Erkek İnfertilitesi fsh yüksekliğinden azospermi olup ta micro tese ile sperm bulunan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

nlfrdnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
78
157
28
konu başlığından da anlaşılacağı üzere problemimiz belli. okuduklarım dinlediklerim kadarıyla şansımız çok az. tüm bu tüp bebek aşamaları, tedaviler, gözümü çok korkutuyo... kocama hiç ama hiç kıyamıyorum... kendi kendime koyduğum kriter ise kocamı sadece 1 kez micro teseye sokarım, eğer sperm bulunmazsa yoluma devam ederim kocamla mutlu yaşamaya bakarım... tek öğrenmek istediğim bu durumda bebek sahibi olup ta beni cesaretlendirecek umut olacak biri var mı ???

konu başlığından da anlaşılacağı üzere problemimiz belli. okuduklarım dinlediklerim kadarıyla şansımız çok az. tüm bu tüp bebek aşamaları, tedaviler, gözümü çok korkutuyo... kocama hiç ama hiç kıyamıyorum... kendi kendime koyduğum kriter ise kocamı sadece 1 kez micro teseye sokarım, eğer sperm bulunmazsa yoluma devam ederim kocamla mutlu yaşamaya bakarım... tek öğrenmek istediğim bu durumda bebek sahibi olup ta beni cesaretlendirecek umut olacak biri var mı ???
bunu bende çok merak ediyorum :( ve tamda senin gibi düşünüyorum

aslında çok ama eşim ben deniycem sürekli diyor oysa psikolojikmen çokyorulacak farkında değil bende o kadarına izin vermem dedim :KK43:
sanırım aynı şekilde düşünüyoruz bahar2128, eşim benim için denemek istiyor ama ben de kendisi için cok denemesini istemiyorum, birsürü ilaçlar hormonlar bişekilde vücuda zarar veriyodur diye düşünüyorum. evet ben de anne olmayı çok istiyorum, hatta eşim doğum günümde bebek düşünüyoruz diye gidip chicco dan biberon hediyesi almış bana, evin bi köşesinde duruo, gördükçe içim parçalanıyor. ama suanda tanık olduğum cevremde öyle aileler var ki çocuklarının hayırsızlığı yüzünden hayatları paramparça olmuş, tam emekli olup rahatladık derken hayata küstürmüş... herseyde bi hayır vardır, yeter ki yuvamdan sağlığımız huzurumuz neşemiz kaybolmasın, bebek gelirse de hoşgelir yoksa şart değil :) bakalım biz de ocak-şubat ayı gibi emre bakırcıoğluna gidicez.... peki siz hangi şehirdesiniz, bugune kadar hangi tedavilerden geçtiniz ?

sanırım aynı şekilde düşünüyoruz bahar2128, eşim benim için denemek istiyor ama ben de kendisi için cok denemesini istemiyorum, birsürü ilaçlar hormonlar bişekilde vücuda zarar veriyodur diye düşünüyorum. evet ben de anne olmayı çok istiyorum, hatta eşim doğum günümde bebek düşünüyoruz diye gidip chicco dan biberon hediyesi almış bana, evin bi köşesinde duruo, gördükçe içim parçalanıyor. ama suanda tanık olduğum cevremde öyle aileler var ki çocuklarının hayırsızlığı yüzünden hayatları paramparça olmuş, tam emekli olup rahatladık derken hayata küstürmüş... herseyde bi hayır vardır, yeter ki yuvamdan sağlığımız huzurumuz neşemiz kaybolmasın, bebek gelirse de hoşgelir yoksa şart değil :) bakalım biz de ocak-şubat ayı gibi emre bakırcıoğluna gidicez.... peki siz hangi şehirdesiniz, bugune kadar hangi tedavilerden geçtiniz ?
merhaba kızlar bende aynı sorunu yaşıyorum sizinle 2009 dan beri ugraşıyoruz bu sorunla iki kere mikrotese ilaçlar psikolojik çöküntü çok zor bir süreç insan ne kadar kabullenmeye çalışsada olmuyor umut yine biyerlerde saklı benim eşimdede vucüt sperm üretmiyo en son fertijin diye bi yer var oraya gittik asla olmaz kandırmayalım birbirimizi umutlarınızla oynamak istemem dedi . 2.ameliyatı yapan kaan aydosa gitcez aralıkta yeniden çağırdı belki farklı bir tedavi yöntemi uygular bakalım bekliyorum . hergittigim yerde yine bi umut diye bekliyorum ne kadar kabullendim desemde olmuyo sanırım bu şekildede sonuç alan kimse yok

Hak
lHaklisin canim hacettepe tip fakültesi hatta şuan yoldayiiz gidiyoruz genetik testi iyi cikti eşimin umut verdİler genetik olmayip sonradan olduğu için bulunma şansi yüksekmiş mutluyum korkuyorum stresliyim ama ama herseye değer hakkimizda hayirlisi rabbim ne veriyorsa hayirli olani versin

Hak

lHaklisin canim hacettepe tip fakültesi hatta şuan yoldayiiz gidiyoruz genetik testi iyi cikti eşimin umut verdİler genetik olmayip sonradan olduğu için bulunma şansi yüksekmiş mutluyum korkuyorum stresliyim ama ama herseye değer hakkimizda hayirlisi rabbim ne veriyorsa hayirli olani versin
canım inşallah olumlu bi sonuç alırsınız iyi haberlerini bekliyoruz.

Hak

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur, belki de bize bir umut olursun...

