• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garip komşular

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Kızlar 1.5 senedir aynı binada oturuyorum, 4 daire bina ama 3ü dolu. En üstte ben varım, altımda tek yaşayan bir kadın var 50li yaşlarda, en altta da 2 çocuklu bir aile var 40'lı yaşlarda. Ev sahibi yurtdışında, altımdaki kadın da ev sahibinin akrabası.

Ev sahibinin kardeşi, eşimin eski iş yerinden arkadaşıydı bizde onun aracılığıyla evi bulduk tuttuk. Altımdaki kadın biz evi tuttuktan sonra 'senden önce bu daireyi cemaat evi yapmışlardı ben çok rahatsız oldum korkuyordum, ne yaptım ettim onları yolladım' dedi.

İlk zamanlar işsizdim o 2 komşumla da gidip geldik, sağolsunlar taşınırken çok yardım ettiler bana. O zamanlar altımdaki abla da işsiz olduğu için çaya çağırırdı beni, ya da annem gelirdi tanışırdı vs. Sonra ben işe başladım o abla başladı zamanımız kalmadı eskisi gibi görüşmeye. Ben akşam çalışıyorum en alttaki kadın çalışmadığı için arada bir sabahları kahveye gidiyorum ona.

Geçenlerde gittiğimde bana 15 gün önce cumartesi günü sizin evden matkap sesi geliyordu bişey mi aldın dedi. Kaldım öylece. Ben dün ne yediğimi hatırlamıyorum niye sordun dedim. Hiç merak ettim dedi, hayır çalışıyordum ben o hafta dedim. O zaman üstteki yanlış duymuş demekki dedi. Anladığım kadarıyla altımdaki en alttakine söylemiş.

Ona gidip gelmiyormuşsun sana alınıyor küsüyor diyor ama kadın çalışıyor evde yok nasıl gideyim ona diyorum cevap yok.

Bundan önce çaya çağırdım kapısına gittim gelmedi.

Apartmanda sesimizi duyunca kapıları sertçe kapatıyor bir şeyler yapıyor, hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyorum ama canımı sıkıyor.

Şuan değil ama seneye inşallah çocuk düşünüyoruz, ben sürekli aman ağladı mı aman ses gitti mi diye yaşayamam ki sitede oturmuyoruz mahalle çocuk kaynıyor, yazın sokakta oynuyorlar.

Bedavaya oturmuyoruz, en yüksek kirayı binada ben veriyorum, neden kaprislerini çekeyim?

Kafamda kaç gündür kuruyorum, artık en alttakine de gidip gelmeyi kestim anladımki ordan bana bişeyler ima ediyor. Ben kaynanamın kaprisini çekmedim bu kadınlarınkini çekiyorum şuan.

Ben olsam bu kadar takmam bile.
Hatta her kış boyu grip olduğumu ondan kimseyle görüşemediğimi bu yüzden çok üzgün olduğumu söyleyip keyfime bakarım ne takcam milleti.

Ben olsam bu kadar takmam bile.
Hatta her kış boyu grip olduğumu ondan kimseyle görüşemediğimi bu yüzden çok üzgün olduğumu söyleyip keyfime bakarım ne takcam milleti.

kimse kimseyle görüşmek zorunda değil, bundan öncede başka bir yerde oturuyorduk tanımıyordum binadakileri. Bunlar gidip gelince ben de gittim, çağırdım. Ama dediğim gibi garip tripleri var, ailem değil akrabam değiller. Sanırım benim gürültülü olduğumu söylüyor ama eşim eve 8'de gidiyor ben 11'de. Ne gürültümüz olabilir, çocuk da yok. Ki sessiz bir mahallede oturmuyoruz da vızır vızır sokak.

Buyüzden kimseyle komsuluk olayina girmem. Bizede ilk başta ust kattaki habire kahveye gel, caya gelin, ramazanda iftara gelin diye tutturuyordu. Ne kimsenin evine gittim, ne evime aldım. Yerinizde olsam kendimi tamamen çekerdim.

Allasen hem çalışıp hem komşularla sıkı fıkı olma bırak 2 garip komşu takılsın sen keyfine bak ..

Buyüzden kimseyle komsuluk olayina girmem. Bizede ilk başta ust kattaki habire kahveye gel, caya gelin, ramazanda iftara gelin diye tutturuyordu. Ne kimsenin evine gittim, ne evime aldım. Yerinizde olsam kendimi tamamen çekerdim.

evet öyle düşünüyorum şuan, aynı şekilde beni de çağırdılar kıramadım ben işte insanları

Matkap çalışsa ne olacak ona neymiş gece mi çalıştırmışsın matkabı çok yüz verme haddini bildir

Matkap çalışsa ne olacak ona neymiş gece mi çalıştırmışsın matkabı çok yüz verme haddini bildir

benim eşim çok takıntılıdır bu ses konusuna, ben zaten çalıştıramam da matkap olsaki istesem sabah erkense ya da geçse asla yapmaz. adam en az sesi çıkan süpürge aldı bana bu yüzden, çalışıyorum diye bazen akşam süpürüyorum evi.

Benim üst komşumu sizin yerinize koyalım gürültü nasıl olurmuş anlasın. :KK70:

Siz de bizim üstümüze gelin. Sukunete ihtiyacım var artık..:uykucu:

Benim üst komşumu sizin yerinize koyalım gürültü nasıl olurmuş anlasın. :KK70:

Siz de bizim üstümüze gelin. Sukunete ihtiyacım var artık..:uykucu:

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Sadece gürültü değil, dış kapının açık kalmasını da benden biliyor.

Bende artık eve geldiğimde kapının sesini duysun diye sertçe kapatıyorum.

Hem çalışıp hem komşularla görüşmeye nasıl vakit buluyorsunuz?

bulamıyorum işte.

ben akşam çalışıyorum sabahları işe gitmeden önce en alttaki arıyor kahve içelim gel, yaptım gel diyor, öyle görüşüyoruz.

9 ay kadar işsiz kalmıştım o zaman zamanım çoktu görüşüyorduk

bulamıyorum işte.

ben akşam çalışıyorum sabahları işe gitmeden önce en alttaki arıyor kahve içelim gel, yaptım gel diyor, öyle görüşüyoruz.

9 ay kadar işsiz kalmıştım o zaman zamanım çoktu görüşüyorduk

Sabah biraz geç gidiyorsunuz demek ki işe. 7-8de evden çıkan biri gibi düşündüm bi an.

Back
X