Allah size OLGUNLUK AKIL FİKİR VERSİN HANIMEFENDİ....Gözüm seğirdi, yerli yersiz bir gülümseme hasıl oldu sıfatımın en ulvi noktasında...
Biz? Onlar? Ötekileştirmenin moda olduğu bir zamanda bu tür farklılık hezeyanlarına alışkınım da, bu algının değişmesi umudunu taşıyorum yine de. Bir kadın olarak çekemiyorum evet bu tür fikirlere sahip olan hemcinslerimi. Lakin, sizlerin (Ötekileştiren siz olduğunuz için sizler demekte beis görmüyorum) farklı ya da ulvi olmanızdan ötürü değil çekememe halim. Kökünün neye dayandığına anlam veremediğim özgüven patlamasını ve kendince farklı olduğunu iddia ederek sonuçlanan ayrıştırma-ötekileştirme hallerini çekemiyorum...
"bizim gibiler" derken, ağaçtan düşen elmanın akabinde "aha da yer çekimini buldum" diye nara atılmasına vesile olan bir farkındalık söz konusu sanki. Atomu on eşit parçaya böldükten sonra edison'u arayıp "panpaaa sen de bir şey mi yaptın sanki atom kan ağlıyor kan tey tey" denildi de, çocukların pipilerinin konusu çok önemsiz kaldı sanki... İnanın yazdığınızı görmeden önce böyle bir üslup kullanmayı hiç düşünmüyordum. Ancak olması gereken bir algı değişimi için "dank" sesinin zihnin ücra köşelerinden duyulması gerekiyor ne yazık ki.
Sakinim... Bayılıyorum böyle hatunlara. Dünya klasiklerini okumanın ne ayrıcalığı vardır ki? Hoş böyle düşünen insanlar için "dünya klasikleri" en muhteşem kitap serisidir. Halbuki onların arasında da okunmaya değmeyecek yığınla eser mevcuttur. Asırlar sonrasında irdelenir ve "eleştirilebilir" hale gelmiştir nihayet. 90 döneminde dünya klasiklerini "anlamadıkları" halde öven tiplerle dolup taşmıştı canım ülkem. Neden? Çünkü "aydın" kesim neyi kaliteli buluyorsa, muhteşemdir o dönemin insanlarının nazarında. Algıları kapalıydı, zira ezberlerinin bozulmasından pek ürküyorlardı. Çok şükür ki bu dönemin gençleri klasikleri de eleştirip anlayabilecek niteliğe sahip de, sorgusuz itaat söz konusu değil o eserlere.
Kitap okuyan, siyasetle ilgilenen kişi yalnızca kendi ilgi alanı ile muhatap olan kişidir. Daha fazlası değil. Henüz dibi görünen bir havuzda kulaç atıyorken, okyanusta ilerlediğini sanmak sadece yanılgıdan ibaret bir olgunluk eksikliğidir.
Sizi çekemediğini iddia ettiğiniz o kadınlar var ya İşte o kadınların hallerine tahammül gösterebiliyorum ben. Ne olduklarını, ne olmak istediklerini ve nerede durmaları gerektiğini biliyor onlar. Kanepenin renginden bahsederken, bu konuyla ilgilenmeyen hemcinsini aşağılamıyor onlar. Kendi dünyalarının derinliğinin farkındalar onlar. Kendilerinden çok daha bilgili kişilerin var olduğunun farkındalar. Mütevazı hayatlarına, boylarından büyük kelamlar yerleştirmiyor onlar.
Ancak ben bu ötekileştirme haline tahammül edemiyorum işte. O ilgilendiğiniz siyaset var ya. Dünya siyasetindeki tüm kaosların, tüm zulümlerin, tüm baskıların bu ötekileştirme hali ile başladığını anlamanız dileğiyle. Allah olgunluk versin ne diyeyim...

NE DİYE KENDİ KENDİNİZE ALINGANLIK GÖSTERİP MAŞALLAH SATIRLAR BOYU YAZIP DURMUŞSSUNUZ DA...,
BEN ANLAMADIM SİZİ NE BU ŞİDDET BU CELAL!

ÖTEKİLEŞTİRME FALAN NE ALAKA YA!

BEN ARKADAŞA BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM FALAN DİYORUM MUHATTABIM KONU SAHİBİ
SİZE NOLUYO PARDON DA!

SABAH SABAH ASABIMI BOZMAYA NE HAKKINIZ VAR!

MAŞŞALLAH NERDEN BİLİYOSUNUZ BENİM SİYASETTEN HOŞLANIP DÜNYA KLASİKLERİ OKUDUĞUMU?
ÖNYARGINIZA VE HAKSIZCA ELEŞTİRİLERİNİZE BAYILDIM DOĞRUSU.....

LÜTFEN YA BEN BU FORUMDA ELEŞTİRMEYİ HAKARET ETMEK ZANNEDENLERDEN BIKTIM LÜTFEN,
BEN KONU SAHİBİNE DİYECEĞİMİ DEDİM BENİM YAZDIKLARIMI ALINTILAYARAK LÜTFEN BENİ DE KENDİNİZİ DE YORMAYIN.
SELAMETLE!