- 13 Ekim 2015
- 258
- 108
- 103
- Konu Sahibi freshvegetables
Merhaba arkadaslar fransiz dili ve edebiyati 1. Sinif ogrencisiyim. Dil bolumu cikisliyim ve ingilizcem iyi seviyede ama kafayi yemek uzereyim, hayatimin her yerinde fransizcadan cok ingilizce var ve benim pratik yapip kendimi gelistirmem icin daha cok alan mevcut. Fransizca icin neredeyse ders calismak disinda hicbisey yapmiuorum ve hazirliktan 1. Sinifa gecerken cok zor sinavlar atlatip 1. Sinif olduk ancak ben nedense mutlu olamiyorum
biseyler eksik gibi hissediuorum. Mesela ingilizce derslerimiz persembe gunu ve ben o gunu iple cekiuorum cok mutlu.oluyorum, diger gunler okula gidesim pek gelmiyo. Kendimi bu okulu bitirmek zorundaymisim gibi hissediyorum. Herkese ingilizceyi zaten biliyorum fransizca ogrenmek benim.icin iyi olacaktir diyip gecistiriyorum ama kalbimde biyerde ingilizceye olan askimi atamiyorum. Ben yanlis bir bolum mu tercih ettim? Ne yaptim ben? Gecen sene hazirliktayken ingilizce sinifiyla.karsi karsiyaydik ve ben nedense hep o sinifa gitmek istedim ama gitmek zorunda oldugum sinif fransizcaydi canim aciyordu... ben ingilizce icin yillarimi verdim ne emeklerle ilerlettim ama.simdi.fransizca okuyorum. Kafam cok karisik fransizcayida seviyorum cok guzel bir dil, yapabiliyorumda ama ingilizce kadar basarili performans gosterememk derslerimi etkiliyo haliyle ve notlarimi dusuruyor. Yardim edin lutfen...