- 22 Kasım 2014
- 757
- 701
- 208
- Konu Sahibi quantumkizi
çörekotu yağını içmek de cilde çok faydalı arkadaşlar ama abartmamak lazım elbette en fazla bir tatlı kaşığı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,Merhaba. Ben de sivilcelerden kurtulmak icin herseyi yaptim, roacutane dahi kullandim ama biraktiktan bir kac sene sonra yeniden cikti. Benzamycin tarzi antibiyodikli ilaclar da artik hic bir ise yaramiyor. bende asagida anlatacagim yonteme basladim. Uzun sureli bir tedavi 6-7 ayda etkisini gosteriyor. Ama ben 2 aydir baya faydasini gordum.
acne.org sitesinde the regimen dedikleri bir tedavi yontemi var. Bu yontem sunu temel aliyor. ilk olarak hafif, kurutmayan bir temizleme jeli. ikinci adim tedavi adimi ve %2.5 luk Benzoyl Peroxide. ve son olarak nemlendirici. Turkiye'de bulunmuyor tabi bu sitenin sattigi urunler. ben de buna denk urunleri bulmaya calistim.
Temizleme jeli olarak la roche posay Effeclar H kopuk kullaniyorum ve oldukca memnunum. ikinci adim en onemli adim, benzoyl peroxide. %2.5 olanini eczanelerde bulamadim ama %5lik olanlari bulunuyor. Benzoyl Peroxide bakterilerin uremesini engelleyerek sivilce olusumunu engelliyor ve antibiyotikler gibi cildin alismasi gibi bir durum bu maddede soz konusu degil. Yuzu kurutucu etkisi oldugu icin cok az miktarla baslayip zamanla arttirmak gerekiyor. 3. adim nemlendirici. Hala cildime gore bir nemlendiriciyi bulamadim. Avene, la roche posay, dalphin gibi dermokozmetik urunler dahi bende sivilce yapiyor. Nemlendiricilerin icerigini incelemen gerekiyor. Mesela Squalane maddesi bu eczane markalarinin hepsinin iceriginde bulunuyor ve bende inanilmaz sivilce yapiyor. Direk ucu olmayan deri altinda kistik sivilceler. Nemlendiricilerin yagsiz olmasi malesef akneye meyilli ciltler icin yeterli degil. gozenekleri tikamamasi lazim. bunun disinda kesinlikle peeling gibi yontemler onerilmiyor. hatta yuzunu yikarken mumkun oldukca hafif sekilde yuzune dokunmalisin. kesinlikle sert hareketler yapmamalisin. kurularkende yumusak pecetelerle dokundurarak kurutmalisin, surtmemelisin havluyu.
Bu dedigim seyler tabi eger sivilcelerin hormonal sebeplerden kaynaklanmiyorsa gecerli. Tum basligi okumadim ama yaptirmadiysan mutlaka bir kadin doguma gidip hormon testi yaptirmalisin. Tanidigim en az 4 kisi dogum kontrol hapina basladiktan sonra 2 ay icinde tum sivilcelerinden kurtuldu, cunku onlarinki hormonal sebeplerleydi.
Bunlar disinda kendimden gozlemledigim seyler, bagirsaklarimin bozuk oldugu zamanlarda sivilcelerim artiyor. un ve sekeri azalttigim zamanlar sivilcelerim azaliyor. Gunde 1 tane havuc cok yararli ama fazlasi karacigeri yordugu icin tavsiye edilmiyor. sac urunlerini de (sampuan dahil) yuzune degdirmemeye calis.
Tum bunlarin yaninda kesinlikle ve kesinlikle sut urunlerini azaltmalisin. Ben hic sut icmiyorum artik. Yiyeceklerin sivilce yapici etkisi konusunda kanitlanmis tek sey sut. Inegin hormonlari sutten insana geciyormus cunku.
Forumda baska bir arkadas daha da yazmis, ben vitamin destegi almanin da yararini gordum.
bir de makyaj dan bahsetmissin. kullandigin fondotenin icerigine cosdna.com sitesinden bakmani oneririm. iceriginde ne kadar sivilce yapici maddeler oldugunu gormus olursun, fondotenini buna gore secebilirsin.
