SLm 0ncelikle Kizlar ,
Bugun Esime Surpriz 0larak yemek yapmak Istiyorum ,
pek becerikli degilimdir malesef ,
firinda tavuk nasil yapilir acaba , tavugu oylece
firinami koyuyoruz , yoksa kizarmasi icin
birseyler surmek lazim mi
bana bi guzel anlatsaniz ,
Gulmeyin ha Bidee:2::2:
tavuk bütünmü parçamı ..
bak madem çok becerikli değilsin sana hemen pratik bişey önereyim ..
knorr un tavuk çeşnisi var pakette hazır ..paketin içinde fırın poşeti de var ..tavuğu paketteki çeşniye iice bulayıp fırın poşetine koyuyorsun ..bi borcamın içinde sür fırına ..
o çeşni tavukla birleşince öyle lezzetli oluyorki ..
ben çalışan biriyim o yüzden pratik şeyleri çok bilirim :)))))))
tavuk bütünmü parçamı ..
bak madem çok becerikli değilsin sana hemen pratik bişey önereyim ..
knorr un tavuk çeşnisi var pakette hazır ..paketin içinde fırın poşeti de var ..tavuğu paketteki çeşniye iice bulayıp fırın poşetine koyuyorsun ..bi borcamın içinde sür fırına ..
o çeşni tavukla birleşince öyle lezzetli oluyorki ..
ben çalışan biriyim o yüzden pratik şeyleri çok bilirim :)))))))
canım tavuğu yıka önce bi 2 yk sıvıyağ 1 kaşık salça -1 kaşık yoğurt -çeyrek limon suyu-istediğin baharatlar(karabiber-pulbiber- köri-tuz- kekik hepsini bi kapta çırp sür tavuğa at fırına istarsen yanına patates dilimle onlarda yanında pişsin :)
canım tavuğu yıka önce bi 2 yk sıvıyağ 1 kaşık salça -1 kaşık yoğurt -çeyrek limon suyu-istediğin baharatlar(karabiber-pulbiber- köri-tuz- kekik hepsini bi kapta çırp sür tavuğa at fırına istarsen yanına patates dilimle onlarda yanında pişsin :)
şekerim bi tarifde benden bidahakine bunu denersin
1 kaşık salça
yarın fincan soya sosu
yarım fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı ve pul biber
bunları ve tavuğu güzelce karıştır yarım saat veya 15 dk. buzdolabında beklet önceden ısıtılmış fırında 150-160 derece kadar ısıda 25-30 dk. pişir
Fırında tavuk uzmanlık alanım
Bütün tavuğu alıp yıkayın. Arka kısmını (popo kısmı) kesin. Bir büyük kase içine tavuğu koyun. Üstüne 2 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, köri, toz biber, salça koyup bir güzel ovun.
Fırını önceden 180 dereceye hava dolaşımlı ayarına ayarlayın.
Fırının 3. yüksekliğine ızgarayı koyun. Izgara altında tepsi olsun ki tavuğun yağı tepside toplansın.
Tavuğun göğüs kısmı ızgaraya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde 50 dakika pişsin. Derisi iyicce kızarınca tavuğu ters çevirin.25 dakika da bu şekilde pişsin. Daha az sürede pişirirsen tavuğun eti pişmez. Biz çiğ et sevmiyoruz da
Tavuğun pişmesine 30 dakika kala fırına patates de sürebilirsin. Patates soyulur. Tavuğa eklediğin baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırılır. Yağlı kağıt ile tepsiye yerleştirilir.
Ayrıntılı yazdım umarım yardımcı olurum. Afiyet olsun
Bütün tavuğu alıp yıkayın. Arka kısmını (popo kısmı) kesin. Bir büyük kase içine tavuğu koyun. Üstüne 2 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, köri, toz biber, salça koyup bir güzel ovun.
Fırının 3. yüksekliğine ızgarayı koyun. Izgara altında tepsi olsun ki tavuğun yağı tepside toplansın.
Tavuğun göğüs kısmı ızgaraya gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde 50 dakika pişsin. Derisi iyicce kızarınca tavuğu ters çevirin.25 dakika da bu şekilde pişsin. Daha az sürede pişirirsen tavuğun eti pişmez. Biz çiğ et sevmiyoruz da
Tavuğun pişmesine 30 dakika kala fırına patates de sürebilirsin. Patates soyulur. Tavuğa eklediğin baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırılır. Yağlı kağıt ile tepsiye yerleştirilir.