• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransizca mi? İngilizce mi? Ne yapicam ben?

freshvegetables

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
258
108
103
Merhaba arkadaslar fransiz dili ve edebiyati 1. Sinif ogrencisiyim. Dil bolumu cikisliyim ve ingilizcem iyi seviyede ama kafayi yemek uzereyim, hayatimin her yerinde fransizcadan cok ingilizce var ve benim pratik yapip kendimi gelistirmem icin daha cok alan mevcut. Fransizca icin neredeyse ders calismak disinda hicbisey yapmiuorum ve hazirliktan 1. Sinifa gecerken cok zor sinavlar atlatip 1. Sinif olduk ancak ben nedense mutlu olamiyorum :( biseyler eksik gibi hissediuorum. Mesela ingilizce derslerimiz persembe gunu ve ben o gunu iple cekiuorum cok mutlu.oluyorum, diger gunler okula gidesim pek gelmiyo. Kendimi bu okulu bitirmek zorundaymisim gibi hissediyorum. Herkese ingilizceyi zaten biliyorum fransizca ogrenmek benim.icin iyi olacaktir diyip gecistiriyorum ama kalbimde biyerde ingilizceye olan askimi atamiyorum. Ben yanlis bir bolum mu tercih ettim? Ne yaptim ben? Gecen sene hazirliktayken ingilizce sinifiyla.karsi karsiyaydik ve ben nedense hep o sinifa gitmek istedim ama gitmek zorunda oldugum sinif fransizcaydi canim aciyordu... ben ingilizce icin yillarimi verdim ne emeklerle ilerlettim ama.simdi.fransizca okuyorum. Kafam cok karisik fransizcayida seviyorum cok guzel bir dil, yapabiliyorumda ama ingilizce kadar basarili performans gosterememk derslerimi etkiliyo haliyle ve notlarimi dusuruyor. Yardim edin lutfen...

Eğitimine devam et ilerde avantajı olacak

dil kursuna git arkadaşlarımdan biri mühendislik okuyor ama sırf fransızca sevdiğinden fransızca kursuna gitti çatır çutur konuşuyo 3 senedir gidiyor ki adamın alanı değil sen ondan hem daha rahat öğrenirsin hem de sana yararı daha çok

canım tekrar sınava girip ingiliz dili edebiyatına geçebilirsin bu sene sınava gir kendini bi ölç, ikinci senen olduğu için puanın da kırılmaz, ben ingilizce öğretmenliğinde okurken sınıfta daha önceden okuduğu bölümü bırakıp bizim bölüme başlayan birçok kişi vardı rus dili edebiyatı, kore dili edebiyatı, turizm vs (bunlardan biri de bendim:)

Tercihinizin doğruluğunu siz çözebilirsiniz ama fransızcaya hayranım :) ama okuyan herkesin zorlandığını biliyorum,fakat bir konuşuyorlar hayran oluyorum ;) yani ingilizceye hobi olarak devam edip fransızca için ekstra ders,kurs vs ile devam edebilirsiniz. Zoru başarmakta güzeldir.şuan yeterli verim alamadığınız için kötü hissediyor olabilirsiniz. Ama ingilizce içinizdeki ukte olarak kalacaksa sizin seçiminize kalıyor

Madem ingilizcen iyi seviyede hala bunun ustune gitmeye gerek yok o zaman. Toefl belgeni alip tescillendirirsin. Unutmamak icinde bazi cafeler var Istanbulda. Sadece ingilizce konusuyorsun. Amac sadece unutmamak ve pratikte de gelisirmek.

İngilizce öğrendikten sonra, her dil kendinde böyle bir soğukluk bırakıyor.
Sebebi ise, ingilizce hem günlük hayatımızda oldukça aşina olduğumuz, hem de dilimize (her ne kadar karşı olsam da) yerleşmiş bir yabancı lisan.
Fakat almanca, fransızca, ispanyolca, italyanca vb avrupa dilleri, ingilizcenin yanından geçmiyorlar.
Farklı soya sahipler zaten.
Hem dilbilgisi yapısı itibariyle ingilizceye göre oldukça zor ve değişik, hem günlük hayatımızda bize bir kolaylık sağlamıyor hem de kulağımız yatkın olmadığından itici, zor ve anlamsız geliyor.
Bölümünüzü bitirdiğiniz zaman çok şanslı olacaksınız.
İngilizce artık her çalışan insan için şart, anadil gibi bilmesi zaten zorunlu kılınmış durumda.
Bunun yanında üst seviyede özellikle avrupa ve asya dillerinin bilinmesi oldukça revaçta.
İlla ki fransız diliyle ilgili bir işte çalışmak zorunda değilsiniz fakat iş alımında sizi ön sıralara çıkaracaktır.
Aynı zamanda çok çekici bir dil, bu tartışılamaz.
Bir dil bir insan demişler...

Qui
Homme
Evet fransızcam bu kadar. Ha dur bi de eau de parfum var.

Franszıcam ile seni etkilediysem asıl meseleye geçiyorum, ingilizce franszıcaya göre daha fazla hayatın içinde ve en geç 4. sınıfta başlıyoruz öğrenmeye. Dolayısı ile kulak aşinalığı had safhada, ondan daha kolay geliyor olabilir.
Bence kararlı şekilde devam et, fransızcayı da öğreneceksin. Azim-sabır herşeyin üstesinden gelirsin. Pes etmek yok mademoiselle! :KK55:

canım fransızca okuyuop ne olmayı düşünüyorsun.kuzenım son senesınde bırakıp ıngılızce öğretmenlıgıne geçtı ve atandı .öğretmen olmak istiyorsan ataması çok az sevmıyorsan eger geçiş yap derım vardır elbet bır yolu

Fransizca ana dilim ama çok zor bir dil, bir butun olarak.. Gramerin'de asiri derecede detaylar var.. ama ogrenirsin zamanla, mucadele etmen lagzim.. ingilizce cok kolay bir dil ama fransizca ana dilim oldugu icin, bana ingilizceden daha kolay gelir .. sabretip azimli olman sart boylesi durumlarda.. benim ingilizcemde var ama en ust seviyede degil, ust seviyeye cikabilmek icin dil kurslarina devam ediyorum ..

İngiliZcen iyi seviyedeyse senin yerinde olsam ikinci dil için fransızcaya devam ederdim. Bide açıktan işletme dış ticaret filan patlatırdım. Al sana iki dil bilen eleman. Missss.

Ingilizceyi zaten biliyormuşsunuz. Fransizcayi da ogrenerek her iki dile hakim olmak size ileride ek avantaj ve daha iyi is imkanlari sağlar.
Belki kelimeleri ogrendiginizde fransizca-turkce degil de, fransizca-ingilizce sozluk kullanabilirsiniz.Boylece hem İngilizcenin , hem fransizcanin içinde olursunuz.
Bir de kendinize hedef koyun. Örnegin, maddi durum el veriyorsa, yaz tatilinde 1-2 aylik fransaya gidip orda mumkun olabildiğince fransizcayi kullanmayi hedefleyin. Daha iyi bir versiyon, 2. ya da 3. sinifta Erasmusla Fransaya gitmek olabilir.Dusunsenize, Fransaya ya da Isvicreye gidiyorsunuz, o hayranlık uyandiran fransiz aksaniyla konuşuyorsunuz. Ouu parfaiitt :KK36:

Neden başta Fransızca seçtin peki?
Eğer gerçekten mutsuzsan tekrardan sınava gir İngilizce yaz sadece tercihlerini.
Ben de İngiliz Dili Ve Edebiyatı mezunuyum.

Back
X