FSH DEĞERİ TAVAN,AMH DEĞERİ DİBE VURANLAR aralık/2012 DERTLEŞELİİMMMMM

slm kızlar benimde fsh yüksek amh de düşüktü 2 aşılama yaptırdık olmadı bazı doktorlar olmaz bebeğin dediler tüp bebek tedavisine başladım doktor kısa protokol uyguladı çok umutlu değildim baştan 1 yumurtam vardı doktor bunu büyütcez dedi sonra ilaçlarla 3 oldu sonra yine 2 opuda sadece 2 yumurtam alındı ama biri küçüktü. büyük olan döllenmiş ve 2. günü tranfer ettiler sonuç şimdi hamileyim yani umudunuzu kaybetmeyin bu arada hiç bir ilaç ve kür uygulamadım öncesinde sadece folik asit içtim

allah tamamına erdirsin inşallah...çok güzel bir haber....darısı bize hayırlısıyla inşallah canım

selam canım..iyi diyelim iyi olalım...branca kullanıyorum şimdi umudu ona bağladım...önümüzdeki ay bakıcam fsh a...
sen neler yapıyosun canım...

bende bir değişiklik yok canım maalesef..bende fsh ne durumda bilmiyorum ama yükselmiş olmalıki son 2 aydır cyclo içmeden duramadım..Adet olmak içinn..Yoksa sıkıntı yapıyorr maalesef..Geçtiğimiz ay yumi de yoktu maalesefki bakalım bu ay ne olacak dua ediyorum napıyim gülümm..

İnş Branca şifa olsunn...Bende önümüzdeki ay kullanırım belki brancayı..

kızlar lütfen bu fsh sorun etmeyin işin en basit kısmı akşamları 1 bardak hayıt ve aslanpençesi karışımlı için birde günde 1 adet dhea için bakın zamanla nasıl düşüyor.....

bende bir değişiklik yok canım maalesef..bende fsh ne durumda bilmiyorum ama yükselmiş olmalıki son 2 aydır cyclo içmeden duramadım..Adet olmak içinn..Yoksa sıkıntı yapıyorr maalesef..Geçtiğimiz ay yumi de yoktu maalesefki bakalım bu ay ne olacak dua ediyorum napıyim gülümm..

amin canım inşallah...canım ben senden umutluyum,takma kafana...cyclo düzenler çıkar yumiler meydana inşallah..

canım sana msj attm gelen kutun dolu olduğu için gitmedi. buradan yazma fırsatım oldu şimdi. Bitkisel kürlere devam ediyor musun? ben 2 aya yakındır adet olamıyordum bugun adetımın 3.gunu bunu sogan kurune borcluyum adetım bıtsın sogan kurune tekrar baslıyacagım. adam akıllı bıtkısel kurlerı uygulamak ıstıyorum. bu Arada adet olmadıgım ıcın doktor yine fshmı olcturkmek ıstedı sonuclarım cok iç açıcı olmasada en sonkı degerlere gore cok daha ıyı geldı. adetli değilken ölçtürdüm.
fsh:64.48
lh.47.82
estrodıol:114.13
prolaktin.16.62
tsh.3.464
serbest t4:0.97
serbest t3.3.51

bundan 3 ay önce adetli olarak ölçtürmüştüm fsh70 östrojen 40 cıkmıştı.

doktor ultrosondan baktı rahım kalınlıgı 6mm yumurta 7.5 mm dedı solda bir sürü folikil var dedi sagda 1 tane var sag ıyı değil ama sol cok iyi dedi bu sonuclarla ultroson sonucları bırbırıne örtüşmüyor ilginc dedi.

