Julii, bbirşey öğrenirsen bana da bildir lüfen. Sen tedavilerini nerede gördün. Benim amh sonucum da 0.12 çıktı. Bugü aldım sonucu. Tü bebek hiç denemedik. İlk deneyeceğiz, ama yaşadığım yerdeki dr, yumurta geliştiremeyeceksek hiç başlamayacağız dedi. Çok üzgünüm Ege ünv den randevu aldım. Bilmiyorum onlar ne der.
anlıyorum canım ben kendimi 2 hafta toparlayamadım doktor bana yumurtaların 40 yaşında menepoza gidiyosun haberin olsun demişti
kendimi toparlamam için ilk doktor değiştirdim soğan kürü denedim tüpden ince aşılama yapıyolar canım eşinde sorun yoksa dene derim hormon ayarlarını takip derim ilk hiç bir zaman ne aşılamada nede tüpde pek fazla umut vermiyoo öncelikle üzülme fazla inancını yitirme kafanı rahatlat olmazsada olmaz biz ilk değiliz sonuncuda olmuyacağız
2. tup bebek denememızde 2 yumurta toplandı ve ıkısıde döllendı kalıtelı embrıyolar oldu. ama tekrar aynı olumlu sonuclar alabılırmıyız bılemıyorum. insan herseyı dusunuyo , oysakı sukretmelıyım kı 2 tanede olsa yumurtam var, sukretmelıyım kı rahmim var. bunların hıc olmadıgı arkadaslarımızda var. allah ısteyen kımsenın kollarını boş bırakmasın evlat hasreti cektırmesın.hayırlı salih bebekler nasip etsin.[
canım umarım herşey güzel olur senin için.bak bana..doğuştan rahmim yok.yumurtalıklarım var sadece.düşünsene hiç bi zaman hamilelik duygusunu tadamayacağım..ama Rabbim kaldıramayacağından fazla yük vermezmiş.taşıyıcı anne buldum ve böyle anne olabileceğim.18ocakta tüp bebek iğnelerine başlayacağım.yumurtalarım toplanıp,eşimin spermiyle döllenecek ve başka bi rahime yarleşecek.inşallah tutunacakk.ama okadar üzülüyorum ki sana anlatamam..kendi bebeğimi doğurmayı okadar isterdimki..Ama çok şükürki ben bunada sahibm.herşey Allahtan.halimize çok şükür,herşeye rağmenn..dua et benim içinde nolurr....hayırlısını,sağlıklısını versin rabbimmm..
kısa suren hamılelıgımde bı arkadasım ıcın dua ettım allahım kabul ettı bılıyomusun, bırazdan bıze gelcekler :) sanada kalben dua etcem namazımın ardından tunanehir insallah senınde olcak :) rabbım ısteyen kımselerın kollarını boş bırakmasın .
tüpden ince nedir ya:)))) önce olcak o
kısa suren hamılelıgımde bı arkadasım ıcın dua ettım allahım kabul ettı bılıyomusun, bırazdan bıze gelcekler :) sanada kalben dua etcem namazımın ardından tunanehir insallah senınde olcak :) rabbım ısteyen kımselerın kollarını boş bırakmasın .
Beni de unutma arkadaşım.
anlıyorum canım ben kendimi 2 hafta toparlayamadım doktor bana yumurtaların 40 yaşında menepoza gidiyosun haberin olsun demişti
kendimi toparlamam için ilk doktor değiştirdim soğan kürü denedim tüpden ince aşılama yapıyolar canım eşinde sorun yoksa dene derim hormon ayarlarını takip derim ilk hiç bir zaman ne aşılamada nede tüpde pek fazla umut vermiyoo öncelikle üzülme fazla inancını yitirme kafanı rahatlat olmazsada olmaz biz ilk değiliz sonuncuda olmuyacağız
Kizlar ben acaba donasyon mu dusunmeliyim artik bilemiyorum burdaki doktorum daha fazla para harcama donasyonu dusun diyor. Tr de ki laparoskopi olman lazim diyor bilmiyorum ne yapacagimi. Donasyon gunah biliyorum ama anne olmak istiyorum. 3 negatif denemem var.
