Galiba kazıklandım , hakkımı nasıl ararım?

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.765
1.144
698
Ankara
Kızlar cuma akşamı göz doktorunun yazdığı reçetenin son günü olduğu aklıma geldi,apar topar yakındaki bir optiğe gittik babamla. Zaten en ucuz çerçeve 85 liraydı optikte,mübarek adam sanki gümüş kaplamalı yapıyor gözlükleri.Devletin gözlük için ödediği 45 lira.Sonra bir model beğendim,yok camı çerçevesi derken adam bize nerden çıkardı anlamadım tam 290 lira fiyat çıkardı,onu da güya indirim yaparak 250 yapıyorum size dedi.Bir de nakit.

Şimdi orda basiretimiz bağlandı mı nasıl vazgeçmedik almaktan bilmiyorum ama sonrasında çevreme arkadaşlarıma sorduğum zaman hepsi cidden pahalı olduğunu,50 liraya falan gözlük aldıklarını söylediler.Anladım ki ciddi anlamda kazıklandık.Şimdi bu adam bana yarın akşam 18:00da gelirsem gözlüğümün hazır olacağını söyledi.Ben o parayı ödemek istemiyorum kazıklandığımı anladığım için.Sizce yapabileceğim ne vardır bu durumda, yapabileceğim bir şey var mıdır daha doğrusu?Tavsiyelerinizi lütfen esirgemeyin...

Canım gözlüğün markasına camına göre fiyat değişiyor ,annem gözlük alırken hiç fark vermeden gözlük alıyoruz ama arada cam farkı vs oluyor ,annemin aldığı sıradan yerli

Gözlük alan arkadaşlarım oldu markalı gözlükler pahalı oluyor

ne marka gözlük aldın ? en azından bunu bir kontrol et

çerçevenin markasına göre özelliklede camını inceltip inceltmediğine göre fiyat çok değişiyor

kazıklanmamıs olabilirsiniz,250 Tl cam ve cerceve için cok yüksek bir fiyat değil bence,ortalama bir fiyat hatta.Yıllardır gözlük

kullanırım.Markasız renkli plastik cerçeveler bile 120 Tl idi sorduğumda, fakat ben başka bir optikten bir kaç gözlük alısverişinin yanında 60 Tl ye

aldım gecen yıl.Toplamda 5 gözlük yaptırmıştık,o yüzden ucuz vermiş olabilirler.Arkadaslarınızın aldığı çerçeveler muhtemelen

onlardandır.Kazıklandıgınızı sanmıyorum çeşit çeşit cerceve ve cam var,fiyatlar da değişkenlik gösterebilir.

Kazıklanmamışsınızdır belki. Bende geçen sene 200 liraya almıştım gözlüğümü. Kalitesine göre fiyat değişir. 50 liraya da gözlük var 250 liraya da.

Bir kaç ay önce bende gözlük aldım doktor reçetesiyle.250 tl verdim kemik ve camlar buhar tutmuyor asla ayrıca adam gözümün önünde yere attı ne bi çizik ne bişey..Yani özelliklerine ve markasına göre fiyat değişir.Başka denediğime 450 tl dedi onu almadım.Kazıklandığını bende düşünmüyorum..

bende 3 yıl önce 180e almıştım bırden acayıp kazıklanmışım dıye düşündüm ama cam inceltılmıştı çerçeve marka bıde organık cam toparlak fıyatolarak öyle ödemiştim eğer bunlar yapıldıysa sızın gözluğunuzede kazıklanmış değilsiniz

Gözlüğün markasına ,camına özelliklerine göre değişir bu rakam .Ama ben almak istemiyorum diyorsanız da ,telefon açarsınız almaktan vazgeçtiğinizi söylersiniz ki gözlük hazırlanmadan iptal edilsin .Yani alamayacağınızı önceden bir telefonla da olsa bildirin .

Son düzenleme:
Ben gözlüğüme 180 tl saydım 40 lirasını da devlet karşıladı 220 idi
Kaliteli bir şey olsun madem alıyorum dedim ki 450 liraya bile gözlükler var
Bence gayet normal fiyat

1000 tl ye de gözlük var pazarda 20 tl ye de kaliteli olması önemli ayarları filan oluyo iyi gözlüklerin camında kırılmaz oluyo veya inceltme yapıyo çerçeve hafif oluyo bir sürü özellikler var. sen başkalarının lafına bakma bence ama 50 tllik gözlük işimi görür diyosan o başka

Markası çerçevesi camı gözlük fiyatını belirleyen faktörlerdir.
Seninkisi iyi bir marka olabilir.
Açık açık aldığın yere sormaya ne dersin?
Arkadaşıma danıştım pahalı buldu vs diyebilirsin.
En azından için rahat eder.

illa kazıklandım die şartlandırma kendini 50 liralık gözlükte vardır ama camı 250 ye göre kalitesizdir
bn fiyatın abartı olmadığını düşünüyorum

15 senedir lens + gözlük kullanıyorum . Aldığım en ucuz gözlük bile 150 liraydı . İçiniz rahat olsun . Camı, çerçevesi kalitelidir

devletin verdiği gözlüklerde fena değil onlardan alsaydınız fark ödemezdiniz haa kendiniz beğenip başka model aldıysanız gözlükler ucuz olmuyor zaten normal bencede

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.İçim rahatladı ortalama bir fiyat olduğu konusunda hemfikir olduğunuzu görünce. Ama işte ben dışarda lens kullanıyorum,evde lensi çıkarınca takıyorum gözlüğü .Galiba bu takma alışkanlığına göre fazla bir gözlük aldım. Belki de bu duruma göre fazla para harcamanın yanlış olduğunu düşündüm birden.

Yine de içim pek rahat değil, camı dün akşam kesmişlerse iş işten geçti demektir.Ama sabah en erken vakitlerde arayıp konuşmayı düşünüyorum belki hiç başlamamışlardır diye, nasıl bir şekilde konuşmam gerekir ikna olmaları için onu bilmiyorum."Eğer başlamadıysanız ben almak istemiyorum,hiç başlamayın" veya"Sonradan pahalı olduğunu düşündüğüm için vazgeçtim" mi demeliyim acaba.

Bu arada kaporayı soran arkadaşlar olmuş.Kapora ödemedik ama "bla bla bla cinste bir gözlük aldım" diye bir yazı yazdırıp altına imza attırdılar.Taksit vs hiçi konuşulmadı da galiba nakit isteyecekler.

Bu arada kaporayı soran arkadaşlar olmuş.Kapora ödemedik ama "bla bla bla cinste bir gözlük aldım" diye bir yazı yazdırıp altına imza attırdılar.Taksit vs hiçi konuşulmadı da galiba nakit isteyecekler.

Evet nakit istiyolar canım.Ben kapora vermiştim 50 tl.Maddi durumunda bi sıkıntı yoksa ben vazgeçme derim gözlük uzun süre kullanılan bişey çünkü.

shanna haklısın aslında.ama işte şimdi iyice kararsız kaldım..çünkü gün boyu lens oluyor gözümde dışarda,gözlüğü sadece evde takmak için alacaktım.

Son düzenleme:

Bence fiyat gayet iyi,kardeşim yıllardır gözlük kullanıyor şuan taktığı 280 tl. Kalitesinden dolayı fiyatlarda değişiyor tabi. Yani rahat olun,kazıklanmamışsınız gözlük fiyatları böyledir.Ama sadece evde takacaksan daha fiyatı uygun bir gözlük alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…