ben aslında istiyorum ama böyle şeylerden çok korkuyorum. ya düzgün bi hayat yaşatamazsam diye. çünki ordan gelen çocuklar yazık çok çekiyor burda. allah korusun ya bizim de başımıza gelrse başka ülkelere gitmek zorunda kalırsak ki kimse türkler kadar merhametli degil.millet kıyafet sorununda şu an şenlikli orası.Konuna gelecek olursak ben hiiç çocuk yapmayı istemiyorum.Dünyaya mı kendime mi güvenemiyorum bilmiyorum ama istemiyorum.
eşimede açtım bu konuyu endişelenmem de haklı oldugumu söyldi ama aynı dediklerinizi de söyledi. ilerde şu olur bu olur diye düşünürsen hiç bi işe kalkışma diyor.Kaç yaşındasınız? Hiç çocuk istemiyorum diye kafanızda netleşse eşiniz buna razı olacak mı?
Korkularla hareket edilmez. Hayatta bir sürü olumsuz ihtimal var, bunları hesaplayacak olsak kapıdan dışarı adım atmamak lazım.
Hee, kafam rahat olsun, bir de çocuk için endişe etmek istemiyorum, önceliğim kendim ve eşim diyorsanız onu bir nebze anlarım.
öyle tabi ama bi şekilde hata yaptıgını anlarsan boşanırsın ama çocuk olunca geri dönüşü var mı.Iyi de o zaman evliliklerde de her sey oluyor. Adam aldatiyor, siddet uyguluyor, öldürüyor bile. Ama evlenmissiniz degil mi?
Çocuk bu dünyadaki en güzel şeydir. Elbette onları en iyi imkanlarla büyütmek istiyoruz,ancak Ülkenin durumunu düşünürseniz bu duygudan mahrum kalabilirsiniz,ülkenin durumu mükemmelden karmaşaya,karışıklıktan güzelliğe her an değişebilir,ne Zaman ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz. Çocuk isteyipte sahip olamayan çok insan var,eğer içinizde birazcıkta olsa istek varsa vakit kaybetmeden düşünün derim. Asla pişman olmayacaksınız.Çocuklarımızı Güzel bir dünyaya emanet etme temennisi ve duasıyla.. Hiçkimselere muhtaç olmadan...ben aslında istiyorum ama böyle şeylerden çok korkuyorum. ya düzgün bi hayat yaşatamazsam diye. çünki ordan gelen çocuklar yazık çok çekiyor burda. allah korusun ya bizim de başımıza gelrse başka ülkelere gitmek zorunda kalırsak ki kimse türkler kadar merhametli degil.
öyle tabi ama bi şekilde hata yaptıgını anlarsan boşanırsın ama çocuk olunca geri dönüşü var mı.
dogru. .Ya bu kadar karamsarlik sizi bi yere götürmez. Hayatta hicbir seyin garantisi yok.
çook teşekkür ederim canım yorumun için. güzel bi msaj oldu bana.Çocuk bu dünyadaki en güzel şeydir. Elbette onları en iyi imkanlarla büyütmek istiyoruz,ancak Ülkenin durumunu düşünürseniz bu duygudan mahrum kalabilirsiniz,ülkenin durumu mükemmelden karmaşaya,karışıklıktan güzelliğe her an değişebilir,ne Zaman ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz. Çocuk isteyipte sahip olamayan çok insan var,eğer içinizde birazcıkta olsa istek varsa vakit kaybetmeden düşünün derim. Asla pişman olmayacaksınız.Çocuklarımızı Güzel bir dünyaya emanet etme temennisi ve duasıyla.. Hiçkimselere muhtaç olmadan...
haber izlemeye korkuyorum artık .Vesvese yapmayin bu tarz korkular evhamdir
canım ben kendi ölmümden korkmuyorum. benim korkum çocugum olunca hadi suriyeliler gibi bi savaş yada kötü bi durum çıkar da o çocuk rezillikle büyürse. bu korkuma en büyük etken de dün gördügüm çocuk oldu işte.Diyelim ki terör sorunu falan bitti, araba kazası geçirip ölmek de var işin ucunda. Ya da yatağında uyurken ani bir kalp krizi geçirmek de... Ölümün hiç beklenmedik yolları var, tabii ki nasılsa ölücez diye salmayalım kendimizi ama bu isteklerinin ya da yapabileceklerinin önüne geçmemeli...
Yaşam keşke istediğimiz gibi yönetilip çok yumuşak geçirilseydi. Ama maalesef böyle bir şey yok, güvenli sandığımız Paris te bile saldırılar oluyor.
Kimse kötülükten kaçamaz...
Siz çocuk yapın ve çok iyi yetiştirin. Şiddete meyletmesin, insanları, hayvanları, doğayı her canlıyı sevsin...
Benimde aklima geliyor yer yer bircok kiside olur uzerinde durmayin hasbinAllah diyin tevekkul edin birdendua birsey olmaz taktikca buyur vesvese onemsemeyinhaber izlemeye korkuyorum artık .
Merhaba arkadaşlar. 1 yıl 3 aydır evliyim. az çok herkesin evliliginde olabilecek sorunlar vs yaşadık ama çok şükür iyiyiz şimdi sorunumuz yok. Gerek ailelerin gerekse eşimle kendimin isteği üzerine çocuk düşünüyoruz. Ama ben korkuyorum. Neden diye sorarsanız haberleri izliyoruz ülkemizin sonu sanki hiç iyiye gitmiyor. Ayrıca böyle bi dünyaya çocuk getirmekten korkuyorum.
Geçen gün yolda giderken bi çocuk gördüm. kış günü ayagı yalın. üstünde dogru dürüst bişey yok. belli ki suriyeli. kimse istemez arkadaşlar ülkesini bırakıpda başka ülkelere sıgıntı olarak gitmeyi. bende bundan korkuyorum hadi bizim de başımıza gelirse böyle bişey.
herkes kaderindekini yaşar onu da biliyorum ama böyle korkular benim içimi yiyip bitiriyor. bilmem boşuna mı kuruntu yapıyorum. bi yandan çocuk istemiyorum bu konu yüzünden bi yandan da annelik duygusunu tatmak istiyorum. kafam çok karışık . .
teşekkürler.Benimde aklima geliyor yer yer bircok kiside olur uzerinde durmayin hasbinAllah diyin tevekkul edin birdendua birsey olmaz taktikca buyur vesvese onemsemeyin
canım ben kendi ölmümden korkmuyorum. benim korkum çocugum olunca hadi suriyeliler gibi bi savaş yada kötü bi durum çıkar da o çocuk rezillikle büyürse. bu korkuma en büyük etken de dün gördügüm çocuk oldu işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?