Canim inan ki bu soylediklerini her gun dusunuyorum. Ve aynen senin yazdiklarini da dusunuyorum. Ama hic bir zaman anne olamayacagimi dusunmek de cok aci veriyor. Bilmiyorum canim saglikli dusunemiyorum galiba. Kendime gelmem lazim ki daha mantikli dusunebileyim ve karar verebileyim. Insallahim allahim beni onun yolundan sasirtmazcanım şöyle düşün ,
donasyon neden günah acaba???
bize öye yada böyle mutlaka bir zararı olacagı için Allah günah kılmış. Ben kendımce şöyle düşündüm. şuan bu fıkır sana cazıp gelebılır ama bi düşün donasyon aldıgın yumurtadan baskalarıda alabılır. ve onlar kardeş oluyorlar ne olursa olsun. ve bırbırlerını bılmeden. :s bence cok tehlıkeli bır durum bu. dunya cok kucuk olmaz dıye bır sey yok. ayrıca, diyelım donasyonla bır bebegın oldu ve sen sonrdan hamıle kaldın?????????? hayatta olmz dıyebılırmısın buna bır garantın varmı?? ben kendımı dusunuyorum. ınan zorla kabul ettıgım bır bebegı o gunden sonra ıcımde cok daha buyuk bır bosluk sogukluk olurr....... zamanla kendı yavrumla ayırt edebılırım. ederımde. cunku o baska kadının yumurtasından olan bır bebek kocmla baska bır kadının yavrusu gıbı bır sey dusunurum. ki öylede. yanı bu cok coook cooooooook tehlıkelı hem maddı hem manevı zararlı bır durum bence.
düşün, dınımız evlat edınmeye bıle sıcak bakmıs ama buna nıye bakmamıs???
cunku o cocuk kımsesız kalmış ve sen onu ailene alarak cok buyuk bır sevap kazanıyorsun bır yetımı aıle sahıbı yapıyorsun. onu maddı manevı anlamda yetısmesınde cok olumlu katkılar saglıyorsun. yınede evlat edınırken bıle cok coook dusunmek gerekır. ama donasayondan cok daha sıcak bakyrm.
bence dua et. 3 deneme cok degıl. ben 7 -8 tane deneme sonunda bebeklerı olan aıleler bılıyorum. 20 yıl snra yavrusunu kucagna alan hatta 3 aylık hamıleyken bunu farkeden hıkaylerı okudum. ılerde kendı yavrun olunca adlaetlı olabılcekmısın? hıcmı ayrım yapmıcaksın? turk fılmlerıne bıle konu olmustr bu. ne bılıyım bnlar bnm kendı dusuncelerm. hepmz ınsanız beseriz. ben ayrımcılık yaprdm ıstemeden dıe dusnyrm ozaman o yavruya yazk deglmı dmı??
