• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba kararı mı verdim. Esimin yüzünü bile görmek istemiyorum hele o kaynanamin...

Çekinmen çok normal . Onlar da hisseder zaten . Annen baban Kızın için onu bırak diyorlar mı ?
Davayı ac bir an evvel nafaka talep et . Kendinde bir işe gir çalış .

Babanızın parası tabiki sizinde paranız cekinecek bir durum yok bence siz çalışınca da onlara verirsiniz aile arasında üç beşin lafı olmaz

Hakkinizda hayirlisi inshaAllah. Kendinize ugras / iş bulun, yemenize icmenize dikkat edin, zor tabiki ama evladiniz icin ayakta durmaniz lazim, onun size ihtiyaci var, siz bu durumdaysiniz cocugunuz kesin etkilenir

Herkese merhaba. Cok destek verende oldu malesef kızan da oldu haklılar tabi ki.Hep iyi niyetimden kaybettim sanırım. Bir iki tane çok yakın akrabam yengelerim var (halalarimin gelinleri ) onlar beni görmeye geldiler . Birde amcamın kızı . Evli oda benim sorunlar dan yaşadı. Beninki daha kötü tabi konuları mi bilen biliyor elbette. 3 gun oldu baba evindeym ne arayan oldu ne soran. 3 gorumce 1 elti var hiç biri aramadı. Yanlış anlaşılmasın vallahi atamalarıni beklemiyorum.. bende son noktayı koydum. Annemde babamda koydu. Asla o eve donmiycem asla... akrabalarima anlattıkça sinirden agladilar resmen sakin gitme dediler. Ve ben gerçekten kararı mi verdim. Asla gitmek yok!!! Ben o evde hep Degersizdim. Eşim ic çamaşır paramı bile kaynanama verirdi sen anlasmassn annem alsin sana derdi. 3 4 yılı mi heba etmişim bir hiç uğruna.. ama sizden şunun için yardım istiyorum. Ben buraya gelirken 5 kuruş param yoktu. Annemle çarşıya çıkarken ondan hiç birsey isteyemiyorum. alır aliyorda ama hep bir çekinme duygusu var. Neden acaba. Mesela bugün çarşıya götürdü beni kızım şunu alayım vs vs. Ama aldiramadm. Yok anne ya çok para gider diye. Bilmiyorum neden böyle oldu. Bu duyguyu yaşayan var mi acaba. Herkes öyle diyordu bana koca evinde. Annenin evinde uzun elin kısa olur derlerdi. Şunu da tekrar beyan etmek istedim sizlere. Orayla tamamen bağı mi kopardim. Beynim çok dolu 3 günde 2 kilo vermişimdir ağzıma bir lokma zorla sokuyor annem. Üzüntüden birşey yemek gelmiyor icimden bu normal mi arkadaşlar. Hepinizden allah razi olsun
Neden uzuluyosunki hic uzulme boyle insanlara gozyasini heba etme kendini maf edyosun onlara bisey olmyo ne yaparsan kendine.ilk zamanlar utanirsin tabi evden cikinca el olunuyor ama o senin ailen zamanla eski zamanlarina donersin.sanki o evde parami veryolardi hep bi hor gormek annenin sevgisini dusun artk bide yasadiklarini daha kurtulmana mutlu olup ailenden cekinmeyip onlar arkamda durdu diye sevinmen gerek.onlara iyiligini gostercegine ailene gosterceksin ve gonlun rahat olcak cocugunda mutlu huzurlu ortamda buyucek.zamanla duzelir zaman herseyin ilacidir

Neden hala onlarin ne diyecegini umursuyorsun? Kafanda bittiyse umursamaman lazim.bir is bul ve calis. kimsenin ne dedigini umursama.

Cok haklısınız ama simdi ise hemen girmem doğru olmaz galiba biran cika gelirler ailemle konuşmak için. Bu sefer ben işte olurum hemen adını çıkarırlar ailemin kızı hemen çalıştı derler emin olun onlar diyen insanlar .
çalışan insanların adımı çıkıyor ??

onlar senin annen baban. belli ki sana kucak açmışlar da gitmişsin yanlarına. çekinme hiçbir şeyden. evleniyoruz diye analık babalık görevleri bitmiyor. kendi evladım için de aynı şey söz konusu. her zaman canım ciğerim. sen rahat ol ki onlar mutlu olsunlar.
ama bana kalırsa işe girip çalışsan ruhuna da iyi gelir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ailenizden çekinmeniz normal çünkü eşiniz sizi baya bastırmış,iç çamaşırınızı almaya bile kayınvalideniz ile göndererek.
Zamanla değişir herşey. Siz iş bulup çalışmaya başlayıp hayata atılın bir an önce,kimin ne dediğine/diyeceğine aldırmayın.
Hala onlara endeksli yaşamanız saçma olur zaten.

siz henüz birey olamamış, anne baba bağımlılığından koca bağımlılığına geçiş yaparak bir hayat sürdürmeye çalışmışsınız.
evlilik ayakları yere sağlam basan iki birey biraraya gelince sevgi saygıyla bağlanınca güzel..
üstelik öyle bile yeterince zor..

bu evliliği hiç olmamış sayın.
hayatınızı yeniden inşa edin.
çalışın. biraz kendinizi tanıyın önce..

Cok haklısınız ama simdi ise hemen girmem doğru olmaz galiba biran cika gelirler ailemle konuşmak için. Bu sefer ben işte olurum hemen adını çıkarırlar ailemin kızı hemen çalıştı derler emin olun onlar diyen insanlar .
Ayrılmışsan ve bunu kafaya koymuşsan onların ne dediğinin ne önemi var? EL ALEM NE DER diye yaşamaktan bi vazgeçin. Bence iş bul çalış. ,evde düşün düşün insan kafayı yer.

Boşanmaya karar verdikten sonra ne dedikleri neden umrunuzda? ayrıca geleceklerini de sanmam neden annenin evine gelsinler ki aramamışlar günlerdir. Kızım çalışıyor işte bu kadar basit ad çıkaracak ne var bunda ve artık ne önemi var? açıj davanızı o zaman bir an önce ama eşiniz ailesi gelsin ikna etsin mi istiyorsunuz ki. Çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durursanız kendi paranızı harcarsınız.

ayy nasıl içim rahatladı ya kurtuldun onlardan sende kızında. biraz zaman geçsin sen bi kendine gel dinlen kızın seninle beraber anneanne evine alışsın ondan sonra kendine iş bakmaya başla hem kendine güvenin gelir hem kızının kendinin ihtiyaçlarınızı karşılarsın annenden bi şey isteyememen doğal çekiniryor ama o senin annen tabi ki sana alışveriş yapabilir. hakkında hayırlısı olsun ki olduğunu biliyorum yeni hayatında mutluluklar.

Boşanmaya ne kadar heveslisiniz. Dön evine. İçkisi yok kumarı yok. Kayınvalidene hürmetvet. Ağzından bal aksın. Çocuk da yok. Çocukla boşansan uğraşcak bişeyin olur. Derhal çocuk yap.

Back
X