Fotograflarini silmemi isteyen eski arkadas

İkbal Gürpınar var, kendisini çok severim. Sabah programları yapardı. Bir sürü kitabı var. Eski kitaplarının kapağında açık fotografları var. Napacaktı kadın? Kitaplarını mı toplatacaktı. İnsanlar zaman içinde radikal kararlar alabilir ama herkes kendi geçmişini de kabullenmek zorunda. Kendi sayfasında paylaşmasın ama bir başkasının özgürlük alanına müdahale edemez.
Durugüzel ikbal hanım toplumun çogu kesimince tanınan birisi ve bu açık fotolarını istese de kaldıramaz.
Ama bu durum daha farklı.
Herkes geçmişini evet kabulleniyor bazı durumlar için ''geçmişini kabullensin'' demekten ziyade yapılabilecek bir şey varsa gayret gösterilebilir.
Geri dönülemez durumlar için kimsenin elinden zaten bir şey gelmez.

Durugüzel ikbal hanım toplumun çogu kesimince tanınan birisi ve bu açık fotolarını istese de kaldıramaz.
Herkes geçmişini evet kabulleniyor bazı durumlar için geçmişini kabullensin demekten ziyade yapılabilecek bir şey varsa gayret gösterilebilir.
İnsanların 10 sene önce cektirdigi toplu mezuniyet fotosunu silmeyi talep etmesi mantıklı mi? İşimiz gücümüz yok 10 sene geriye gidip bir de benim için hatıra olan bir şeyi neden sileyim ki? Ha baş haşa foto vardır neyse sileyim gitsin dersin de, toplu fotoğrafa da bir zahmet laf etmesin.

Sağda solda foti avına çıkanların hepsinin kocişi kızıyor defalarca tecrübe edildi. Ben bu işin genetiğine çalıştım o konuda lütfen. 😗
Bence öyle değil. Zaten üstünlük kurmayı, dikte etmeyi seviyormuş ya konu sahibinin üzerinde emir vermek için tek bu yol varmış. Onu kullanmış. 10 yıl önceki arkadasinin mezuniyet fotosu kocasının umrumda bile değildir.

Hani amcalar vardır. Kendinden yaşça küçük kızlara asılmak ister ama bunu direk yapamadıkları için kızın şortuna laf eder. Aslında zavallı bir iletişim çabasıdır bu.

Ahahahh bu şeye benzedi: amcamla 8 yıldır görüşmüyorum düğünüme dahi gelmedi açıklama vol:83738938383

Anlamamakta israr ediliyor bazen ben de anlayamiyorum. Bir de artik ne hissettigimize de karisiliyor demek ki hepimiz tek fabrikadan cikmis gibi ayni seyleri hissetmeliyiz😬

Yanlış biseymi yazdım, kapalı ,açık ne farkeder ki? Ayrım yapmadim . Hangimizin günahı yok

Aman aman konuyu dini konuya getirmeyelim. Burnumu yaptirdim eski burnumla olan fotograflarimi paylasma deseydi de ayni seydi benim icin 🙈

Bence öyle değil. Zaten üstünlük kurmayı, dikte etmeyi seviyormuş ya konu sahibinin üzerinde emir vermek için tek bu yol varmış. Onu kullanmış. 10 yıl önceki arkadasinin mezuniyet fotosu kocasının umrumda bile değildir.

Hani amcalar vardır. Kendinden yaşça küçük kızlara asılmak ister ama bunu direk yapamadıkları için kızın şortuna laf eder. Aslında zavallı bir iletişim çabasıdır bu.
Zannetmiyorum yıllar sonra böyle bir şeyle gelsin, epeydir irtibat yokmuş aralarında.

Halamın eski kocası onu benden bile kıskanmıştı, 10 yıl önceki mezuniyet fotisi de neymiş? 😗

Bilmiyorum hic boyle dusunmemistim. Ben uzun suredir yurtdisinda yasiyorum ama bir suredir Turkiye'deyim ve sene sonuna kadar kalacagim. Beni ekledikten sonra storylerde falan burada oldugumu gorup yazmis olabilir.

Bilmiyorum hic boyle dusunmemistim. Ben uzun suredir yurtdisinda yasiyorum ama bir suredir Turkiye'deyim ve sene sonuna kadar kalacagim. Beni ekledikten sonra storylerde falan burada oldugumu gorup yazmis olabilir.
Fazla hırslidır. Benim bir lise arkadaşımla yıllar sonra bir ortamda oturmak zorunda kaldık. O dönemden hirslanmis bu bana. Kızardı, bozardi, laf sokmaya çalıştı. Üzüldüm kadına. Yillar önce benim gençlik tribi dediğim şeyleri içinde büyütmüş.

Herkes geçmişini evet kabulleniyor bazı durumlar için ''geçmişini kabullensin'' demekten ziyade yapılabilecek bir şey varsa gayret gösterilebilir.
Evet Led haklı olabilirsin ama konu sahibi ile bunu isteyen şahısın senelerdir bir irtibatı yok. Başbaşa oldukları da belki kabul edilebilir ama toplu fotograflarını( mezuniyet gibi anı niteliğinde) istemesi makul mu sence?