amh testı yaptrdm tekrar bugun yarın sonucu cıkar fshde olcturdum adet oldgm için oda pazart. cıkcak sncları yazarm ıns

canım sana msj attm gelen kutun dolu olduğu için gitmedi. buradan yazma fırsatım oldu şimdi. Bitkisel kürlere devam ediyor musun? ben 2 aya yakındır adet olamıyordum bugun adetımın 3.gunu bunu sogan kurune borcluyum adetım bıtsın sogan kurune tekrar baslıyacagım. adam akıllı bıtkısel kurlerı uygulamak ıstıyorum. bu Arada adet olmadıgım ıcın doktor yine fshmı olcturkmek ıstedı sonuclarım cok iç açıcı olmasada en sonkı degerlere gore cok daha ıyı geldı. adetli değilken ölçtürdüm.
fsh:64.48
lh.47.82
estrodıol:114.13
prolaktin.16.62
tsh.3.464
serbest t4:0.97
serbest t3.3.51

bundan 3 ay önce adetli olarak ölçtürmüştüm fsh70 östrojen 40 cıkmıştı.

doktor ultrosondan baktı rahım kalınlıgı 6mm yumurta 7.5 mm dedı solda bir sürü folikil var dedi sagda 1 tane var sag ıyı değil ama sol cok iyi dedi bu sonuclarla ultroson sonucları bırbırıne örtüşmüyor ilginc dedi.

amh testı yaptrdm tekrar bugun yarın sonucu cıkar fshde olcturdum adet oldgm için oda pazart. cıkcak sncları yazarm ıns

Tatlım ben senin ilk mesajını aldım hatta mesajda yazdım sonrakimi gelmedi tühhhh hemen temizlicem kutumu..

Bu arada nacizane sana tshında yüksek gelmiş..Anti tpo falan baktır derim..Haşimato troid gibi problemlerde çıkabiliyor..Bunlarda çok etkili şeyler..

Eğer ultrason görüntüsü ile bu değerlere sahipsen hemen tüp için iyi bir merkezin kapısını çalmanı öneririm gülüm..En azından bir kereliğine bakalım yumiler ilaca cevap verebilecekmi anlamış olursun..Benim 4 adet yumi varken mesela onca iğneye cevap vermediği zamanlarda oldu..1 yumi varken kenidliğinden büyüyüp çatladığı zamanlarımda oldu biliyorsun gülüm..O yüzden fsh bu kadar tavan yapmışken daha fazla vakit kaybetmemeni öneririm..Yaşın çok müsait hemen iyi bir tüp merkezi ve doktoru ile tanışmalısın artık gibi geliyor nacizane tabiiki gülüm..
Amh kaç gelecek bende çok merak içindeyim kutumu temizlicem şimdi bana mutlaka haber ver tatlım..Birde adetli değilken bu hormonları ölçtürmenin hiç bir manası yok inanki..Çook yüksekte çıkabiir düşükte..Çünkü bildiğin üzere zaten adetin 2. yada 3. günü denilmesinin sebebi mesela fsh adetin başında düşükk sonraki günlerinde gittikçe yükselmesi gereken bir hormon..Yumurtaları o büyütmeye yardımcı oluyor..Tüp bebekte kullanılan tüm iğnelerin içinde fsh ıu yazar yani çok yumi olunca vücudumuzdaki yetmez dışardan takviye alıyoruzz.Tabii bizde fazla fazla olduğundan bazen terslikler oluyor..Neyse ben kafanı daha fazla karıştırmıyayım ama go to the tüp bebek merkezi diyor ve senii çook öpüyorum çıtırımm:16::16::16::16:

Forumda yüksek FSH ve yumurtalık rezervi az olanlara umut olması için yazıyorum.2 yıl önce dr.öylesine kontrole gittiğimde FSH ve diğer hormonlarımın yüksek olduğunu,ayrıca yumurtalıklarda kist olduğunu öğrendim.Yumurta rezervi o kadar kötüydü ki dr. tüp bebekle bile çocuğumuzun olma ihtimalinin %20 olduğunu,gecikirsek bunun bile olamayacağını söyledi. Dr. yanılıyordur diyip inanmasakta 2 yıl içinde gittiğimiz butun dr. aynı şeyi soyledi.Şu anda 7 aylık hamileyim. Ama boşa çok zaman geçirdik. Benim tavsiyem AMH değeriniz dusuk ve FSH yuksek ise vakit kaybetmeyin. İnanın tup bebek bu sorunun tek çaresi.Ben bir çok tedavi denedim ama hepsi boş çıktı.

