Fsh gebelik

Veyselozlemeren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
10
4
1
34
Hocam yardım lutfennn 1 tane oğlum var tedavisiz oldu 4.5 yaşında 1.5 sene önce Spiral çıkarttım ama çocuğum olmadı 6 ay geçince gittim kan testleri yapıldı adetin 3. Gunu sadece fsh hormonum 9.49 çıktı ve doktor erken menepoz dedi 3 ay klomen kullandım yumirta takibim yapildi yumurta oliyir buyuyir ve kendiligunden catliyor hersey normal yine olmadı rahim filmi çekindim bir Problem yok denildi eşimin tahlilleri yapıldı onda da bir Problem görülmedı şimdi aşılama diyorlar sizce gerek varmı ben daha 25 yaşındayım menepoza mi giriyorum gerçekten kafam çok karıştı bir yol gösterin lütfen

Merhaba,
FSH 9 olmasıyla erken menopoz tanısı konulamaz. Öncelikle üreme tıbbı alanında uzmanlaşmış bir hekime muayene olarak ultrasonda yumurtalık rezervinize baktırmanızı öneririm. Yumurtalık rezervi bizim en güvendiğimiz yöntemdir. Bunda ve eşinizin spermlerinde bir sorun yoksa yaşınız henüz 25 olduğundan 6 ay daha kendiliğinden denemenizi gebe kalamıyorsanız bir sonraki adım olan aşılamaya geçmenizi öneririm.

Hocam 27 yaşındayım evliyim. ailemde yumurtalık kanseri oyküsü var , rutın muayenede sağ verde 22mm folikul kisti tesbit edildi 6 ay sonra 17 mm olmuş bununla birlikte sol overde de 22 mm kistik yapı oluşmuş. (AMH=3,56 ) doğum kontrol hapı önerlidi o sıra adetimin bitiminin üzerinden 3 gün geçmişti hemen başlayabilirsin dendi, 21 gün kullan sonra diğer kutuyu da kullan 2 ay sonra kontrole gel dendi ,ama kafama takılan diğer adetimin başlamasını beklemem gerekmiyor muydu ilacı kullanmak için ve 21 gün kullandıktan sonra diğer kutuya nasıl geçmem lazım?

merhaba hocam 21 yasındayım 2 yıllık evliyim çocugum olmadı reglin 3.günü yaptırmış oldugum hormon test sonuclarım ( TSH,3,16 T4(FT4)1,44 PROLAKTİN 23,17 FSH 9,75 E2 34.24 LH 11,53 ) bunlar gecen ay klomen tedavısıne basladık gebelık olmadı bu ay tekrar basladık bu degerlerle normal yollardan gebelik şansım nedir bu arada eşimin sperm sayısı 20 milyon sınırda

Ağustos ayında adetimin ikinci gününde doktora gittim cok stresli bi hafta geçirmiştim ve adetim cok az gelmisti doktor fsh imin 16,5 oldugunu söyledi ve dogal yollardan hamile kalamazsin tüp bebek yaptırın dedi.
Aglamaktan hic birsey yapamadim. Baska bi doktora gitmek bile istemedim. Eylül ve ekim ayında incir ve havuç kürü yaptım. O aylar adet görmedim kasimin ilk haftası adet oldum ve simdi hamile oldugumu öğrendim.
Arkadaşlar bu iş ticarete donnus durumda lütfen umundunuzu kesmeyin o dönem cok arastrdim internette bu yuzden yazıyorum bunları inş sizede care olur.
Umudunuzu kesmeyin..

Ağustos ayında adetimin ikinci gününde doktora gittim cok stresli bi hafta geçirmiştim ve adetim cok az gelmisti doktor fsh imin 16,5 oldugunu söyledi ve dogal yollardan hamile kalamazsin tüp bebek yaptırın dedi.
Aglamaktan hic birsey yapamadim. Baska bi doktora gitmek bile istemedim. Eylül ve ekim ayında incir ve havuç kürü yaptım. O aylar adet görmedim kasimin ilk haftası adet oldum ve simdi hamile oldugumu öğrendim.
Arkadaşlar bu iş ticarete donnus durumda lütfen umundunuzu kesmeyin o dönem cok arastrdim internette bu yuzden yazıyorum bunları inş sizede care olur.
Umudunuzu kesmeyin..
Sen sansli olanlardansin.ben nerdeyse ugrasiyorum bu fsh ile.ilk ogrendigimde benimda 16 cikmisti.bicok dr gorustum ve tupbebek vs.denemedigimiz kalmadi.ama incir kurunun mucizesini Daha oncede duydum.2 ay araliksiz mi yaptin.nasil kulandin yazarmisin.

