Fsh gebelik

Hocam iyi gunler 30 yaşındayım 2 yıllık evliyim ilk öce sebepsiz inferlite dendi sonra eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu ben de hiçbir sorun yoktu fsh değerim 7,4 tu bu ay test yaptırdım ve sonuç 28 olmuş fsh.6 antral folikülüm vardı 1 tanesi gelişmiş bu ay 21,gun çatlama oldu mu diye bakılcak sormak istediğim 6 folikül az mı ,,benim yaşımdaki bi kadında kaç olmalı bu sayı?

Eşinizin sperm değerlerinden bahsetmemişsiniz ancak başlangıçta sebebi açıklanamayan infertilite denildiğine göre o kadar da kötü olmadığı kanaatindeyim. Varikosel ameliyatı hastanın ağrısı yoksa sperm sonuçlarında her zaman ciddi değişiklik yapmayabiliyor hatta deneyimsiz ellerde yapıldığında mevcut değerlerin daha da altına inebiliyor. Burada spermden çok sıkıntının sizin yumurta rezervinize bağlı olduğunu düşünüyorum. 30 yaşında bir kadında FSH’ın 28 saptanması eğer sonuç doğruysa çok yüksek. Bu durum rezervinizin çok azaldığını gösteriyor. Bu durumda 6 folikül bile görünmüyor olması gerekirdi. Bu sebeple size önerim lütfen üreme tıbbı konusunda deneyimli bir uzmana başvurarak ultrason yaptırıp gerçek rezervinizin ne olduğunu anlamanız. Eğer gerçekten rezerviniz 28 olan FSH değerinizle uyumluysa malesef tüp bebekle bile gebelik şansınız çok azalmış demek olacağından vakit kaybetmeden muayene olmanızı öneririm.

HOCAM LUTFEN YORUMLARSANiz COK SEVINIRIM BENIM DOKTORUM DOGRU DUZGUN BILGI BILE VERMEDI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM

FT4. 0.84
TSH. 3.99
FSH. 11.45
LH. 8.67
ESTRADIOL. 123
PROLOKTIN. 17.96

Öncelikle size önerim kendinizi yanında önemli ve rahat hissedeceğiniz, sorularınızın tüm cevabını rahatlıkla alabilecğiniz bir doktorla yola devam etmenizdir. Yaşınızdan bahsetmemişsiniz ancak bu tetkikler adetin 2. günü yapılmışsa yumurtalıklarınızdan birisinde kist var ve yumurta rezerviniz azalmış gibi görünmektedir. Bu sebeple daha fazla vakit kaybedip mevcut yumurtalarınızı da yitirmeden çocuk için gerekli tedavilere başlamanız gerekmektedir.

Öncelikle size önerim kendinizi yanında önemli ve rahat hissedeceğiniz, sorularınızın tüm cevabını rahatlıkla alabilecğiniz bir doktorla yola devam etmenizdir. Yaşınızdan bahsetmemişsiniz ancak bu tetkikler adetin 2. günü yapılmışsa yumurtalıklarınızdan birisinde kist var ve yumurta rezerviniz azalmış gibi görünmektedir. Bu sebeple daha fazla vakit kaybedip mevcut yumurtalarınızı da yitirmeden çocuk için gerekli tedavilere başlamanız gerekmektedir.
Tesekkur ederim doktor bey 24 yasindayim ve 3. Gunu yapildi bu arada tavsiyenizede uyucam cok sagolun yorumunu icin

cok tesekkür edıyorum cevap için rahım fılmını cektırdım gecen ay sag tüp tamamen acık sol tarafa ıkı kez ilaç verıldı kasılmaya baglı spazm olustugunu ılacın yarrıdan fazla gtmedıgını söledıler ıkıncı kez ılac verıldıkten sonra işlem sonunda o tüpünde acık oldugunu düşündüklerini söyledıler bu arada tekrardan fsh ölçümü yaptrıdım 25 gun önce sonuc 6.78 bu degısıklık bırsey ıfade edermı ?

Rahim filmi çekimi deneyim gerektiren bir işlemdir. Bazen kontrast maddenin ani ve yüksek basınç altında verilmesi sonucu tüplerde spasm gelişerek yanlış değerlendirmelere sanki tüpler tıkanıkmış yorumlarına neden olabilmektedir. Rahim filminizi görebilirsek size gerçekten tüpünüzde mi yoksa çekimde bir sorun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer tüpünüzde gerçekten sorun varsa ve bu yokmuş gibi yorumlanırsa malesef tüp bebekle bile gebelik şansınız azalacaktır. FSH 6.78 iyi bir değer olup aydan aya değişiklik gösterebildiğinden 15'in üzerine çıkmadan vakit kaybetmeden çocuk için gerekli tedavilere başlamanızı öneririm.