Forumda yüksek FSH ve yumurtalık rezervi az olanlara umut olması için yazıyorum.2 yıl önce dr.öylesine kontrole gittiğimde FSH ve diğer hormonlarımın yüksek olduğunu,ayrıca yumurtalıklarda kist olduğunu öğrendim.Yumurta rezervi o kadar kötüydü ki dr. tüp bebekle bile çocuğumuzun olma ihtimalinin %20 olduğunu,gecikirsek bunun bile olamayacağını söyledi. Dr. yanılıyordur diyip inanmasakta 2 yıl içinde gittiğimiz butun dr. aynı şeyi soyledi.Şu anda 7 aylık hamileyim. Ama boşa çok zaman geçirdik. Benim tavsiyem AMH değeriniz dusuk ve FSH yuksek ise vakit kaybetmeyin. İnanın tup bebek bu sorunun tek çaresi.Ben bir çok tedavi denedim ama hepsi boş çıktı.

Kesinlikle katılarak nasıl bir tedaviyi hangi şehir ve doktordan aldığını yazmanı isteyebilirmiyim acaba senden? Özelden de olur yazmanı beklicemm canım..:16::16::16:

Rabbim 9 ayın sonunda meleğini kucağına almayı nasib eylesin..:emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlarr fsh degerim 21 bu kadar yuksek olanınız var mı? amh degerımı ıstedı doktor sonucum haftaya cıkıyor burda okuduklarımdan snra daha bır morelım bozuldu bu kadar zor mu cocuk sahibi olmak ya ?

kızlarr fsh degerim 21 bu kadar yuksek olanınız var mı? amh degerımı ıstedı doktor sonucum haftaya cıkıyor burda okuduklarımdan snra daha bır morelım bozuldu bu kadar zor mu cocuk sahibi olmak ya ?

zor değil canım allahım ol derse yoktan var eder benimde fsh 21 amh 0.01 ile bugün hamile olduğumu öğrendim ilk tüp bebek denememde oldu allahım bebeğimi bana bağışlasın sizlerede enkısa zamnda bebeğinizi göndersin

Selam kizlar,

Nerden baslasam nasil anlasam bilmyorum. Ben 8 yildir evliyim ve 4 sefet tup bebek tedavisi yaptik 1 tuttu hamileydim fakat dusk yaptim diger 3 hic gerceklesmedi cunku bende yumrta yetmezligi var. dr erken menpoz dedi. bunu duyunca dunyam basima yikildi, cunku benimde hayalerim vardi ve yikldi.
Bundan gun evvel tekrar dokora gittim benden testeler istedi orda FSH 134 cikti!!! Yine tokat yemis gibi oldum. yasim 29 yumrtalarim bitmis cocgumun olmasi mumkun degil dedi doktor.
kendimi cok kotu hissediyorum, eksikmisim gibi, utaniyorum. stressten cok buyuk eteken dedi doktor bana. bu bir kac yildan beri var.
ne yapicam bilmiyorum ne denesem, sacoglunun sogan kurnu denedim fayda etmedi.
sizden bu durumda olan varmi...? neler yapa bilirim. ltfn yardim edin.