Sen sansli olanlardansin.ben nerdeyse ugrasiyorum bu fsh ile.ilk ogrendigimde benimda 16 cikmisti.bicok dr gorustum ve tupbebek vs.denemedigimiz kalmadi.ama incir kurunun mucizesini Daha oncede duydum.2 ay araliksiz mi yaptin.nasil kulandin yazarmisin.
21 gun yaptim sonra 7 gun ara verdim tekrar 21 gun yaptim corek otu bal tarcin karisimida yedim o dönem

• Beğen
Reactions: iiz
Hocam 27 yaşındayım evliyim. ailemde yumurtalık kanseri oyküsü var , rutın muayenede sağ verde 22mm folikul kisti tesbit edildi 6 ay sonra 17 mm olmuş bununla birlikte sol overde de 22 mm kistik yapı oluşmuş. (AMH=3,56 ) doğum kontrol hapı önerlidi o sıra adetimin bitiminin üzerinden 3 gün geçmişti hemen başlayabilirsin dendi, 21 gün kullan sonra diğer kutuyu da kullan 2 ay sonra kontrole gel dendi ,ama kafama takılan diğer adetimin başlamasını beklemem gerekmiyor muydu ilacı kullanmak için ve 21 gün kullandıktan sonra diğer kutuya nasıl geçmem lazım?

Ailenizde yumurtalık kanseri olması sebebiyle sizin düzenli aralıklarla kadın hastalıkları ve doğum uzmanının kontrolünde olmanız gerekmektedir. Bahsettiğiniz her ay gelişip kaybolan kistler genellikle sizin yumurta kistleriniz olduğunu düşündürüyor. Bunların da çoğunun ilaç kullanmasanız bile bir ay sonraki adetinizle birlikte kaybolması beklenmektedir. Doğum kontrol ilaçları yumurtalık kanseri riskini bir miktar azalttığı için şu an için çocuk düşünmüyorsanız o zaman devam etmenizi öneririm. Bu ilaçlara genellikle adetin ilk 5 günü içinde başlamak doğrudur. 21. gün kullandıktan sonra 1 hafta ara vererek bird aha adet gününe bakılmaksızın yeni kutuya başlanır. Bu ilaçlara rağmen geçmeyen kistlerinizin olması halinde mutlaka aile hikayenizden dolayı bu kistlerin çıkarılarak patolojiye gönderilmesi en bilimsel yaklaşım olacaktır.

merhaba hocam 21 yasındayım 2 yıllık evliyim çocugum olmadı reglin 3.günü yaptırmış oldugum hormon test sonuclarım ( TSH,3,16 T4(FT4)1,44 PROLAKTİN 23,17 FSH 9,75 E2 34.24 LH 11,53 ) bunlar gecen ay klomen tedavısıne basladık gebelık olmadı bu ay tekrar basladık bu degerlerle normal yollardan gebelik şansım nedir bu arada eşimin sperm sayısı 20 milyon sınırda

Yaşınıza göre FSH hormonunuz beklediğimizin biraz üzerinde çıkmış. 2 yıldır gebelik olmadığına göre kullanmış olduğunuz klomifen ilacının size gebe kalamkta bir üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum. Size önerim öncelikle bir rahim filmi çektirip tüplerinize baktırmanız. Sonrasında bizim gibi üreme tıbbı alanında uzmanlaşmış bir hekime başvurarak muayene olmanızı ve yumurtalık rezervinize baktırmanızı öneririm. Tüm tetkiklerinizi de yanınızda getirebilirseniz neden 2 yıldır gebe kalamadığınız konusuna açıklık getirebiliriz.

Yaşınıza göre FSH hormonunuz beklediğimizin biraz üzerinde çıkmış. 2 yıldır gebelik olmadığına göre kullanmış olduğunuz klomifen ilacının size gebe kalamkta bir üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum. Size önerim öncelikle bir rahim filmi çektirip tüplerinize baktırmanız. Sonrasında bizim gibi üreme tıbbı alanında uzmanlaşmış bir hekime başvurarak muayene olmanızı ve yumurtalık rezervinize baktırmanızı öneririm. Tüm tetkiklerinizi de yanınızda getirebilirseniz neden 2 yıldır gebe kalamadığınız konusuna açıklık getirebiliriz.
cok tesekkür edıyorum cevap için rahım fılmını cektırdım gecen ay sag tüp tamamen acık sol tarafa ıkı kez ilaç verıldı kasılmaya baglı spazm olustugunu ılacın yarrıdan fazla gtmedıgını söledıler ıkıncı kez ılac verıldıkten sonra işlem sonunda o tüpünde acık oldugunu düşündüklerini söyledıler bu arada tekrardan fsh ölçümü yaptrıdım 25 gun önce sonuc 6.78 bu degısıklık bırsey ıfade edermı ?

