garsona kötü davranan insanlar...

allaha şükür yanımda yöremde yok böyle kişiler, ancak bugün bir arkadaşımla kahvaltı ederken bir adamın 18 yaşlarındaki bir kızcağıza çok sert bir şekilde "ne bu masanın hali kız, gel buraya, nasıl iş yapıyorsun sen, çabuk topla burayı" diye azar çektiğini gördüm. ne zaman bu tarz bir olaya karışsam eninde sonunda haksız çıktığım için tövbeliydim karışmamaya, ama yine de dayanamadım, arkadaşımla adamın yüzüne bakarak "kalkalım bu seviyesiz ortamda durmak istemiyorum" dedim. anladı mı, sanmam...

kızın suratı çok üzdü beni. yazık. hem az paraya çalışıp hem de elin görmemiş ayılarının ağız kokusunu çekiyorlar. bir şey deseler patronları zaten direkt müşteriyi savunmaya kararlı, işten çıkarılıyorlar.

siz ne düşünüyorsunuz bu insanlar hakkında?

Başlığa istinaden yazmak istediğim çok şey var ama neyse diyorum, ben de hizmet sektöründeyim, insanlar gelinden gelse her türlü aşağılamayı ego tatminini de yaparlar. İyi insan yok mu binde bir....

Böyle insanların insan olmadığını düşünüyorum.

öyle şeyler oluyor zaten. üniversitede bi arkadaşım anlatmıştı. kendisine bağıran bi adamın çayına tükürmüş. işin komik tarafı adam daha sonra bundan özür dilemiş ve "çay güzeldi elinize sağlık abicim" demiş :KK70:
o da bağırmasaymış madem iyi olmuş ya:Doldu bağır bağır sonra özür dile

öyleleri de var. ama yani nasıl bir doktora bir polise öyle kafamıza göre bağıramıyorsak bi garsona satış görevlisine de saygılı davranmak gerekiyor. yani aslında hiçbir farkları yok. hepsi hizmet veriyor.

Doktorlar da artık eskisi gibi saygı görmez oldu. Acil tıp hekimi bir arkadaşım illallah etti artık, kız 5 dakika kahve almaya gitti diye olay çıkartıp başhekime şikayet etmişler kızı. (Gerçekten otomattan kahve alıp gelmesi 5 dakika sürmüş) Savunma yazmak zorunda bırakıldı. Lakayıt lakayıt kafasına göre odasına girip çıkanlar, yer işgal edenler, ilaç "talebinde" bulunanlar da ayrı.

Doktorlar da artık eskisi gibi saygı görmez oldu. Acil tıp hekimi bir arkadaşım illallah etti artık, kız 5 dakika kahve almaya gitti diye olay çıkartıp başhekime şikayet etmişler kızı. (Gerçekten otomattan kahve alıp gelmesi 5 dakika sürmüş) Savunma yazmak zorunda bırakıldı. Lakayıt lakayıt kafasına göre odasına girip çıkanlar, yer işgal edenler, ilaç "talebinde" bulunanlar da ayrı.
demek istediğim bu değil aslında. kimse doktora "nerdesin lan sen" deme cüretini bulamaz kendinde. olsa da binde bir işte. gider en fazla kibar kibar şikayet eder dilekçe yazar. ama işte bi satış görevlisine bi garsona insanlar ağızlarına geleni söyleme cüretini kendinde bulabiliyor. ve bu durum da normalleştirilmiş...

demek istediğim bu değil aslında. kimse doktora "nerdesin lan sen" deme cüretini bulamaz kendinde. olsa da binde bir işte. gider en fazla kibar kibar şikayet eder dilekçe yazar. ama işte bi satış görevlisine bi garsona insanlar ağızlarına geleni söyleme cüretini kendinde bulabiliyor. ve bu durum da normalleştirilmiş...