Ya ne kadar saçma küçüklükten beri okullarda düğünlerde akraba ziyaretlerinde vs hepimizin herkeste mutlaka fotoğrafı var ortaokul arkadaşlarımda lise arkadaşlarımda veya akraba düğünlerinde falan benimde onlarda vardır illaki e şimdi ben kapanırsam hepsini tek tek bulup yokmu edeyim Allah'ım zihniyete bak ne kadar saçma ya.. Ben olsam silmezdim hiç düzenleyip tekrar yüklemeyle de uğraşmazdım hatta şey derdim " canım milletin işi yok benim profilime girip en altlara kadar inip toplu resimlerde seni bulupta sana hallenecek " 😂 derdim engellerdim.
Ben sadece bunu yazdım esprili bir dille kimse sana hallenmez derim dedim yani ben olsam öyle derim demek istedim.. Şimdi bunda ne var neler neler yazdılar yani ben ne bir kişiliğe ne bir şahsa hakaret mi ettim Allah aşkına yani herkesi bırakıp benim yorumuma saygısız yazması sizede tuhaf gelmedi mi.. Ya insanlar ne tuhaf hakaret kelimelerini süsleyip püsleyip karşı tarafa özgürce söyleyebiliyolar.. Ne saygısızlığı mı gördü de bunu bana giydirebiliyor anlamıyorum.. yani herkes burda makara yapmış bende esprili yazdım nesi var bilemiyorum..
Onceki mesajlarin bazilarini okudum, yeni sayfaya gecince sizin yazdiginizi gordum. Aranizda ne konusma gecti bilmiyorum ama yazim tarziniz kucuk cocuk gibi geldi. Irrite duruyor yani. Bu kadar yukselmeye gerek yok, herkese gore karsi taraf saygisiz. Burasi forum, bu kadar ciddiye almayin.
Çok çok haklısınız bu ara ergenus kızımla başımız dertte ondan bulaştı sanırım 😂 asla benim üslubuma yakışmadı biliyorum ama bi anlık sinir işte 🤭 sizde hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun 🌸

Burda herkes cevap vermiş sen gözüne beni mi kestirdin bakiyim. Canın mı sıkılıyo senin kocan mı ilgilenmedi yoksa 😂 Nasıl bi işsizsin sen ya burdaki herkes neler neler yazmış sen niye bana takıldın ahlak bekçisi seni 😂
" soygosozsoonooozz dedoomm evooottt " 😂
Sen kimsin de bana saygısız diyosun he hadsiz seni.. Durdun durdun da bana kadar cevap verecek birini bulamadın mı herkes birşeyler yazmış hadi git herkese saygıyı sen öğret şuna bak fasulye de kendini nimetten saymış 😂 Kız sen kendini hangi vasıfta gördün ki mercimek kadar aklınla dengesiz 😂😂
" ..... toorbooyoosoozz deroomm "
Sana terbiyesiz nasıl olunur gösteririm de toorboyoomm mosadoo otmoyooorr 😂
Şuna bak " bozooo kolomolordoo soygosozlok içoroorr " seni türk dil kurumundakiler mi öptü 😂 ah canım biz bilmiyoduk kelimelerin anlamlarını sanki
Hayır bu kelime senin niye bu kadar zoruna gitti ki "hallenmek hallenmek hallenmek hallenmek " al biraz daha rahatsız ol 😂
Anaaağğğğ sabah sabah uğraştığım beyinsize bak ya kız ağzına Türkçe sözlükle vurasım var cidden..
Kız git kendine uğraşcak bişey bulsana Esra erolu aç izle senin gibiler anca ondan zevk alır ufkun genişler çakraların açılır 😂😂
Git şuradan bissürü işim gücüm var deli mi ne
Bide ceza yicem şimdi senin yüzünden..
Kadına bak millet neler neler demiş beni gözüne kestirmiş hadsiz... ha sen bişey "hallenmek" hahahhahahaha 😂 ay bi kelime insanı niye bu kadar rahatsız eder ki herhalde bu kelimeyle travman falan var yazıııkkkk 😂😂
Ben ne okudum?

Herkese merhaba,

Benim cok uzun senelerdir gorusmedigim bir arkadasim vardi. Gecenlerde beni instagramdan eklemis. Bugun de mesaj atmis taaa 10 sene onceki fotograflarimiz varmis instagramimda en altlara inmis gormus, ben unutmusum bile. Bizim gorusmedigimiz surede kapandigi icin acik olan fotograflarini silmemi istedi.

Once bir sey dusunmedim saygi duydum tamam dedim ama silmeye baslayinca kendi mezuniyet balo fotograflarimi, sehir disi gezisi fotograflarimi bile silmek durumunda kaldim. Ve bu beni huzursuz etti. Ortak arkadasimiz yok, ve o kadar asagiya inip fotograflarimiza bakacak kimse oldugunu sanmiyorum.

Siz olsaniz ne yapardiniz, siler miydiniz? 16 haftalik hamileyim hormonlar beni biraz degistirdi o yuzden de huzursuz hissediyor olabilirim.

Silmezdim ben de varım netice de kimse kusura bakmasın toplu çekilmeseymiş o halde sınırları varsa. Kesin saçma sapan sebebleri vardır estetik olmuştur yada beğenmiyordur kendini.

Dugun fotograflari bizde de kendim, esimle beraber ve kardeslerimizle beraber var. Toplu dugun fotografi paylasimina girseydim isin icinden cikamazdim 🙈 After party'den var ama fotograflarimiz, kisitli kisiydik cunku.
Ahhh ah after party 😟 beni de koşa koşa imam nikahına götürdüler. 😅😅😅 hayaller hayatlar 🤦‍♀️

Back
X