Hocam iyi gunler 30 yaşındayım 2 yıllık evliyim ilk öce sebepsiz inferlite dendi sonra eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu ben de hiçbir sorun yoktu fsh değerim 7,4 tu bu ay test yaptırdım ve sonuç 28 olmuş fsh.6 antral folikülüm vardı 1 tanesi gelişmiş bu ay 21,gun çatlama oldu mu diye bakılcak sormak istediğim 6 folikül az mı ,,benim yaşımdaki bi kadında kaç olmalı bu sayı?

HOCAM LUTFEN YORUMLARSANiz COK SEVINIRIM BENIM DOKTORUM DOGRU DUZGUN BILGI BILE VERMEDI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM

FT4. 0.84
TSH. 3.99
FSH. 11.45
LH. 8.67
ESTRADIOL. 123
PROLOKTIN. 17.96

çiğdem hanım adetin 3. gün yapılan folikül sayımında antral folikül sayın kaç? amh ve folikül sayımı önemli sanırım.

çiğdem hanım adetin 3. gün yapılan folikül sayımında antral folikül sayın kaç? amh ve folikül sayımı önemli sanırım.
testime baktım ama sadece bi önceki mesajımdaki değerlerim yazıyor onun dışında hastanenin kendi refesans bölümünde o söylediğiniz terimler mevcut resmini çekip yollasam olurmu acaba.

Test Sonucumun resmi off yorumluycak kimse yokmu yaaa

Eklentiler

• Screenshot_2016-01-17-23-19-35-1.webp
    Screenshot_2016-01-17-23-19-35-1.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 106
herkese merhaba, 36 yaşındayım. 2 ay önce bir hafta gecikmeli regl oldum ve bir ay içinde iki kez regl olunca dr um hormon testi istedi. ilk kez bu tarz bir gecikme ve düzensizlik yaşadım. reglimin 3. gününde yaptırdım, hormon testimde FSH 19 çıktı. o zamana kadar hiç bunları araştırmamıştım. Diğer değerlerin iyi fsh biraz yüksek dedi. Beni açıkçası panik ettirmedi. bi sürü insana tüp bebek demişler. internette yazanları okuyunca inanılmaz moralim bozuldu. eylül gibi evlenmeyi planlıyoruz, düğünden önce çocuk denemesine bile başlayabilirim. kafam karma karışık. ama moral sanırım çok etkili. sadece tek bir teste bağlı kalarakta moral bozmayalım derim. bana dr um çock dene 6 ay olmazsa o zaman tekrar fsh ve smh bakarız sonrasına da bakarız dedi. ben şu zamana kadar hiç hamile kalmayı denemediğm için moralde bozmak istemiyorum. herkesin durumu bünyeye göre de değişiyor sanırım
bir sürü bitkisel kür okudum gerçekten etkisi olurmu , teşekkürler

arkadaşım bence moralini bozma fsh 35 le hamile kalan var , benimde 19 banada yapamazsın demedi dr um.. sabır ve inanç işi aynı zamanda. inşallah iyi hbrlerini alırız

herkese merhaba, 36 yaşındayım. 2 ay önce bir hafta gecikmeli regl oldum ve bir ay içinde iki kez regl olunca dr um hormon testi istedi. ilk kez bu tarz bir gecikme ve düzensizlik yaşadım. reglimin 3. gününde yaptırdım, hormon testimde FSH 19 çıktı. o zamana kadar hiç bunları araştırmamıştım. Diğer değerlerin iyi fsh biraz yüksek dedi. Beni açıkçası panik ettirmedi. bi sürü insana tüp bebek demişler. internette yazanları okuyunca inanılmaz moralim bozuldu. eylül gibi evlenmeyi planlıyoruz, düğünden önce çocuk denemesine bile başlayabilirim. kafam karma karışık. ama moral sanırım çok etkili. sadece tek bir teste bağlı kalarakta moral bozmayalım derim. bana dr um çock dene 6 ay olmazsa o zaman tekrar fsh ve smh bakarız sonrasına da bakarız dedi. ben şu zamana kadar hiç hamile kalmayı denemediğm için moralde bozmak istemiyorum. herkesin durumu bünyeye göre de değişiyor sanırım
bir sürü bitkisel kür okudum gerçekten etkisi olurmu , teşekkürler
evet cnm bıtkısel kürlerle düşürebılırsın kiii biz öle yaptık düşürdük hayıy suyu mucızesıyle fssh lerımız düştü tavsıye ederm

off çok arada kaldım bazı yerlerde de bitkisel şeyler zararlı olabilir yazıyor.. senin son durum nedir

Back
X