Yok gayet de "Neredesin lan sen?" tepkisiyle gerçekleşmiş olay. Bizim kız da çenesini tutamayıp car car cevap verince şikayet edilmiş, savunma yazdırmışlar. Doktorları dövüyorlar artık yahu, stajımı yaptığım yerde kırmızı reçeteli ilacı hasta olmadığı için yazmayan psikiyatri hekimini ciddi darp ettiler uyuşturucu bağımlıları. Ben hizmet sektöründe bulunan her çalışana üzülüyorum, insanlarla uğraşmak çok zor. Hele ki böyle pis, tahammülsüz insanlarla.

Yok gayet de "Neredesin lan sen?" tepkisiyle gerçekleşmiş olay. Bizim kız da çenesini tutamayıp car car cevap verince şikayet edilmiş, savunma yazdırmışlar. Doktorları dövüyorlar artık yahu, stajımı yaptığım yerde kırmızı reçeteli ilacı hasta olmadığı için yazmayan psikiyatri hekimini ciddi darp ettiler uyuşturucu bağımlıları. Ben hizmet sektöründe bulunan her çalışana üzülüyorum, insanlarla uğraşmak çok zor. Hele ki böyle pis, tahammülsüz insanlarla.
enteresan. arada haberlerde görürdük evet doktorlara da şiddet arttı ama ben hastaneye gittiğimde doktorlar hastaları azarladığı için tersini pek düşünemedim :) aslında topyekun eğitilmeye ihtiyacımız var.

ben memur oldum bu yıl, bazı insanlar var evet kaba saba, ama geneli sizli bizli konuşuyor. fakat düşünüyorum bazen garson olsaydım böyle davranırlar mıydı? çünkü garsonluk da yaptım 5-6 yıl önce ve bana daha "siz" diye hitap eden olmamıştı. "fşşşt, kızım, garsoon, bi bakıver yav" ile çağırıldığım için insanların ikiyüzlülüğünü de iyi bilirim.

Ay gercekten ben yazmisim gibi hissettim. O kadar tahamul edemiyorum ki bu duruma. Sunu farkettim genelde hayatlarinda patronlari esleri vs tarafindan ezilen insanlar yapiyor bunu. Firsat bulduklarinda pozisyon olarak kendinden daha dusuk gordukleri insanlars boyle cikisarak kendi egolarini onariyorlar sanirim. Benim bir arkadasim vardi universitede okurken garson olarak calisiyordu ve hep insanlarin kabaligindan yakinirdi. Birlikte yemege gittik bir yere. Garson corbasini verirken azicik tabaga doktu. Babasi yasindaki adama bir dikkat et istersen ya dedi boyle kaba bir tonda. Yerin dibine girmek istedim gercekten

Ay gercekten ben yazmisim gibi hissettim. O kadar tahamul edemiyorum ki bu duruma. Sunu farkettim genelde hayatlarinda patronlari esleri vs tarafindan ezilen insanlar yapiyor bunu. Firsat bulduklarinda pozisyon olarak kendinden daha dusuk gordukleri insanlars boyle cikisarak kendi egolarini onariyorlar sanirim. Benim bir arkadasim vardi universitede okurken garson olarak calisiyordu ve hep insanlarin kabaligindan yakinirdi. Birlikte yemege gittik bir yere. Garson corbasini verirken azicik tabaga doktu. Babasi yasindaki adama bir dikkat et istersen ya dedi boyle kaba bir tonda. Yerin dibine girmek istedim gercekten
kendi yaşadıklarından da ders almamış.. ne denir ki.

Valla asla kotu davranmam.. tam tersi hizmet ettiklerinde tesekkur ederim:) cok kibarimdir kahretsin :) ama bazi garsonlar bi degisik bi havali.. yani oraya bi daha godesim gelmiyo

Üniversitenin ilk senelerinde garsonluk yaptım, inanın o kendini bilmez insanların tavırlarından dolayı tüm günümün kötü geçtiğini bilirim.
Genel olarak çevreme aldığım insanlarda dikkat ettiğim en önemli şeydir 1- Hayvanlara, 2- Garsonlara, emekçi insanlara kötü davranan insanları alamıyorum etrafıma.

