Fotograflarini silmemi isteyen eski arkadas

O zaman bu konuda hassasiyeti olan insanlar kimseyle fotoğraf çektirmesin, toplu fotoğrafların arasına dahil olmasın.
Baştan böyle bir hassasiyeti yokmuş çünkü. Öyle olsaydı aileden görmüş olsaydı benim kuzenlerim gibi inançlarına uygun tercihlerde bulunurlardı. Eskiden türbanlılar devlet kurumunda çalışamazdı, üniversiteye giremezdi. Pek çok kadın inançları yüzünden çoğu şeyden mahrum kaldı.
Konudaki kadın sonradan bazı şeylerin idrakına varmlş ve eski hayatını temizlemek istiyor. Ama bunu yaparken başkalarının özgürlüğüne müdahale etmeye hakkı yok.

Ya herkes kızı b.klamış da bi de ondan dinlemek lazım. Burda sadece konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz arkadaşlıklarının bitme sebebini. Her ne olursa olsun ben saygı duyardım böyle bir isteğe

Ama konu bizim arkadasligimizin bitme sebebi degil ki? Hem uzerinden cok sular akti ben yurtdisina yerlestim evlendim falan hayatlarimiz farkli yonde su an. Senelerdir aklima bile gelen biri degildi kendisi o beni fotograflarini silmem icin ekleyene kadar iletisim cabam hic olmadi.

Aynen öyle kafam öyle rahat ki 😌 ben mezuniyet falan da koymadım hiç. Düğünde bile eşimle olanları koydum sadece 😏

Aynen benim de sadece esimle var. Dugunden de foto yok sadece dış cekimden eşimle foto var bir kac. 😀

Dugun fotograflari bizde de kendim, esimle beraber ve kardeslerimizle beraber var. Toplu dugun fotografi paylasimina girseydim isin icinden cikamazdim 🙈 After party'den var ama fotograflarimiz, kisitli kisiydik cunku.

Acikcasi dusunemedim o anda bir de kendime bulastirmak istemedim. Daha once is yogunlugundan birkac bulusmaya gidemedim diye sinirlenip, butun arkadas whatsapp gruplarindan benim olmadigimi tekrar acip, benimle gorusmeyi kestirmisti herkese seneleer once. 😄
Bence kendisine bu eski mevzuları açıp takipten çıkın ve konuşmayın birdaha.
Hak etmiyor böyle bir tip.
Ayrıca evet sadece ikinizin olduğu fotoğrafları silin diye rica etmesi hakkı ama toplu fotoğraflarda bence bu kadarına karışmaya hakkı yok.

zaten sorun ne biliyor musunuz, bazı kapalı kişiler artık ne hırsla yada baskıyla kapandıysa açık hallerine yada acık insanlara tahammülsüzlüğe girip kök söktürmeye başlıyorlar.
bi influencer kız varmış yeni açılmış sanırım ben de zaten o olayla duydum, kızın acık fotolarının altında kötü örnek oldun, yok auran gitmiş, çirkinleştin, falan her türlü saçmalık var, ki yuzde yüz eminim kıskananlar yazmış onları. kendi için ve allah için kapanan hiçbir kimse ay eski fotom ay buyum, ay o şu açıldı derdine düşmez. zaten allah bilmiyor mu önceden açık olduğunu yada önceden kapalı olduğunu. valla kızın fotosunun altında bikaç tane kapalı güzel yorum yapmış, dedim bunlar gerçekten inanarak kapanmış, kimsenin güzelliği çirkinliği umurlarında değil.

Acikcasi benim cevremde tesetturlu pek arkadasim ya da akrabam yok. Belki de o yuzden ilk defa bu tarz bir istekle karsilastim. Ilk basta hemen tamam deyip sildim ama toplu fotograflari da silince icim huzursuz oldu.

Ah bana dış çekim deme 😒 kör olmayasıca kocam dedi ki düğün günü yorucu olur. Evlerimizin arası uzaktı 2 saat. Sonra yaparız dedi. Sonra da hep hamile kaldım 🤰🤦‍♀️ içimde nasıl ukte kaldı. Artık çoluk çocuk okula gidince anca 😟😅
Diş çekim ne alaka foto dedim 🤭 yaran yanlış okumalar 😂

Açıklıkla kapalılıkla alakası yok ki. İnsanlar izin vermiyorsa fotoğraflarını paylaşamazsınız. Kanun, nezaket, görgü hepsinde kural aynıdır.

Defalarca yazdim ama size de yazayim :) Sizce sormamis olabilir miyim ikimizin fotograflarini paylasirken? Story atarken bile sorarim ki en yakin arkadaslarim , ailem haric paylasmamaya dikkat ederim. O zamanlar samimiydik ve o da gule oynaya paylasmisti ayni fotograflari. Aradan gecmis 10 sene ben fotograflarin varligini bile hatirlamiyorum senelerdir gorusmuyoruz beni instagramdan sirf bunun icin ekleyip 10 sene onceki fotograflarima bakip mesaj atmasi normal mi?

