• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaz kaçağı saçmalığı (tükenmeli konu)

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.273
15.297
448
Arkadaşlar merhaba,
O kadar çaresizim ki konu açıp tecrübesi olan var mı diye sormak istedim. 4 gün önce taşındım aç gözlü ev sahibim sağolsun (taşınma masrafının bir kısmını avukatımın devreye girmesiyle aldım).
Fakat doğalgaz ocaktan kaçak veriyor. Bebeğim var diye gelen kontrol görevlisine sorarak petekleri açtım ama iki gün donduk resmen. Ocağı kullanamıyoruz. Bebeğim püre yiyor sürekli. Komşuda çorba yapıyoruz bazen.
İlk ocak sıkıntılı diye annemin arkadaşının eski ocağını aldık. Bugün onda da kaçak çıktı. İki ocakta üst üste kaçak normal mi? Borulara falan bakmış adam, kaçak ocakta demiş. Böyle bir durum başına gelen var mı? Gidip ocak alayım mı yoksa tesisatçı falan çağırıp mı baktırayım ne yapacağımı bilemiyorum. Ev karman çorman, oğlanla kaldık öyle.

Bizim de önceki evimizde ocaktan gaz kokusu geliyordu, bizden öncekiler öyle kullanmışlar. Doğalgaz firmasını çağırdık, sonra tesisatçı çağırdık kaçağı buldu ve kapattı.

2 ocaktada sorun olduğuna göre kacak ocaktan olmayabilir.
Elektrikli ocak alabilirsiniz yapılana kadar,iyi birini bulup baktırın muhakkak.

Doğalgazın sabit borusundan ocağa bağlantı için kullanılan kıvrılabilen ara boru kalın plastik; sorun orada veya ocak gaz açma kapama vanasında olabilir.

Doğalgaz tesisatı kuran ve tamir eden bir usta baksın; sorun ara boruda veya gaz açma kapama vanasındaysa, onu değiştirerek sorunu giderebilirsiniz.

Ev sahıbınıze soyleyın ocagı degıstırsın. Taşınma masrafını neden ondan aldınızki
Eski ev sahibinden aldık. Yüzde yüz zammı beğenmedi. Ben de avukat tuttum. Beni çıkarmak için mecburen verdi

Doğalgazın sabit borusundan ocağa bağlantı için kullanılan kıvrılabilen ara boru kalın plastik; sorun orada veya ocak gaz açma kapama vanasında olabilir.

Doğalgaz tesisatı kuran ve tamir eden bir usta baksın; sorun ara boruda veya gaz açma kapama vanasındaysa, onu değiştirerek sorunu giderebilirsiniz.
Ocağı kuran abi her yere baktığını söylüyor, doğalgazı açmaya gelen arkadaş da baktı tek ocakta görünüyormuş. İki kere üst üste ocakta nasıl sorun oluyor anlamıyorum :(

Gazı açarlarken açmadan önce kaçak için bakıyorlar aslında yani biz eve taşınırken bir yerde vardı açmadılar tesisatçı çağırdım yaptırdım anca öyle açmışlardı. Siz de başka bir tesisatçı çağırın iyice baksınlar öyle açın bence.

Ocağı kuran abi her yere baktığını söylüyor, doğalgazı açmaya gelen arkadaş da baktı tek ocakta görünüyormuş. İki kere üst üste ocakta nasıl sorun oluyor anlamıyorum :KK43:
Anlamamış olabilir ikisi de. Bireysel tesisatçı yerine doğalgaz kaçağı var diye doğalgaz acil 187 arasınız bakarlar mı acaba? Sonuçta tehlikeli de bir durum. Tecrübeli birileri bakmalı

Anlamamış olabilir ikisi de. Bireysel tesisatçı yerine doğalgaz kaçağı var diye doğalgaz acil 187 arasınız bakarlar mı acaba? Sonuçta tehlikeli de bir durum. Tecrübeli birileri bakmalı
Benim de aklımda bunu yapmak var. Ama kontrole gelenler aramayın ocak değiştirin deyince çekindim

Arkadaşlar merhaba,
O kadar çaresizim ki konu açıp tecrübesi olan var mı diye sormak istedim. 4 gün önce taşındım aç gözlü ev sahibim sağolsun (taşınma masrafının bir kısmını avukatımın devreye girmesiyle aldım).
Fakat doğalgaz ocaktan kaçak veriyor. Bebeğim var diye gelen kontrol görevlisine sorarak petekleri açtım ama iki gün donduk resmen. Ocağı kullanamıyoruz. Bebeğim püre yiyor sürekli. Komşuda çorba yapıyoruz bazen.
İlk ocak sıkıntılı diye annemin arkadaşının eski ocağını aldık. Bugün onda da kaçak çıktı. İki ocakta üst üste kaçak normal mi? Borulara falan bakmış adam, kaçak ocakta demiş. Böyle bir durum başına gelen var mı? Gidip ocak alayım mı yoksa tesisatçı falan çağırıp mı baktırayım ne yapacağımı bilemiyorum. Ev karman çorman, oğlanla kaldık öyle.
Sıfır aldığım ocakta aynı problemi yaşadım. Büyük ocağın dgmesinden geliyordu koku günlerce nerden geliyor diye kokladim durdum o şekilde bulduk .sıfır olduğu için dügmenin iç parçalarını degistirdiler şuan problem yaşamıyorum

Garanti kapsamında ise bu şekilde degerlendirilebilir

Ocağın arkasındaki boruya bağlanan parçaya bakıldı mı ? Küçük, metal bir dirsek.
Bu bahsedilen parça ve borularda olan kaçağa bulasik deterjanı suya koyup kopurterek bakıyorlar. Köpük bıraktıkları boru gaz kaçırıyorsa kopuklerden belli oluyormuş.

Keşke çıkmasaydınız yasal olarak böyle bir hakkınız vardı küçük bebeğinizle taşınma işleriyle uğraşmışsınız yeni bir düzen tekrardan
Ben de böyle düşünüyordum ama çıkmasaydım evi satacaktı, altı ay sonra zaten çıkacaktım. Şimdi de satılığa koymuş bile

Back
X