• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba Evlenemeyeceğim

İnanamıyorum nasıl aklına geliyor şimdiden bunlar ama tahmin edeyim ,sosyal medya değil mi? Yaşantılar vitrin dizaynı haline geldi,doğumlar,evlilikler cenazeler bile şova dönüştü.Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma çünkü..
Sana söylenecek çok şey var ama yaşın küçük, 5-10 yıl sonra şu yazdıklarına güleceksin, o yüzden susmayı tercih ediyorum.Zaten birçoğu söylenmiştir.

Benim kimseyi yediğim yok Hocam.. Okuduğum lise 90 tıp 30 mühendislik 10 hukuk çıkardı illaki sosyal bilimlere gitmek zorunda değildim çünkü yaşadığım şehir Sbl 411 puandı ben 492 almıştım.İmkb fen lisesi kazandım öğretmen lisesiydi.Sonra 485 puanlık bir anadolu lisesine geldim.Sblymi gitseydim nerden baksan 70 küsur puanlık fark var.Evet çalışıyorum. Elimden gelsiğince olur olmaz Allahın takdiri.Neden yani.insan bişeyleri kafasına takamazmı çevremden gördüklerimi aktardım.Bu beni rahatsız etti burda paylaştım yanlış mı yaptım büyüklere danışarak.Onlarda yersiz olduğunu gelecek için bu kadar endişelenme dediler..Arkadaşlarımada söyledim daha dur hele bismillah dediler:super:Ama diyorum böyle böyle onlar da dediler bir pdr hocasına git.Ama çok utandım pdrciden bi de erkek.
Evet takabilir insan kafasina biseyler. Ama ben de diyorum ki taktigin konular bunlar olmamaliydi. Eger hedefin varsa cevrende soylenenleri takmazsin hele ki konu evlilikse. Senin yasinda ogrencilerim vardi dersanede calisirken. Her seylerini anlatirdi ogrencilerim. O kadar ogrencim oldu biri haric hicbirinin agzindan buna benzer cumleler duymadim. Biri haric dedim onun da tek hedefi herhangi bi bolum kazanip sirf uni de okuyor olmak icin okumak ve zengin bir kocaya kapak atmakti. Oyle de oldu. Zikri, fikri, kaygisi evlilikti. 19 unda evlendi, kocayi bulunca uni yi de birakti. Alimin fikri neyse o olur demisler. Ne diyelim hedefine ulasirsin ins

Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.

Canım bak daha çok küçüksün. Seninle güzelliğin için evlenecek adam yaşlanınca da yerine genç güzel bir kadın bakar değil mi? Güzellik, para vs için vs evlenecek erkekle evlenme zaten. Ya bu evlilik amma büyütülüyor böyle evlenmeden insan olamıyor muyuz kadın olamıyor muyuz nedir bu evlilik merakı?

Eğer sen temiz ve dürüst kalırsan karsına öyle birini çıkarır Allah.Muhtemelen hemen hemen aynı yastayız daha önce ben böyle hiç düşünmemiştim.Yani her şeyin bir yeri ve zamanı var..
Önce çalışıp okumak sonra bu işler sonra.

Benim kimseyi yediğim yok Hocam.. Okuduğum lise 90 tıp 30 mühendislik 10 hukuk çıkardı illaki sosyal bilimlere gitmek zorunda değildim çünkü yaşadığım şehir Sbl 411 puandı ben 492 almıştım.İmkb fen lisesi kazandım öğretmen lisesiydi.Sonra 485 puanlık bir anadolu lisesine geldim.Sblymi gitseydim nerden baksan 70 küsur puanlık fark var.Evet çalışıyorum. Elimden gelsiğince olur olmaz Allahın takdiri.Neden yani.insan bişeyleri kafasına takamazmı çevremden gördüklerimi aktardım.Bu beni rahatsız etti burda paylaştım yanlış mı yaptım büyüklere danışarak.Onlarda yersiz olduğunu gelecek için bu kadar endişelenme dediler..Arkadaşlarımada söyledim daha dur hele bismillah dediler:super:Ama diyorum böyle böyle onlar da dediler bir pdr hocasına git.Ama çok utandım pdrciden bi de erkek.
Kusura bakma ama bariz yalan atıyorsun türkiyenin en iyi fen liselerinden birinde okuyorum ve okulumuzun rekoru 35 tip fazla abarttın 90 tip ne üstelik anadolu

Iyiden iyiye takmissin canim evlenmeye. Bazi yorumlari okudum da komsu kizi evliligi övdü diye hemen bunalima girmissin, kafan karismis endiselenmissin. Ben bu kaygilarda olan birinin hukuk kazanabilecegine inanmiyorum. Ögretmenim suan meb de. 5 yil dersanede calistim. GERCEKTEN hukuk hedefi olan ogrencilerimin tek derdi netlerini nasil yukseltebilecegi idi. Her hafta yanima gelirler hafta analizi yapardik beraber. Hedeflerine ulasti o gelecek kaygisi tasiyan ogrencilerim. Cok guzel yerlerde hukuk okuyorlar. Ilerde hakim savci olmaktan falan bahsediyorsun ya hedef belirlenirken ilk olarak kisa süreli hedefler belirlenir. Yani icinde bulundugun zamani en iyi nasil degerlendirebilirsin. Daha sonra da yıl hedefi belirlenir. Ama sen taa savci olup ilerde evlenecegin kisinin senin paran icin evlenecegi kaygisina dusmussun:) hele bi sen hukuk kazanabilecek netlere ulas. Kazan hukuk fakultesini. Derdin bu olsun. ergen kafasi desem o degil ayri bi dunyasin, bu ne hiz 17 yasindasin yahu? Hani fen lisesini kazandim demissin bir de. Sirf hukuk okumak icin anadolu lisesine gitmissin. Tatlim hukuk okumak isteyenler fen lisesi degil sosyal bilimler lisesini tercih eder. Fen lisesini kazanip ta gitmeyen birini de gormedim su zamana kadar pek bi ütopik geldi. Yasina basina bakmadan yeme bizi burda:KK66: otur derslerine calis.
Cok haklısınız ben de fen lisesinde okuyorum ve bir suru tm var okulumuzda üstelik liseye başladığımda hedefim hukuktu tabi sonradan fikir değiştirdim zaten 9.sınıf nun karar vermek için çok erken bir yaş kısacası hukuk istersen bile fen lisesini kazanmışsan gidersin arkadas baya sallamis