Konu bu su an, ilk paylasim degil. Ve sildim zaten huzursuz da oldum ama.

Ama konu bizim arkadasligimizin bitme sebebi degil ki? Hem uzerinden cok sular akti ben yurtdisina yerlestim evlendim falan hayatlarimiz farkli yonde su an. Senelerdir aklima bile gelen biri degildi kendisi o beni fotograflarini silmem icin ekleyene kadar iletisim cabam hic olmadi.
Kızı suçlara gibi gülerek anlattığınız için söyledim.

Kızı suçlara gibi gülerek anlattığınız için söyledim.

Acikcasi bana o zaman da sacma bir sebep gelmisti ve gulmustum, hala daha oyle geliyor ve guluyorum. Bana soyledigi baska bir sey olmadi bunlar haric, soyleseydi uzerinde konusabilirdik. Dedigim gibi uzerinden seneler gecti benim hayatimda bir eksikligi de olmadi, herkes yerinde mutlu olsun yeter bu saatten sonra 😅

Defalarca yazdim ama size de yazayim :) Sizce sormamis olabilir miyim ikimizin fotograflarini paylasirken? Story atarken bile sorarim ki en yakin arkadaslarim , ailem haric paylasmamaya dikkat ederim. O zamanlar samimiydik ve o da gule oynaya paylasmisti ayni fotograflari. Aradan gecmis 10 sene ben fotograflarin varligini bile hatirlamiyorum senelerdir gorusmuyoruz beni instagramdan sirf bunun icin ekleyip 10 sene onceki fotograflarima bakip mesaj atmasi normal mi?

Bana göre baştan bir kere izin verdi diye ömrünüzün sonuna kadar telif haklarını satın almış gibi olmuyorsunuz. Madem çok eskiler siz kendi telefonunuzda saklasanız da sizin için değişen bir şey olmaz. Ama arkadaşınız için önemli demek ki 10 sene sonra arayıp sizi bulmuş. Hassasiyetine saygı duymak bu kadar zor olmamalı.

Bana göre baştan bir kere izin verdi diye ömrünüzün sonuna kadar telif haklarını satın almış gibi olmuyorsunuz. Madem çok eskiler siz kendi telefonunuzda saklasanız da sizin için değişen bir şey olmaz. Ama arkadaşınız için önemli demek ki 10 sene sonra arayıp sizi bulmuş. Hassasiyetine saygı duymak bu kadar zor olmamalı.

Acikcasi zaten sildigimi soyledigim halde neden ikidir silmemeye inat ediyormusum gibi bir yorum yaptiginizi anlayamiyorum.

Fotograflari sildim ama bu durum beni mutsuz etti. Duygularim bana ait hislerimi saklamak, gule oynaya yapmak zorunda degilim hicbir seyi. Ayni sekilde o da benim istedigim fotografi silip silmeme hassasiyetime saygi duyabilirdi. Saygi duyma zorunlulugu sadece bana mi ait?

Acikcasi zaten sildigimi soyledigim halde neden ikidir silmemeye inat ediyormusum gibi bir yorum yaptiginizi anlayamiyorum.

Fotograflari sildim ama bu durum beni mutsuz etti. Duygularim bana ait hislerimi saklamak, gule oynaya yapmak zorunda degilim hicbir seyi. Ayni sekilde o da benim istedigim fotografi silip silmeme hassasiyetime saygi duyabilirdi. Saygi duyma zorunlulugu sadece bana mi ait?
Merak etmeyin bu paylaşmazsam ölürüm çılgınlığı bir tek sizde yok. Ben bu yüzden senelerdir kendi telefonum hariç kimsenin telefonuyla fotoğraf çektirmiyorum. Herkes kendi hassasiyeti ile mutlu mesut yaşıyor böylece.

Ahahahh bu şeye benzedi: amcamla 8 yıldır görüşmüyorum düğünüme dahi gelmedi açıklama vol:83738938383

Arkadaşlar neyin tartışması bu yahu ?
Kadın rica etmiş bu durumla alakalı ve bana göre de gayet makul bir istek.
Tesettüre girmiş ve en azından paylaşıldığını bildiği bazı fotoları için arkadaşından ricada bulunmuş bu durum için garipsenecek bir durum yok ki ortada.
Kadın küfür etmemiş bir şey etmemiş bu kararın kimilerimiz için dogruluğu yanlışlığı bir kenara dursun bir rica var ortada.
Ben de örtü kullanıyorum ama kendimce açık olan fotolarımın görünmesinden rahatsız olmazdım ama kız kardeşim mesela oldu ve rica ettiği için elimde bulunan açık fotolarını ona iade ettim.
Genç kızlığımızdan kalan baskı fotolardı.

Back
X