slm kiztlar basimdan cok seyler gecti ve benimm aklim bayagi bi allak bullak oldu iki sene evvel fsh 10 nun ustunde yanim 12 yada 15 falandi
gecen sene turkiyede yapirdim fsh 8 falan cikti kusurunu hatirlamiyorum
bir kacgun önceki degerim
fsh 5,7
lh 5,1
e2 306
progeston ise 5,97 cikti ben analamadim internette okudum fsh normalde6 olmasi cok iyimis
fsh duserse ne gibi bi faktorler olusur arastiriyorum karsima kotu yazilar cikiyo yada ben sinirden yanlis yorumluyorum
kizlar ne olur cevaplarsaniz sevinirim
cnm fsh değerin düşmüş ama bu düşünün bir önemi yok çünkü malesefki e2 degerin yükselmişslm kiztlar basimdan cok seyler gecti ve benimm aklim bayagi bi allak bullak oldu iki sene evvel fsh 10 nun ustunde yanim 12 yada 15 falandi
gecen sene turkiyede yapirdim fsh 8 falan cikti kusurunu hatirlamiyorum
bir kacgun önceki degerim
fsh 5,7
lh 5,1
e2 306
progeston ise 5,97 cikti ben analamadim internette okudum fsh normalde6 olmasi cok iyimis
fsh duserse ne gibi bi faktorler olusur arastiriyorum karsima kotu yazilar cikiyo yada ben sinirden yanlis yorumluyorum
kizlar ne olur cevaplarsaniz sevinirim
canim o siteyi banada verirmisinYabancı bir sitede 0.1 amh ve 150 fsh ile doğal yoldan hamile kalan bir kadının hikayesini okudum. Umut verdi bana. Hepimize umut olur inşallah
selam arkadaşım size umut olmak için yazıyorum ve hepiniz ve kendim için dua ediyorum rabbim yar ve yardımcımız olsun ben haziran ayında bu sene evlendim hemen cocuk istedigimiz için ve bendede evliligim ilk ayında 15 günde iki kere regli olmam sebebiyle doktora gittim hormonlarıma bakıldı fsh tavan ilk ay 16 ikinci ay 36 direkt tüp bebek dendi tıp fakültesindeki 3 ayrı doktorda dahil daha sonra ben araştırmalarım sonucu acıbadem tüp bebek merkezine başvurdım ordaki ünlü bir profta bana direkt tüp bebek dedi eylül ekim ayında kasımda adet ol gel dedi 21 günlükte hap verdi ben ekim 8de adet olmam gerekiyordu 20 gün gecikti doktora gittim polip var dedi adet söktürücü verdi kullandım kasım 7 de adet oldum tüp bebek aralık ayına sarktı tabi ben bu sürecte arısütü bal polen çörek otu bal tarcın adaçayı aslan pencesi çayı her gün kullandım ve arada olsada meryem suresini okudum ve allah razı olsun arkadaşlarımda benim adıma okudular kasım 30 da hapım bitti aralık 5 ile 6 adet olmam gerekiyordu bu arada ben afyondayım istanbula gittim 1 2 3 4 5 derken kasımın ilk günü kahverengi akıntım geldi heh sökülüyorum derken tık yok ara ara başım dönüyor ama bu arada şunuda yazmayı unutmuşum eşim sperm testinde %20 canlı sprem cıktı heh dedik ikimizdede sorun varken ben normal yolla nasıl hamile kalıcam neyse ayın 5 de test yaptım yok 7 de bir daha yaptım allah allah 2 cizgi cıktı tabi ben şok inanamadım sonra kan testi ve kızlar ben istanbula tüp bebek için geldigimde aslında 2 haftalık hamileymişim rabbimin hediyesi lütfen moral bozmaca yok bu söledigim kürleride yapmayı ihmal etmeyin inanıyorumki rabbim sizede bu mucizevi hasreti vericek
benm yazımı altta okumuşsundur canım.eğer denemk istiyorsan benm aktardan aldığım karışımdan yaptır derim yumurta kaliteni artırıp hormonlarını düzenliyor.istersen nosunu özelden vereyim.karışım ne içeriyor bilmiyorum ama sipariş ve tahlillerine bakarak karışım uyguluyor bu aktar.zaman kaybetmeden denemnde fayda var bn 3.de denedim tuttu.arkadaşımda şuan 6 aylık hamile.Sen önlemini al gerisi allah a kalmış o kadar para dökmeden dene derim .Sen bilirsin tabii.Bn fayda gördüm diye yazıyorum.bildiğin iyi biri varsa ondada yaptırabilirsin.bitkileri çok iyi tanıyan birini bulmalısın.