Kusura bakma ama bariz yalan atıyorsun türkiyenin en iyi fen liselerinden birinde okuyorum ve okulumuzun rekoru 35 tip fazla abarttın 90 tip ne üstelik anadolu
35 tıp mı?
Demek ki senin okuduğun Fen lisesi iyi bir fen lisesi değil.Bir fen lisesi en az 70 tıp çıkarır.En az...

Ben de havacılık lisesi okuyorum özelde.Bizim sınıftakilerden gidenlerin kardeslerinden biliyorum.Eğer o fen lisesi 35 tıp çıkardıysa AAL ölsün ÇPL ölsün.Onlar niye 101 tıp çıkarıyor.Düz anadolu oldukları halde.

yahu bırak bu hezeyanları. önce bi git bakalım üniversiteye. belki kendin gibi hakim savcı olacak biriyle tanışacaksın.
hem güzelliği bu kadar dert etme ünide değişirsin. 2 makyaja bi iki süslü kıyafete bakar erkeklerin güzellik anlayışı ;)

35 tıp mı?
Demek ki senin okuduğun Fen lisesi iyi bir fen lisesi değil.Bir fen lisesi en az 70 tıp çıkarır.En az...

Ben de havacılık lisesi okuyorum özelde.Bizim sınıftakilerden gidenlerin kardeslerinden biliyorum.Eğer o fen lisesi 35 tıp çıkardıysa AAL ölsün ÇPL ölsün.Onlar niye 101 tıp çıkarıyor.Düz anadolu oldukları halde.
Yalnız mühendislik ve mimarlık ve hukuk gibi meslekler de var biliyorsunuz değil mi

35 tıp mı?

Ayrıca bizim okul 100 kişi nerden çıkıyormuş o 101 tıp

Yalnız mühendislik ve mimarlık ve hukuk gibi meslekler de var biliyorsunuz değil mi
Evet mutlaka onlarıda çıkarıyordur Ama bundan 3_4 sene önce Fen lisesini öbüyordu bizlere hocalar falan.Fen lisesi okumadığım için bilmiyorum duyduklarımı söylüyorum.Ama baya çıkarıyodur bence..35 çok cüzi değil mi?

Evet mutlaka onlarıda çıkarıyordur Ama bundan 3_4 sene önce Fen lisesini öbüyordu bizlere hocalar falan.Fen lisesi okumadığım için bilmiyorum duyduklarımı söylüyorum.Ama baya çıkarıyodur bence..35 çok cüzi değil mi?
Değil çünkü 100 kişi var 35 tip 10 -15 mühendislik 5-10 mimar 5-6 hukuk öğretmenlik hemşirelik vs yazan var geriye kalan da mezuna kalıyor puanını beğenmeyip, ki bahsettiğim rakamlar en iyi rakamlar yani 100 kişinin 100 ü kazanmıyor ki kimi yüksek puan almasına rağmen ıstedigi üniv olmadığı için seneye kalıyor kimi çok düşük alıp kalıyor yani senin söylediğin rakam çok uç.Ayrıca 35 tip iyi bence kötü değil

Değil çünkü 100 kişi var 35 tip 10 -15 mühendislik 5-10 mimar 5-6 hukuk öğretmenlik hemşirelik vs yazan var geriye kalan da mezuna kalıyor puanını beğenmeyip, ki bahsettiğim rakamlar en iyi rakamlar yani 100 kişinin 100 ü kazanmıyor ki kimi yüksek puan almasına rağmen ıstedigi üniv olmadığı için seneye kalıyor kimi çok düşük alıp kalıyor yani senin söylediğin rakam çok uç.Ayrıca 35 tip iyi bence kötü değil
ya 35 tıp çok iyi ama Fen lisesine göre kötü sadece

Ha bu arada en yuksek puanli meslek tıp gibi bir algı var sende ama muhendislikler tiptan yüksek .Bizim geçen seneki 12 lerin en yüksek puanli ilk beşi muhendislige gitti

ya 35 tıp çok iyi ama Fen lisesine göre kötü sadece
Değil senin bahsettigin anadolu liselerinin mevcudu çok bunu da hesaba kat, iyi liselerin kontenjanı az çünkü .Ayrıca 12 degilsen az gelmesi normal 12 olunca anlarsin ve şöyle de bir şey var kimileri cerrahpaşa tip kazanmadı diye tercih vermiyor cok iyi liselerde ya da bogazici muhendislik ama bahsettigin anadolularda tıp tiptır kafası olduğu için sayısı fazla ise normaldir

Back
X