garsona kötü davranan insanlar...

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
allaha şükür yanımda yöremde yok böyle kişiler, ancak bugün bir arkadaşımla kahvaltı ederken bir adamın 18 yaşlarındaki bir kızcağıza çok sert bir şekilde "ne bu masanın hali kız, gel buraya, nasıl iş yapıyorsun sen, çabuk topla burayı" diye azar çektiğini gördüm. ne zaman bu tarz bir olaya karışsam eninde sonunda haksız çıktığım için tövbeliydim karışmamaya, ama yine de dayanamadım, arkadaşımla adamın yüzüne bakarak "kalkalım bu seviyesiz ortamda durmak istemiyorum" dedim. anladı mı, sanmam...

kızın suratı çok üzdü beni. yazık. hem az paraya çalışıp hem de elin görmemiş ayılarının ağız kokusunu çekiyorlar. bir şey deseler patronları zaten direkt müşteriyi savunmaya kararlı, işten çıkarılıyorlar.

siz ne düşünüyorsunuz bu insanlar hakkında?

Ağzının payını iyice vermeniz lazımdı böyle terbiyesizlerin.

İnsanlara yüksekten bakar ezer kendi üstü olunca tabiri caizse etek öpen tipler bunlar.

Ahlak ve terbiyesi eksik insanlari Allah bildiği gibi yapsın.

Ya bazen de garsonlar çok ilgisiz olabiliyor kibar ama ciddi bir şekilde uyarmak gerekiyor. Ama tabiki bu adamın yaptığı düpedüz ayılık.
Ben mesela her serviste teşekkür ederim garsonlara ve bunu bile garipseyenler olabiliyor. O an size karşılık veremeyecek pozisyonda bulunan bir insanı azarlamak çok kaba ve rencide edici birşey ya.

Ağzının payını iyice vermeniz lazımdı böyle terbiyesizlerin.

İnsanlara yüksekten bakar ezer kendi üstü olunca tabiri caizse etek öpen tipler bunlar.

Ahlak ve terbiyesi eksik insanlari Allah bildiği gibi yapsın.
amin... belli zaten tam özgüvensiz insanın yapacağı bir iş bu.

Ya bazen de garsonlar çok ilgisiz olabiliyor kibar ama ciddi bir şekilde uyarmak gerekiyor. Ama tabiki bu adamın yaptığı düpedüz ayılık.
Ben mesela her serviste teşekkür ederim garsonlara ve bunu bile garipseyenler olabiliyor. O an size karşılık veremeyecek pozisyonda bulunan bir insanı azarlamak çok kaba ve rencide edici birşey ya.
yani kız haksız olsa ilgisiz olsa kibar bir şekilde uyarmasını haklı bulabilirdik, ama ne uyarı uyarı gibi, ne de kız haksız. ben gördüm, yeni gelmişti işe daha, kıyafetlerini 5 dakika içinde değiştirip işe başladı yani masa dağınık da olsa kızın suçu yoktu. hem zaten adam dağıtmış masayı. sigara külünü çay bardağının içine döken adamdan ne beklenirdi zaten.

Ya bence böyle tiplerin hayatında muhakkak eziklendikleri bir durum oluyor, hınçlarını da kendilerinden daha "alt statüde" (alt statü tırnak içinde yanlış anlaşılmasın müşteri üzerlerinde laf geçirebildiği için öyle söyledim bu doktor da olabilir yeri geldi mi) olan insanlardan çıkarıyorlar. Mesela ne bileyim o da kendi patronu tarafından aşağılanıyordur, kocası insan yerine koymuyordur, belki babasına karşı her daim el pençe divandır. Yani hiyerarşi gibi oluyor, gücünün yettiğine lafını geçirerek o şekilde tatmin oluyor.

allaha şükür yanımda yöremde yok böyle kişiler, ancak bugün bir arkadaşımla kahvaltı ederken bir adamın 18 yaşlarındaki bir kızcağıza çok sert bir şekilde "ne bu masanın hali kız, gel buraya, nasıl iş yapıyorsun sen, çabuk topla burayı" diye azar çektiğini gördüm. ne zaman bu tarz bir olaya karışsam eninde sonunda haksız çıktığım için tövbeliydim karışmamaya, ama yine de dayanamadım, arkadaşımla adamın yüzüne bakarak "kalkalım bu seviyesiz ortamda durmak istemiyorum" dedim. anladı mı, sanmam...

