak istediğim konu ise şöyle:eşini kaybeden kaynım şimdi nişanlandı, bizim oturduğumuz şehire taşındı. Nişanlısı ile de bize sıkça gelip gidiyor, kızlada kaynaşmaya başladık. Benim evimde, face mde ölen eltimi fotoları var. Şimdi annem, eşim artık bu fotoları yok et x üzülür görünce diyor. Ama banada sanki rahmetli hayatımıza hiç girmemiş, o hiç Varolmamış gibi davranmak haksızlık gibi geliyor. Kararsız kaldım face mde kileri kaldırsamda albümlerdekileri atmak bana üzücü geliyor saklamakta keza öyle... Siz ne dersiniz?
Ben bu teklifleri asla kabul etmezdim. Sonuçta bir geçmişiniz var. Gelen kız bunu kabul ederek geliyor. Boşanmış olsa neyse ama kadın vefat etmiş zaten neyin ayıbı olurmuş.

Ben olsam kimseyi dinlemez albümden silmezdim asla. Çünkü yaşananlar anı olarak kalır size. Kimseyi dinlemeyin eltinizin hatırası sizde kalsın. Kaynınız ne diyor merak ettim.

Mrb arkadaşlar. Direk konuya gireyim. Beş sene önce 3yıllık evli olan eltimi ani bir şekilde kaybettik. Aramız öyle can ciğer kuzu sarması olmasa da birbirimize hiç kırıcı bir sözümüz, hareketimiz olmamıştır. Hatta ölümü benim için ciddi şekilde travma oldu. Size sormak istediğim konu ise şöyle:eşini kaybeden kaynım şimdi nişanlandı, bizim oturduğumuz şehire taşındı. Nişanlısı ile de bize sıkça gelip gidiyor, kızlada kaynaşmaya başladık. Benim evimde, face mde ölen eltimi fotoları var. Şimdi annem, eşim artık bu fotoları yok et x üzülür görünce diyor. Ama banada sanki rahmetli hayatımıza hiç girmemiş, o hiç Varolmamış gibi davranmak haksızlık gibi geliyor. Kararsız kaldım face mde kileri kaldırsamda albümlerdekileri atmak bana üzücü geliyor saklamakta keza öyle... Siz ne dersiniz?
Ben bu teklifleri asla kabul etmezdim. Sonuçta bir geçmişiniz var. Gelen kız bunu kabul ederek geliyor. Boşanmış olsa neyse ama kadın vefat etmiş zaten neyin ayıbı olurmuş.

Ben olsam kimseyi dinlemez albümden silmezdim asla. Çünkü yaşananlar anı olarak kalır size. Kimseyi dinlemeyin eltinizin hatırası sizde kalsın. Kaynınız ne diyor merak ettim.

valla benim de içim cız etti

Konudan cok kendi derdime dustum bende simdi. Zaten bu ölmeyle ilgili takintiliyim.
Ben ölecegim, eşim yeniden ev dizecek, asik olacak, ben silinecegim, resimlerim, silinecek...
Mutlu olacak. Olmasin mutlu! Sinir oldum.

Ne nankörlük. Eşime dedimmm ben ölürsem evlenmeyeceksin. Sevgili olabilir ama evlenip ayni eve girmeyeceksin. Çok ruh hastası gibi konustum ama olsun. Buna katlanamam mezarimda ters donerim heralde. Gerci ölüp gidince belki en son derdim esimin evliligi olacaktir ama olsun.

Kaynimin eski sevgilisi hala eklidir sosyal medya hesaplarimda. Kaynim su an baskasiyla evli.
Silmem, kimseyi de ilgilendirmez.
Zamaninda ayni ortamlarda bulunduk, yedik ictik birlikte. Arada bir msj atar coluk cocugu sorar.
Simdiki eltim bundan rahatsiz olacak olsa hoşt derim. Herkes haddini bilsin.
Sizik durumunuzu düşünmek dahi istemiyorum. Kimseye laf düşmez. Yirtilir mi fotograflar hic.

