bende yaşadım ya kabus gibiydi sinsiler böyle konuşuyorlar ama isim vermeden resmen bana gel sataş diyor ama bana mı dedin desen belki ortaya konuşmuş gibi yapacaklar ,tamamı kıskançlık fesatlık ,ben sinirli olduğumu belli ederek biraz daha haffiletmiştim yüzyüze bagoır çağır kavgada ettim ancak biraz susutular ama yukardaki durum oldu bu seferde ,işten ayrıldıktan sonra rahatladım
işte herkesi kendi gibi bilmenin sakıncaları bunlar o kadar iyi anlıyorumki aynen benimde böyle abla dediğim insanlardı,meger sadece yüzüme gülmüşler ama yapan kendine yapar ,edende bulur.kesinlikle özel hayata dahil edilemeyecek insanlarmış ama malesef geçmişte ettik. işyeri olduğunu unutup afedersiniz böğürerek konuşur mu bir kadın yahu, bağıra bağıra şarkılar muhabbetler gırlaymış. eşim işini bitirdiğinde ders çalışıyor daha doğrusu bunlar yüzünden çalışamıyor.
Bu yazıyı ben mi yazdım acaba oldum bir an çünkü aynı tipte sözde iş arkadaşlarım varsizi diğer insanlara kötüleyen, olayları hep kendi açısından anlatıp karşı tarafı değersizleştirmeye çalışan insanlara karşı nasıl bir strateji izliyorsunuz? Ya da izliyor musunuz?
ben artık çok sıkıldım işyerimde insanların kendi hatalarını çuvala basıp benimkileri duvara asmasından. Uğraşacak bir şey bulamayınca birbirlerine ona buna sarıyorlar resmen. Birinde bir kusur görüp bunu etrafa açınca rahatlamış hissediyorlar sanırım.
Hele bir de arkadaş kisvesi altında zamanında senin zaaflarını öğrenmiş ve bunu aran bozulunca kullanma potansiyelinde olanları var ki onlar en tehlikeleri. Tabi zamanında arkadaş deyip bazı hareketlerini tolere ettiğim için ben suçluyum ama değiştiremiyorum geçmişi. Kurt kurtla, kuzu kuzuyla anlaşır derler aynı şekilde itilaf grubu kurulmuş ve her şey bitti gitti dedikçe üzerimize oynuyorlar, sessiz kaldıkça da korkak sanıyorlar muhtemelen. Koca koca insanlar ya. İstedikleri de tahrik edip galeyana getirmek. Sürekli telkin veririm kendime, olumlu yazılar okurum ama etkisi malesef uzun sürmüyor. Bir gün istediklerini yapacağım diye korkuyorum.
sizi diğer insanlara kötüleyen, olayları hep kendi açısından anlatıp karşı tarafı değersizleştirmeye çalışan insanlara karşı nasıl bir strateji izliyorsunuz? Ya da izliyor musunuz?
ben artık çok sıkıldım işyerimde insanların kendi hatalarını çuvala basıp benimkileri duvara asmasından. Uğraşacak bir şey bulamayınca birbirlerine ona buna sarıyorlar resmen. Birinde bir kusur görüp bunu etrafa açınca rahatlamış hissediyorlar sanırım.
Hele bir de arkadaş kisvesi altında zamanında senin zaaflarını öğrenmiş ve bunu aran bozulunca kullanma potansiyelinde olanları var ki onlar en tehlikeleri. Tabi zamanında arkadaş deyip bazı hareketlerini tolere ettiğim için ben suçluyum ama değiştiremiyorum geçmişi. Kurt kurtla, kuzu kuzuyla anlaşır derler aynı şekilde itilaf grubu kurulmuş ve her şey bitti gitti dedikçe üzerimize oynuyorlar, sessiz kaldıkça da korkak sanıyorlar muhtemelen. Koca koca insanlar ya. İstedikleri de tahrik edip galeyana getirmek. Sürekli telkin veririm kendime, olumlu yazılar okurum ama etkisi malesef uzun sürmüyor. Bir gün istediklerini yapacağım diye korkuyorum.
6 Aynı şirketten kişinin arasında tam 8 ay mücadele verdim.
Sürekli olarak beni yıldırmaya çalıştılar. Şöyle böyle diyerek.
Sürekli kendimi motive ettim. Edemediğim yerde de ben onlara laf soktum.
Çok zorlu bir süreç seni iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun
işte herkesi kendi gibi bilmenin sakıncaları bunlar o kadar iyi anlıyorumki aynen benimde böyle abla dediğim insanlardı,meger sadece yüzüme gülmüşler ama yapan kendine yapar ,edende bulur.
Sizi o kadar iyi anlıyorumki bide etraflarına kendileri gibi olanı alıyorlar hatta herkesi alıyorlar seni yalnız bırakmaya çalışıyorlar .Aynı dert bendede var ama nasıl başa çıkılır bilmiyorum.sizi diğer insanlara kötüleyen, olayları hep kendi açısından anlatıp karşı tarafı değersizleştirmeye çalışan insanlara karşı nasıl bir strateji izliyorsunuz? Ya da izliyor musunuz?
Güzel bir konu olmuş. Vereceğim tek cevap. Güneş balçıkla sivanmaz. Siz böyle kalın onlar cezasını bulur. Yüzünüze bişey söylerlerse kendinizi korursunuz. Genelde arkadan konuşurlar zaten onuda kulağınıza getirenleri de aynı kefeye koyarak yok sayın..
Sizi o kadar iyi anlıyorumki bide etraflarına kendileri gibi olanı alıyorlar hatta herkesi alıyorlar seni yalnız bırakmaya çalışıyorlar .Aynı dert bendede var ama nasıl başa çıkılır bilmiyorum.
bunu ben de farkettim. hep benzer karakterdekileri kendilerine çekiyorlar. biz kalabalığız ama sen tek, sorun sende gibisinden. ama o kalabalığın dağılması bir çıkar çatışmasına bakar
aynen. arkadaşken de yapıyormuş aslında aralarından bir tanesi de biz farketmemişiz malesef. cok safmısız yaAçık aramaları da söz konusu mu ?
aynen. arkadaşken de yapıyormuş aslında aralarından bir tanesi de biz farketmemişiz malesef. cok safmısız ya
Aynen öyle sürekli dip dibe olduğum bir arkadaş vardı o anlatırdı özelini hatta baktım o da tavır aldı resmen ama almamış gibi davranıyır aralarında grup kurmuşlar wp tan bir de şaka gibi bence tek sebebi kıskançlık diye düşünüyorum
garip ya.. neyi paylaşamıyosun derdin ne... yaşa git işte illa kaos mu lazım.. evlerden ırak ya
Başka bir iş buldum ve maaş konusunda da aksama olunca çıktım. Ama paramı geçte olsa aldım.8 ay sonra çıkmak durumında mı kaldınız peki?
Başka bir iş buldum ve maaş konusunda da aksama olunca çıktım. Ama paramı geçte olsa aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?