kızın suratı çok üzdü beni. yazık. hem az paraya çalışıp hem de elin görmemiş ayılarının ağız kokusunu çekiyorlar. bir şey deseler patronları zaten direkt müşteriyi savunmaya kararlı, işten çıkarılıyorlar.

siz ne düşünüyorsunuz bu insanlar hakkında?
Ağızlarına kürekle vuracaksın aslında.. "Buyrun" deniyor diye kendilerini paşa zannediyorlar

yani kız haksız olsa ilgisiz olsa kibar bir şekilde uyarmasını haklı bulabilirdik, ama ne uyarı uyarı gibi, ne de kız haksız. ben gördüm, yeni gelmişti işe daha, kıyafetlerini 5 dakika içinde değiştirip işe başladı yani masa dağınık da olsa kızın suçu yoktu. hem zaten adam dağıtmış masayı. sigara külünü çay bardağının içine döken adamdan ne beklenirdi zaten.

Ya ben şu lafa karşıyım aslında "müşteri daima haklıdır" Hayır efendim niye daima haklı olsun? Adam beni keyfine göre azarlayacak ama ben patron nasıl olsa onu haklı bulacak, aman işimden olmayayım diye susacağım! Patronlar çalışanlar için uydurmuşlardır bu lafı zaten kendilerine gelince müşteri haklı olmaz.

Ben olsam "pardon beyefendi sizi ortamlarda kim bu kadar eziyor da hırsınızı ve aşağılık kompleksinizi, tek derdi çalışıp para kazanmak olan bir çare insanlardan çıkarıyorsunuz? Bence egonuz sizi komik duruma düşürüyor" der o ortamdan giderim. Ki cevap hakkı doğup laubalilik yapmaya kalkmasın sonra dürzü..

Ya ben şu lafa karşıyım aslında "müşteri daima haklıdır" Hayır efendim niye daima haklı olsun? Adam beni keyfine göre azarlayacak ama ben patron nasıl olsa onu haklı bulacak, aman işimden olmayayım diye susacağım! Patronlar çalışanlar için uydurmuşlardır bu lafı zaten kendilerine gelince müşteri haklı olmaz.
kesinlikle ya... herkes birazcık çalışanının hakkını savunsa kimse böyle zıvanadan çıkmaz. millet bir kahve satın alıyor diye kendini lord zannediyor.

Turkiyede ki garsonlar köleymis gibi bir algi var zaten. Ondan oluyor bunlar bence.
Oda insan, isinde gucunde. Kimsenin kölesi de degil. Avrupada hic eli kolu birbirine bagli onunde dikilen aman efendim ne istersiniz diyen garson yok mesela ..
Ben turkiyeye tatile gidince boyle hurmet gorunce cok hoslaniyorum bu durumdan o ayri. Ama buyuk saygi gosteririm. Oyle fazla egilip buzulmelerine de gerek yok ya..sonra boyle bir iki hoduk cikip azarlaya bilecegini saniyor garsonlari. Sukur edecegi yerde boyle guzel agirlandigi icin.
İnsanlar garip..

Ben olsam "pardon beyefendi sizi ortamlarda kim bu kadar eziyor da hırsınızı ve aşağılık kompleksinizi, tek derdi çalışıp para kazanmak olan bir çare insanlardan çıkarıyorsunuz? Bence egonuz sizi komik duruma düşürüyor" der o ortamdan giderim. Ki cevap hakkı doğup laubalilik yapmaya kalkmasın sonra dürzü..
canım ben böyle olaylara çoğu zaman burnumu sokarım ama dedim ya hep bir şekilde haksız çıkarıldığım için yani "sen ne karışıyosun biz aramızda çözüyoruz meseleyi" denilip savunduğum kişi tarafından da desteklenmediğimden dolayı tövbe ettim karışmamaya. zaten olay çıksa kızın daha çok başı ağrıyacak..

Garsonlar da bizim gibi kibarlari kaale almiyor :) onlar kendi aralarinda gecinip gidiyorlar
öyleleri de var. ama yani nasıl bir doktora bir polise öyle kafamıza göre bağıramıyorsak bi garsona satış görevlisine de saygılı davranmak gerekiyor. yani aslında hiçbir farkları yok. hepsi hizmet veriyor.

Back
X