Ftr mağduru:(

Çok geçmiş olsun ben daha öğrenciyim .
Özel hastanelere baktınız mı orada 7/24yardımcı olurlar .

Hoca bize derste izlettiği slaytları flaşa attırırdı. Bizde slaytları çıkattırıp föy şeklinde getirip derste ondan takip ederdik. Bi teklif et istersen hocaya. Zorlandığını anlamadığını söyle bu şekilde.

Latince tıbbın ana dilidir ve evrenseldir
Anatomi başlanğıcı dır.
Sürekli tekrarlayarak, kemik, kas, sinir adlarını, yerini
Anatomi Atlası ile çalışarak öğrenilir
Ben zamanında öyle yapmıştım

Bir tıp öğrencisi olarak anatomiyi severim. Sadece olaya bütün bakmak gerek. Ayrı ayrı ezberlesen de kafanda bütünü canlandırmalısın. Geçen sene iskelet-kas anatomisi gördüm. Teorik+maket ve kadavra pratiği. Teorik için önerim atlastan çalışman. Kemik konusunda sobotta çok iyi. Netterle kıyaslanamaz bile. Derste ses kaydı alıp not çıkar ve atlastan çalış. Pratik sınav için de eğer bizimki gibi zilli sınav dediğimiz sistem varsa sürekli video izle. Derslere katıl. Özellikle kadavra bölümünde her kadavrayı incele aklına kazı. Maketi daha sonra youtube videolarından da anlarsın basit zaten. Ama kadavranın pek videosunu bulamazsın. Ve kadavradan korkma. Genelde zilli sınavlarda en ayrıntısız sorular kadavradan gelir çünkü. Başka soruların varsa seve seve yardımcı olurum.

Atlasi alacaksin önüne, obur tarafa da konulari alacaksin ve ilk once bakarak calisacaksin. Kafanda ne nerde oturttuktan sonra atlasi koseye koyup hababam notları ezberlemeye calisacaksin. Cok nankordur. 8 kere okursun ve 2 hafta sonra asla hatirlamazsin. O yuzden tekrar tekrar ve sinava yakin tekrar calisacaksin.

Bir tıp öğrencisi olarak anatomiyi severim. Sadece olaya bütün bakmak gerek. Ayrı ayrı ezberlesen de kafanda bütünü canlandırmalısın. Geçen sene iskelet-kas anatomisi gördüm. Teorik+maket ve kadavra pratiği. Teorik için önerim atlastan çalışman. Kemik konusunda sobotta çok iyi. Netterle kıyaslanamaz bile. Derste ses kaydı alıp not çıkar ve atlastan çalış. Pratik sınav için de eğer bizimki gibi zilli sınav dediğimiz sistem varsa sürekli video izle. Derslere katıl. Özellikle kadavra bölümünde her kadavrayı incele aklına kazı. Maketi daha sonra youtube videolarından da anlarsın basit zaten. Ama kadavranın pek videosunu bulamazsın. Ve kadavradan korkma. Genelde zilli sınavlarda en ayrıntısız sorular kadavradan gelir çünkü. Başka soruların varsa seve seve yardımcı olurum.
İlk etapta kemikler ile başladık .
Maketler ile çözerim
Şuan onları ezberliyorum daha sonra kaslara geçiş yaparız .
Büyük ihtimal orada kadavra ile çalışılır .
Hiç bir şey başarılması zor değildir .
Ama şu da bir gerçek ilk yıl beni anatomi zorlayacak.
Taktik için teşekkür ederim .
Kendime önce bir çalışma düzeni oturtmalıyım ki beni zorlamadan atlatıyim :)

Back
X