Hanımlar biz de ilk defa ocak ayında doktora gideceğimiz için tedavi detaylarını bilmiyorum, forumlarda okuduğuma göre fsh düşüren bir ilaç yokmuş, buarada bizim prolaktinimiz de yüksek ama onun ilacı var biliyorum. Hormonlarınızı nasıl rayına oturttunuz, yoksa ben mi yanlış biliyorum ?

kaan aydos mu emre bakırcıoğlu mu? Bizim de fsh çok yüksek. sperm çıkış var ama tüp bebeklerimiz tutmuyor. embriyolar kalitesiz oluyor. ameliyat düşünüyoruz.

eşim ovitrelle kullanıyordu. ovitrelle ve pregnly fsh düşürüyor.şimdi bıraktı. inatçı. hiçbir şeyi düzenli kullanmıyor.

eşim ovitrelle kullanıyordu. ovitrelle ve pregnly fsh düşürüyor.şimdi bıraktı. inatçı. hiçbir şeyi düzenli kullanmıyor.
Öncelikle merhaba kadersiz 81, fsh ınız kaçtı acaba, bir de diğer hormonlarınız düzenli miydi mesela bizimkinde prolaktin de çok yüksek. En başında azospermi teşhisi konulup daha sonra mı sperm çıkışı sağlandı? Uff ne kadar da çok sorum oldu ama en küçük zerre kadar bir bilgi bile umutlanmamıza neden oluyor. Ama şunu söyleyebilirim ki bu forumdaki birçok kişinin aksine suanda sperm üretiyo eşinizin vücudu, bu çok büyük bir şans. Yine forumlarda okuduğum kadarıyla spermlerin kalitesi de arttırılıo, aynı zamanda bitkisel kürleri öneririm birçok bayan forumlarda bahsetmiş ve faydasını görmüştü. Biz tedavimize ocak ayında başlıcaz, emre bakırcıoğlunu düşünüyoruz, özellikle micro tese alanında aranılan bir isim olarak biliyorum.

yok bizim sperm hep vardı. Ama neye yarar tutmuyor. En iyisi ameliyatla çıkan. daha kaliteli oluyor sanırım. fsh 51e kadar çıktı. ama pregnly ve ovitrelle düşürüyor. prolaktin bizim de yüksek çıkıyordu bazen. iğne kullanınca artıyordu ama. Prolaktinin ilacı var.Sizin fsh kaç acaba?

yok bizim sperm hep vardı. Ama neye yarar tutmuyor. En iyisi ameliyatla çıkan. daha kaliteli oluyor sanırım. fsh 51e kadar çıktı. ama pregnly ve ovitrelle düşürüyor. prolaktin bizim de yüksek çıkıyordu bazen. iğne kullanınca artıyordu ama. Prolaktinin ilacı var.Sizin fsh kaç acaba?
Bizim fsh 32,5 prolaktin ise 52... Bize azospermi teşhisi kondu. Varikosel yok. Kromozom analizi yaptırıcaz ocakta...

inş kromozom anomalisi temiz çıkar. genetik testte yaptırın bence.

Bizim fsh 32,5 prolaktin ise 52... Bize azospermi teşhisi kondu. Varikosel yok. Kromozom analizi yaptırıcaz ocakta...
inş kromozom anomalisi temiz çıkar. genetik testte yaptırın bence.
açıkcası buradan öğrendiklerim dışında pek bişe bilmiyorum, bu teşhis ve drğerler haziran ayında yapılmıştı, üstüne doktora gidemedik eşim yurtdışında olduğu için... Bakalım artık doktorlar ne önericek... Hayırlısı olsun hakkımızda...

Canim mrb. Benim esiminde prolaktini yuksek cikiyodu 31 35 bi ara 16 ya dustu. Esim hipofiz mr i cektirdi 5mm mikroadenom cikti.esim dostinex kullanmaya basladi Siz cektirdiniz mi.bu mri

Canim mrb. Benim esiminde prolaktini yuksek cikiyodu 31 35 bi ara 16 ya dustu. Esim hipofiz mr i cektirdi 5mm mikroadenom cikti.esim dostinex kullanmaya basladi Siz cektirdiniz mi.bu mri
Evet evet biz de çektirdik, allaha şükür herhangi birşey çıkmadı. Bize de doktor dostinex verdi, ama şuanda eşim kullanmalı mı bilmiyorum, eşim yurtdışında ve doktora gitme imkanı yok. Ocak ayında gelicek ve emre bakırcıoğluna gitmeyi planlıyoruz çünkü bu alanda uzman. Daha sonra ona gittiğimizde niye kullandınız diye bi sorunla karşılaşmak istemiyorum. Zaten hormonlar alt üst olmuş durumda, sıfırdan emre beyle başlamayı düşünüyoruz. Peki sizin prolaktin düştüğünde diğer hormonlara bi etkisi oldu mu ?buarada çok geçmiş olsun size, eşinizin genel sağlığına bi etkisi var mı?

Evet evet biz de çektirdik, allaha şükür herhangi birşey çıkmadı. Bize de doktor dostinex verdi, ama şuanda eşim kullanmalı mı bilmiyorum, eşim yurtdışında ve doktora gitme imkanı yok. Ocak ayında gelicek ve emre bakırcıoğluna gitmeyi planlıyoruz çünkü bu alanda uzman. Daha sonra ona gittiğimizde niye kullandınız diye bi sorunla karşılaşmak istemiyorum. Zaten hormonlar alt üst olmuş durumda, sıfırdan emre beyle başlamayı düşünüyoruz. Peki sizin prolaktin düştüğünde diğer hormonlara bi etkisi oldu mu ?buarada çok geçmiş olsun size, eşinizin genel sağlığına bi etkisi var mı?
Canim esim daha yeni basladi kullanmaya test yaptrmadik daha. Benim esimde azospermi. Testte hic sperm cikmadi. Biz celalettin hocada tedavideyiz.cok sagol. Prolaktin cok yuksek olmadigi icin pek bi etkisi gorulmuyo. Adenom var iste cnm.

Back
X