Ben de siz gibi düşünüyorum aslında ama toplumsal hayatta adabı bilen inçe düşünceli insanlar olduğu kadar nezaketten nasibini almamış insanlar da var malum. Benim başıma benzer bir olay geldi fotoğraf bile yoktu konu içeriğinde bir ziyaret esnasında benle evlenmeden önce eşime başka bir ıkız istemeye nasıl gidildiğini anlattı bir teyze :KK70:
Bozuldum elbet eşime de akrabalarının mükemmelliği üzerine epey nutuk atım. Konu sahibi de böyle bir durumda kalmasın’dı maksadım.
Ama siz hayattasınız

Yanlış okumadıysam, vefat eden kadının fotoğrafını yazmış.

Bilemiyorum, hala hayatta olan rakip olarak algılanabilir
Ama şansı yok ki yarışa devam etmeye, kalbi atmayı bırakmış

Arkadaşlar bende sizlerle aynı fikirdeyim bu konuda. Konuyu açarken de belirtmiştim,'hiç varolmamış gibi davranmak haksızlık diye düşünüyorum, fotoları saklamakta istemiyorum' diye. BZı arkadaşlar demek ölsek fotomuzda kalmayacak demiş. İnanın günlerce bu duygu yedi bitirdi beni atlattım sandığım birçok şeyin hala taze olduğunu anladım. Eşimle de bu konuda konuşmamızda o da kardeşinin geçirdiği süreci göz önünde bulundurarak kendi çapında etik veya değil o iyi olsun mantığında hareket ediyor. Nişanlısı herhangi birşey demedi bu arada bana arkadaşlar bu konuda. sadece olaylar böyle nüksedince kendimi bu konuyu sorgularken buldum ve sizlerden de fikir alıp ne ölen eltimin hatırasına, ne de kendine bi enkazdan yuva kurmaya çalışan o kıza haksızlık etmek istemedim. Senin evindeki foto sakla olsun bitsin ne bu kadar büyütüyorsunuz ?diye düşünebilirsiniz ,ancak bazen kelebek etkisi yaratıyor böyle ufacık ayrıntılar....dediğim gibi çok ufak gibi görünse de benim için sanki bir seçim yapıyormuşumcasına saçma ve üzücü duygulara soktu bu konu...

Hayır, onun anısına saygı duyun. Sonuçta yaşadı var oldu ve istemeden gitti. O kadını yırtsanız kime ne faydası var? Gelen bilmiyor mu gidenin öldüğünü? Gözüne gözüne de sokmayın ama yeri geldiğinde rahmet okumayı ihmal etmeyin şakın, gelen kadın onun anısına saygı duyarak gelmeli. Hiç olmamış gibi davranılması çok yanlış. “Sizin başınıza gelse ne isterdiniz? “Bunu söyleyin yeter.

Konudan cok kendi derdime dustum bende simdi. Zaten bu ölmeyle ilgili takintiliyim.
Ben ölecegim, eşim yeniden ev dizecek, asik olacak, ben silinecegim, resimlerim, silinecek...
Mutlu olacak. Olmasin mutlu! Sinir oldum.

Ne nankörlük. Eşime dedimmm ben ölürsem evlenmeyeceksin. Sevgili olabilir ama evlenip ayni eve girmeyeceksin. Çok ruh hastası gibi konustum ama olsun. Buna katlanamam mezarimda ters donerim heralde. Gerci ölüp gidince belki en son derdim esimin evliligi olacaktir ama olsun.
Ne kötü gerçekten. ölüler, ölüm bile günlük hayatın karmaşasıyla unutuluyor. Tekrar aşık olunuyor falan

Ne kötü gerçekten. ölüler, ölüm bile günlük hayatın karmaşasıyla unutuluyor. Tekrar aşık olunuyor falan

Bazi seyler unutulmasin, alişilmasin istiyoruz ama oyle olmuyor. Unutma, alişma olmasa bu dunyada o kadar sene yaşamaya katlanamazdik, azap olurdu.

Back
X