öncelikle rabbim isteyen herkeze hayırlı evlat nasip etsin tez zamanda bende 4 yıllık evlıyım ama cocuklgumdan berı ılaclarla adet göruyorum :( facebookta grubum var ordada bu konular tartısılıyor ve aktarlar dr.larda sayfamı takip edyr suan hormon tedavisi goruyorum tum gelısmlerı sayfamda paylasıyorum sizlerede bi nebze de olsa faydam olsun ısterım aşağıda paylastıgımsa benım sayfamda paylastıgım yasadıklarım

eger sayfama gelmek isterseniz FACEBOOK ARAMA BUTONUNDAN ( ERKEN YUMURTA YETMEZLİĞİ VE AZOOSPERMİA BİLGİ PAYLAŞIM TOPLULUĞU (BAYANLARA ÖZEL)

MERHABA ARKADAŞLAR;
Öncelikle bu grubu bulduğum için ve grubun değerli kurucusu doğan bey ve ailesiyle tanışma fırsatım olduğu için kendimi çok şanslı hissettiğimi söylemek isterim…
Sayfada gözlemlediğim azolular canla başla mücadele ederken bayan arkadaşlar nerde???
Bu grup sadece azolular için değil erken over yetmezliği için de kurulmuştur..
Doğan bey’le bayan hastaları nasıl öne çekebiliriz diye düşünmeye başladık..
Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım..
Öncelikle kendi hikayemi anlatmak istiyorum.. sayfaya bi katkım olursa ne ala..
Yaş oldu 16 ben hala regl olamamıştım hiçte umrumda değildi çocukluk ya,ama annem bi telaşa kapıldı durdurabilene aşk olsun o dr senin bu dr benim dolaşmaya başladık hepsi hüsrandı…
İlaçlar tahliller hastane kapıları (rabbim kimseyi hastane köşelerinde bırakmasın) daha o yaşımda dr. Bana sen evlenme senin çocuğun olmaz dedi..annem yüzünü arkaya çevirdi ağlamaya başladı ben başka dünyadayım tabi yine umurumda değil o hastalıkta nedir ne değildir hiç ilgilenmedim..
Gel zaman git zaman evlendim ama annem hep üzgündü neden ki?? Bu sorunun cevabını evlendikten sonra buldum ..ahh annemm sen ağlarken ben nerdeydim sen benim için kara kara düşünürken ben neye gülüyordum??
Evliliğim ilk yılında çocuk olursa olur olmazsa seneye inşallah deyip geçiştirdik..2inci senemizde tekrar hastane köşelerine düştüm ilk gittiğim dr.türkiyenin en iyi dr’muş bana şeker hastalarında oluyor genelde bu durum sakın üzülme bi ilaçla halledeceğiz dedi nasıl mutluyum anlatamam…bi ilaç verdi ilaç bittikten sonra regl olacaksın 2inci günü gel dedi..sonra tedaviye başlayacağız dedi ilaç bitti regl olmadım tedavinin çok kolay olduğunu söylediği için annemle gittim sevinsin diye…
Dr bana kızım uğraşma boşuna gel donasyona başlayalım dedi oda neyin nesi? Yumurta bağışı dünya başıma yıkıldı eve gelene kadar ağladım annemse ağzını dahi açmadı açamadı…
Eşime söyledim ağlaya ağlaya bana dediği ‘ çocuğu olmayan sadece biz değiliz sen yanımda ol yeter’dedi hakkını ve sabrını tartışamam allah’ım binkere razı olsun ondan ..
Sonrası başarısız bir tüp denemem oldu…
Bu arada geçen zamanlarda birçok bitkisel kürler başka başka dr.lar gibi maceralarım da oldu..
Özellikle anlatmak istediğim asıl maceram BİOENERJİ..
Bu tedaviye çok büyük umutlar başladım varmıdır benden mutlusu…tedaviye başladım 3’üncü haftamda hamile olduğumu öğrendim ama 3.5 aya kadar ultrason yasak sebebi görünmezmiş düşünün ona bile boyun eğdim göremesemde ben hamileydim allah’ım hemde kız olacakmış herşey olması gerektiği gibi 3.5 aylıkken dr. Gittim dr. Hamile değilsin dedi..anlatmaya gerek yok siz düşünün benim halimi tedavi olduğum şahısa gittim çok normal şöyledir böyledir ben yine hamileyim diye çıktım karnım çıkmaya başladı hareketler hissetmeye başladım dahada umutlandım göğsümü gere gere hamile kıyafetlerimle dolanıyordum ..
Bu arada 6 aylık olduk hala dr görünmedi yok bebek falan dedi hazırlamıştım kendimi psikoloğum doğan sayesinde  yani durum şudur dolandırıldım kandırıldım hayatımı alt üst etti hayallerimle umutlarımla oynamıştı…her ne kadar umut tüccarı değilim desede UMUT TÜCCARISIN yatacak yerin yok..neyse en çok güvendiğimde neydi biliyor musunuz? 4 evlat babasıydı yapmaz yapamaz dedim YANILDIM…neyseki çabuk toparladım yıkılmadım ayaktayım  önce ailem eşim sonrao doğan ve eşinin desteğiyle tam gaz mücadeleye devam.. bu kadar yaşanmışlıklar beni yolumdan caydırmadı caydıramaz arkamızda böylesine duyarlı bir grubumuz var iken..teşekkürler DOĞAN…. !
Demem o ki hep birlikte kocaman bir yumruk olsak şu illetten hep birlikte kurtulsak yazılanlara duyarlı olsak (özellikle bayanlar) çekinmeyin nolur yazın sayfada paylaşamıyorsan özelden yaz biz paylaşalım doğan bey bizler için o kadar uğraşıyorken bizler sadece izlemekle kalmayalım
ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ olmasın…
Özellikle mail adreslerinizi yazın yazınki değerli bilgilerden sizlerde faydalanın ….
Benim hikayem bu ve ben hala burdayım 1 haftaya kadar celalettin peruda tedaviye başlıyorum allah nasip ederse gelişmeleri paylaşırım ama sizlerde paylaşın lütfen..
Celalettin peru sadece AZO ile değil ERKEN OVER YETMEZLİĞİ ile ilgili çalışmaları var fakat çok az kişiyiz bu yüzden çok fazla gündeme gelemiyoruz maalesef… ne kadar çok olursak tedavi okadar çabuk hızlanacak….desteğinize ihtiyacımız var…..
Bol bebekli günleriniz olsun inşallah….

