merhabalar arkadaşlar uzun süredir yazamıyordum psikolojim iyi değildi.moralim çok bozukeşimin sperm sayısı en sonki testte 1.200.000 çıkmıştı.hatta ben bu sayıyla doğal yoldan hamile bile kalmıştım 2 ay önce.ama düşük yaptım.bugün hormon tahlili yapıldı eşime.ve fsh 45 çıktı.bu kadar yüksek bir fsh sperm üretimi yok demektir değil mi
en son hormon tahlilini 4 ay önce vermişti onda 13tü fsh.total testesteronda yükselmiş 12 olmuş.niye bukadar yükseldi anlamadım.keçiboynuzu kürü kullanmıştık.bide klomen kullanıyor eşim oyüzdenmi oldu anlamadım.napcam ben ya.yazın tüp bebek yapcaktım.doğal yoldan kalınca ertelemiştim.hem spermleri daha kaliteli yapalım ilaç tedavisiyle dedik daha fena oldu herşey.sperm tahlili yaptır demeye korkyorum eşime artık.akıl verin kızlar napayım ben şimdi
![]()
cnm senin adına çok üzüldümm... ama öncellikle sakin ol panik yapma.. bizimde fsh yükseliğimiz vardı..öncellikle k.boynuzunu kesin, incir ve çörek otu yedirme eşine.. bunlar fsh yüksekliği yapar çünkü...bizim düştü çok şükür.. saraçoğlu bize 4lü bal (propolis arı sütü polen bal(kendi sitesinde satılıyo) ve evicap 200mg verdi.. 2kutu kullandık ikisindende ve sonunda düştü...
ama cnm başta 13 tü demişsin oda yüksek.. bizim 10du saraçoğlu düşürmemiz lazım dedi 5e düştü 2ayda... çünkü referans aralığı bizde 0.7- 10 olması gerekiyo.. bi araştır bence..