çok gereksizler gerçekten de.

bende arkadasımla bır cafeye gıtmıştım. orada arkadasım garsona ahmet çay koy dedi sanki arkadası gıbı..çok irite oldum.

Haklisin.
3 kurusa aksama kadar ya da gece yarilarina kadar calisanlar var.

Halden anlamak gerek.

Ben bir cay alsam bile gayet guleryuzle tesekkur ederim hep.

Insanlar tuhaf:(

Aynı durumla Bnde karşılaştım ve çok üzüldüm:( birlikte yemeğe gittiğimiz aile dostumuz garsonu iki kere azarladı ve artık Benim zoruma gitti. Parası var diye kendini ağa sanıyor. Ve bu insan sürekli işi gereği yemeklere katılan birisi. Her ne kadar müşteri haklı da olsa güzel sözle hitap edilmeli. Kolay iş değil binlerce insanla uğraşmak

Bazen garsonlar da insanı çileden cıkarabiliyorlar. Geçtiğimiz Ramazan iftara gittik bir yere,iftar yaklaştı,fix menü tabi,çorbaları termosa koymuşlar,servis yapiyorlar termostan,bizim masaya geldi garson,tam benim tabağıma çorba koymak için yanımda durdu,tanıdıģı birini gördü yan masada "hoşgeldiniz" diyerek beni öyle bırakarak gitti.
Yani gelmişsin masama,tabağımı çevirmişsin,yanımda duruyorsun doldur o çorbayı öyle git. Babanın hayrına vermiyorsun yani bana yemeği. Ben bunu yapan garsona bile laf etmedim. Sinirlendim yalan yok,hatta eşim benden çok sinirlendi birde onu sakinleştirdim,boşver vs diyerek. Sadece ilk kez bahşiş bırakmadan kalktım o restourantta,muhakkak bırakırdım,o gün bırakmadım.
Uzun süre gitmedim o olaydan sonra.
Sonraki gidişimizde kalabalık bir grup olarak gittik,arkadaşlarımızı götürdük yani,bu kez serviste sıkıntılar yaşadık. Siparişlerimiz posta posta geldi, çocuklara portakal suyunu 5 hatırlatmanın sonunda getirdiler,benim orayla olan ilgimi alakamı bitirdiler.
O gün bu gündür gitmedim oraya.
Ha asla kabalaşmadık,en sonuncu portakal suyu istememizde "pardon bizim size borcumuz mu var" diye sordum gülerek ,afalladı ama anlamış olacak ki hemen geldi portakal suyu.
Yani bazen cidden zıvanadan çıkarabiliyorlar insanı.
Yinede sakin kalıyorum kendi adıma.
Hoşlanmazsam bahşiş bırakmıyorum,bir daha da gitmiyorum.

Son düzenleme:
En sevmediğim ve en sevdiğim özelliğim şudur ki başkalarının yaptığı terbiyesizliğe asla tahammülüm yok. Dolmuşta,markette kavga etmişliğim de çoktur. Bu konuda da gurur duyarım kendimle.
Zor şartlarda çalışan birine iki çay içti diye patronluk taslayan insanlara en doğru cevap orada onu rezil etmek olur. O kişi ekmeğinin parasında olduğu için cevap veremez ama ben verebilirim. Sırf iki kuruş kazanacağız diye hadsiz müşteriler karşısında el pençe duran çalışanlara çok üzülüyorum.

Kimse kimseye bağıramaz. Mesleği ne olursa olsun..
Düzgün davranırım. Düzgün hizmet görmek isterim..
Bazıları var ki sanki babasının hayrına çay getiriyor gibi. Bu da hoş değil. Ağalanmak da yersiz. Keşke herkes her şeyi layığınca yapsa.. Müşteriler de, çalışanlar da.. :68:

Back
X