D DrHalilIbrahimTekin
Hocam merhaba,
22 yaşındayım ve bekarım. Adet düzensizliği nedeniyle gittiğim hastanede fsh 19 çıkması üzerine doktorum amh baktı ve tahlil sonucum 0.02den de küçük çıktı malesef ki. Doktor yumurtalıklarımın 40 yaş üzerindekiler gibi çalıştığını rezervimin neredeyse hiç kalmadığını, mümkünse hemen evlenmemi(üni okuyorum şu an evlenmem mümkün değil malesef) olmuyorsa da elimde kalanların da istersem dondurulabileceğini söyledi, Ankara Tıpta bir prof.önerdi. Öncesinde genetik araştırma yaptırmalısın falan dedi. Hemen o denen hocaya gittik o da aynı şeyleri dedi genetik araştırma için hemen kan verdim onun sonucu da 20 güne çıkacak. Bu doktor dondurma işlemi yapılmalı dedi. Ben de ılımlı yaklaşıyorum ancak soru işaretleri var kafamda. Nasıl bi süreç bekar bir kişi için özellikle? Toplama ve dondurma işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?
Ne şekilde bu dondurma işlemi başarılı oluyor? Yumurta çözdürüldüğünde ve gebelikte başarılı sonuç alma oranı nedir? Ne yapmalıyım?

D DrHalilIbrahimTekin
Hocam merhaba,
22 yaşındayım ve bekarım. Adet düzensizliği nedeniyle gittiğim hastanede fsh 19 çıkması üzerine doktorum amh baktı ve tahlil sonucum 0.02den de küçük çıktı malesef ki. Doktor yumurtalıklarımın 40 yaş üzerindekiler gibi çalıştığını rezervimin neredeyse hiç kalmadığını, mümkünse hemen evlenmemi(üni okuyorum şu an evlenmem mümkün değil malesef) olmuyorsa da elimde kalanların da istersem dondurulabileceğini söyledi, Ankara Tıpta bir prof.önerdi. Öncesinde genetik araştırma yaptırmalısın falan dedi. Hemen o denen hocaya gittik o da aynı şeyleri dedi genetik araştırma için hemen kan verdim onun sonucu da 20 güne çıkacak. Bu doktor dondurma işlemi yapılmalı dedi. Ben de ılımlı yaklaşıyorum ancak soru işaretleri var kafamda. Nasıl bi süreç bekar bir kişi için özellikle? Toplama ve dondurma işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?
Ne şekilde bu dondurma işlemi başarılı oluyor? Yumurta çözdürüldüğünde ve gebelikte başarılı sonuç alma oranı nedir? Ne yapmalıyım?

Bu kadar genç yaşta yumurtalık rezervinizin bu kadar azalmış olması gerçekten çok üzücü ancak menopoza girmeden farkedilebilmiş olması da ümit verici olduğundan bir teselli benim için…Sizin durumunuzdaki kadınlar evli olmasalar bile ülkemiz de dahil her yerde yumurtalarını dondurabilmektedir. Yumurta toplama işlemi vajinal yolla yapılmaktadır. Bu sırada cerrahi yolla kızlık zarınız açılacaktır ancak sonrasında doktorunuz size tıbbi nedenlerle bu işlemin yapılması gerekliliğine dair bir rapor vereceği için ileri de evlendiğinizde sorun yaşayacağınızı düşünmemekteyim. Şu anda menopoza girmeden yumurtalarınızı toplatmak ileride kendi yumurtalarınızla anne olabilmek için tek şansınız olduğundan kızlık zarınızdan daha önemli olduğunu düşünmekteyim. FSH’ınız daha fazla artmadan ne kadar fazla yumurta dondurtup saklatabilirseniz evlendiğinizde tüp bebek yöntemiyle gebe kalabilme şansınız o kadar artacaktır. Yumurta dondurma ve çözdürme deneyimimiz çok arttığı için artık gebelik oranlarımız da hızla artmaktadır. Bu sebeple vakit kaybetmeksizin bize başvurmanızı öneririm. Türkiye'de bu işlemi yaptırmak isterseniz öncelikle üniversite hastanelerinden yumurta dondurulması için sağlık raporu çıkarmanız gerekmektedir. Kıbrıs'ta ise böyle bir belgeye ihtiyacınız olmaksızın istediğiniz kadar gelip yumurtalarınızı bizde dondurtabilirsiniz.

Back
X