slm arkadaşlar. ben de bu kervana yeni katıldım. FSH 20 AMH 0.41 çıktı. 28 yaşındayım. Dün değerleri gördüğümden beri çok ağladım. Ama artık ağlamayacağım. Öğleden sonra dr ile sonuçları değerlendirip tüp bebek için konuşacağız. Durumun çok umutlu olmadığını biliyorum ama burada yazılanları görünce Allah bize de bir mucize verir belki diye umudumu kaybetmiyorum. Hepimize dua edelim ve mucizelerimizi paylaşalım inşallah.

Ben hayıt tohumu, civan perçemi, aslan... , papatya.. hepsini aldım, deneyeceğim bakalım.

Selamlar,

AMH değeri 0.35 fsh değeri 5.91'i nasıl değerlendirmek gerekir sizce? Tüp bebek tedavisi için nasıl bir tablo size göre? Teşekkürler.

slm arkadaşlar. ben de bu kervana yeni katıldım. FSH 20 AMH 0.41 çıktı. 28 yaşındayım. Dün değerleri gördüğümden beri çok ağladım. Ama artık ağlamayacağım. Öğleden sonra dr ile sonuçları değerlendirip tüp bebek için konuşacağız. Durumun çok umutlu olmadığını biliyorum ama burada yazılanları görünce Allah bize de bir mucize verir belki diye umudumu kaybetmiyorum. Hepimize dua edelim ve mucizelerimizi paylaşalım inşallah.

Ben hayıt tohumu, civan perçemi, aslan... , papatya.. hepsini aldım, deneyeceğim bakalım.
Merhaba tedavınızın sonucu nasıl oldu acaba ? Ben de aynı durumdayım.

Back
X