Merhabalar,
Öncelikle bu mesajı yazmak için tam 9 ay bekledim.hamile kaldığımda kendi kendime söz vermiştim.doğum yapayım ilk işim bu mesajı atmak olacak diye.3,5 yıllık evliyim.İlk iki yıl bebek istemedik ancak son 15 ayımız kabus gibiydi.İlk 3 ay korunmadan denedik ancak sonuç çıkmadı sonra şüphelendik ve eşimle birlikte doktora gittik doktor bana düzenli adet görüp görmediğimi sordu ki her ay hiç şaşmaz o zaman sende sorun yoktur eşinden sperm testi alalım dedi eşim verdi sonuc gayet ııydı sonra sorun bende diye cok uzuldum cok agladım ınternette forumlarda tukuruk testini gordum hemen sipariş verdim ancak hiç bi zaman o eğrelti otlarını göremedim( dogurgan olduğun günlerde testin yüzeyi egrelti otları ile dolu gbi görünüyor) ve hemen adana acıbadem hastanesıne gittim ve Allahın cezası o FSH testini yaptırdım.Fsh 'ım 11,9 du ve max 10 olması gerektiğini o zaman öğrendim hemen muayene etti ve yumurta rezervin hem az hem de gelişmiyor senin çocuğun olmaz hemen tüp bebeğe başlamalıyız dedi.Yıkıldım.Hastaneden cıktım ve arabada katıla katıla ağladım eşim çok destek oldu o dönemde ama ben ondan ayrılmayı bile düşündüm.Sana cocuk veremicem ayrılalım diye çok zorladım.Ardından İstanbula gittik eşimle Amerikan hastanesine Orda Ramazan mercan diye mükemmel bir doktor var.Sonuclarıma baktı FSH testinin ardından AMH istedi testi yaptırdım 0,89 çıktı.Değerlerin düşük ilaçla da hamile kalabilirsin tüp bebek de yaptırabilrsin ama daha gencsin ve düzenli adet goruyorsun bu testlerde evet rezervin düşük ama yok değil dedi ben olsam 6 ay daha denerim olmazsa hıc ılaca bulasma yan etkılerı cok tup bebekle hamile kalma ihtimalin yüksek dedi.ama ben bi kere panik olmuştum Adana ya doner donmez tüp bebek merkezine gitim.Özel adana tüpbebek merkezi.Orda test sonuclarımı tekrar gosterdım ve onumuzdekı ay tedavi olmak üzere anlastık ancak ilaçlara baslamadan yumurtanın olgunlasmasını takip etmek ıstıyorum dedi.15 gün düzenli aralıklarkla yumurtanın gelişimini takip ettiler regl ile beraber ilaçlara başlayacaktık.En alt dozdan yapılmasına karar verildi ve ben reglimi beklemeye başladım.4 gün geciken reglimle beraber hafif bi kan gordum ve merkezı aradım ordakı suratsız hemsıre bısı yok regl olmussundur olur bole dedı pekı dedım ancak 3 gunun sonunda hala regl olmayınca hıc sallamayarak bı test yapayım dedım normalde testin basında her ay bekleyen ben nasılsa bısı yoktur dıye yarım saat sonra baktım bı baktım cıft cızgi inanmadım tabi bi tane daha yaptım sonra bı tane daha ve hamileydim.Hemen acıbademdeki o uyuz doktora gittim hani olmaz diyodun demek için gidip sonucu gosterdim mucize dedi..ama cok sevinme dıs gebelik olablilir degerlerin dusuk progesteron un dusuk bu cocuk duser dedı dusurmedim dogurdum.şu an yanımda canımkızım.Size tek tavsiyem canınızı sıkmayın değerlere cok takılmayın dicem ama biliyorum sız bunları okurken bıle aa ne guzel bana olmaz diye düşünüyoruz ben de oyleydim belki size umut olur diye yazdım.Ne danısmak isterseniz msj atmanız yeterli elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Ben de bu zorlu sürecten gectım ve cok yıprandım neler yasadıgınızı bılıyorum.Sevgiyle kalın.
canim benim ben 4 yillik evdeyim ve hic adet göremiyorum
dr. vermis ilaclarla adetim geliyor ama bana senin tüp bebek olacak ihtimalin bile yok diyorlar
fsh 32,9 cikti eger bana önere bilecegin dr. veya kürler varsa neolursun söyle
umudumu yitirmedim bir gün olacak ama ne zmn ..............................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?