Biraz uzun oldu ama ben bu konuda cok cektim cok arastirdim, isine yarar umarim :)
Herkese merhaba, 20 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri cildimden çok çektim.17 yaşıma kadar surekli doktor tavsiyeleriyle onlarca çeşit kremler,jeller,sabunlar kullandım hiçbirinden bir fayda görmedim.17 yaşımdan sonra doktorun sonunda izin vermesiyle roaccutane a başladım. 6 ay sonunda sivilcelerim geçmeye başlamıştı ama bu sefer sivilce izleriyle karşılaştım ve oldukça fazlaydılar.hem derin çukurlar hemde kırmızı lekelerim vardı artık. Neyse bunu dert etmiyim kötünün kötüsü var şükürler olsun kurtuldum o çileden derken aniden birden bir sürü sivilce çıkmaya başladı . yanaklarım çenem alnım omuzlarım... hemen yine doktora gittim. Başka yolu yok tekrar roaccutane a başlıycaksın dedi. Yine testler yapıldı. Karaciğer değerlerimden AST ALT normal değildi.Bir süre sonra tekrar yaptılar yine normal çıkmadı. Daha öncede normal çıkmazdı ama doktor önemsememişti bunu. Bu sefer başka bir sorun olabilir dediler. Karaciğerim için doktora gittim ve Hepatit B li olduğumu öğrendim.
Durum böyle olunca öncelik cildim değil karaciğerim oldu.Bir süre sonra öneri üzerine özel bir hastanenin cildiyesine gittim, durumu doktora anlattım roaccutane tedavisi yapamıycağını benim için tehlikeli olduğunu ama sivilcelerden kalıcı olarak ancak içten tedaviyle kurtulabileceğimi söyledi.Roaccutane ve benzeri bişiy olmadan kurtulamıyomuşuz bu illetlerden.
Onları kendinin sıkarak temizliyceğini bu süreçtede dıştan başka kremler kullanacağımı söyledi. tedaviye başladık. 5 seansta hemen hemen bütün deri altı sivilcelerimde dahil kurtuldum ama sürekli yine çıkıyordu yine sıkıyordu doktor. aynı anda çinko kremi ve lekeler içinde soyucu krem kullandım.Bu da 6 aya yakın oldukça stresli bir tedaviydi. Ama bir sonu yoktu tedavinin. Doktorda ben bunları geçiririm diyemedi. Haftada 3 Kez sabah hastaneye randevu almaya ve tedaviye gidip gece 12 ye kadar sıktırmak için bekliyordum
. Derslerime ve hayatımada engel oluyordu bu süreç. Tedaviyi bıraktım. Sürekli geçer geçmez yenisi çıkmaya devam ediyor sivilcelerimin. Deri altında irinli kistik oldukları için çıkamıyorlar. Kurutmak İçin ilaç kullansamda dıştan pek bi faydasını göremedim. Lekeleri artık takmaz hale geldim ama bu yeni çıkan sivilcelerde daha da çok leke yapar diye korkuyorum. Lekeler için lazer düşünüyorum ama lazer içinde sivilcelerimn tamamen geçmesi gerekiyormuş. Ve şuanda 2 sivilcem sönüyorsa 10 tane çıkıyor. Benimle aynı sorunu yaşamış olan üyelerin yorumlarını bekliyorum. psikolojim tekrar bozulmak üzere.CİLT temizliğime özen gösteriyorum Makyaj hiç yapmamaya çalışıyorum ama sevgilimle aynı okuldayım her gün daha da kötüleşen cildimi görmesini istemiyorum. Kararsız bi şekilde bi gün makyajla kapatıyosam bi gün düşünüp kapatamıyorum. Bir yol gösterin
Eki Görüntüle 1369974 Eki Görüntüle 1369975 Eki Görüntüle 1369976 Eki Görüntüle 1369977
Bir an kendimi gördüm aynı aşamalardan bende geçtim canım ve şuan aynı yaştayız hemen hemen her şey aynı bende ikinci kez aynı tedaviye başladım ama artık çok sıkılmıştım ve devam etmedim çünkü gerçekten çok yorucu bir tedavi benim yüzüm şuan çok kötü değil ve alıştım galiba artık böyle olmaya çok hafif BB kremlerden kullanabilirsin canım günlük kullanım için ben öyle yapıyorum ve özellikle bir şey yapma bence cildini kendi haline bırak ben şuan sadece sabah ve akşam yüzümü arındıcı jel ile yıkıyorum başka bir şey kullanmıyorum benim önerimde cildini dinlendirmen umarım işe yarar