F
Fatma Aliye
Hocam etiketleyince,
konuya dahil oldum.
@Malkero siz yorulup bunalmışsınız,yoksa bir bardak suyun dökülmesi değil sebep.
Öncelikle çoçuğunuz henüz akran etkileşiminin çok gerekli olduğu bir yaş aradığında değil ve
18 aylık bir çocuğun sınıf ortamına,kurallarına adapte olmasını beklemeniz de çok yüksek bir beklenti.
Bir kere bu yavru henüz bebek,24 aya kadar bebek kabul ediyoruz.
Bu dönem kişiliğin oluşma evresi ve kritik bir dönem.
Maddi açıdan çok mecbur değilseniz bu dönemi evde,çocuğunuzla birebir ilgilenerek geçirmeniz onun kişilik gelişimi ve ruh sağlığı için daha uygun olurdu.
Diyelim ki maddi anlamda çalışmak zorundasınız,bebeğinizi kendi sınıfınıza almanız doğru değil.
Siz çoçuğunuzun hem annesi hem öğretmeni olursanız, zihninde farklı ikilem ve kavram karmaşası oluşması muhtemel.
Ayrıca bu sınıftaki diğer yavrular için haksızlık.
Benim uzun yıllar okul öncesi öğretmenliği yaptım,oğlum 4 yıl anaokuluna gitti, ilk üç yıl aynı okula bile almadım,son senesinde aynı okulun farklı sınıflarındaydık.
Diyelim ki aynı sınıfta olmak zorundasınız,
o zaman yükünüzü azaltacak tedbirler almak zorundasınız.
Eve gelince merdivenleri kilitli kapıyla kullanım dışı bırakmak,işe giderken kucak yerine puset kullanmak,üç öğün yemeği yanınızda götürmemek (bunun sebebini anlamadım,
özel bir diyeti mi var bebeğinizin?),
öğünler mecburen gidecekse sabahtan değil akşamdan hazırlamak,bebeğinizi gündüz az uyuyup akşam daha erken yatırmak vb.
Yetişkin olan siz olduğunuza göre, şartları uygun hale getirecek düzenlemeleri yapıp, gerekli tedbirleri almak da sizin sorumluluğunuzda.
Gerekli düzenlemeler yapılamıyorsa, işi bırakmak da bir çözüm yolu.
Açıkcası sizi çoçuğunuza şiddet uygulama noktasına getiren bir çalışma düzeninin, ne size, ne yavrunuza faydası olur.
Bir kar-zarar hesabı yapmak zorundasınız.
Sosyal olsun,arkadaşlarıyla oynasın diye gittiğiniz okuldan dönüşte, yavrunuzu hırpalayacaksanız hiç gitmeyin o okula.
Öfke kontrolü konusunda tedbir almalısınız.
Bu durum çoçuğunuza olduğu kadar kariyerinize de zarar verebilir.
Kendi çoçuğuna vurabilen bir okul öncesi öğretmeninin sınıfındaki çocuklar ciddi risk altındadır,üzgünüm...
Son söz olarak çoçuğunuzun ruhunda açtığınız yarayı, bolca fiziksel temas,tatlı sözler ve yakın ilgi ile tamir etmeye çalışın lütfen.