Teşekkürler sizin evladınızıda Allah bagışlasın evet duydum o damlayı fkt kafama göre kullanmk istemiyrm, yeni başladı sıkıntmz zatenAllah bagislasin,ben de yeni anneyim doktorumuz daha sancilar baslamadan bilgi vermisti. sapsimplex damla verdi 3 defa 5er damla olacak sekilde.10gunlukken basliyor bebegine gore degisiyormus 3ayda biten de var 6. ayda da.ben bugun aktardan adacayi yagi aldim ekstra birer damla ayagina ve gobegine masaj gaza iyi gekiyormus diye okudum onu da deneyecegim.bir de kendi yedigimize dikkat etmemiz gerekiyor tabi,rezene icersek te sutumuze gecip etki ediyormus.
Teşekkür ederim, yapıyorum söylediklerini ama işte olmuyor bazen ,Uyusa bile sırtını ovala yukarda aşağıya doğru. Ve birkac dakika pit pit pit vur sırtına hafifçe. Hala cikmadiysa gazi. Uzat yatağa cokkk hafif bacaklarından tutup karnına doğru hareketler ettir. Emin ol çıkar gazi. Birde internetten bu gaz için yapılan hareketlere bak anlarsın ne dedigimi canım. Geçmiş olsun
Aaa canım muskat cevizini nede mutlaka yel cevizide deniyor. Her aktarda var. Yengem yeni dogum yaptı hep kullanıyor. Yan etkisi falan yok doğal. Cevizi al rendele sonra bir çay kasigina kendi sütunu damlat içine az bir cimdik cevizin tozunu ekle bak bir nasıl uyuyor rahatlıyor sabah akşam verTeşekkür ederim, yapıyorum söylediklerini ama işte olmuyor bazen ,
sabaha karşıda cok rahatsız oluyor huysuzlanıyor
Arada bizimse yeşile dönük sarı gibi oluyor hurafelere göre karnı ağrıdı ondan diyorlar ama bi alakası olduğunu düşünmüyorum belki annenin beslenmesinden kaynaklıdıryüzüstü yatırmak işe yaradı çok şükür , şuan birde sarılığız sık sık emzirmeye calışıyorum, normalde kakamız sarıydı ama 2 seferdir yeşil bi fikriniz varmı neden yeşil acaba ?
Demir ilacından olabilirmiş birde önsüt fazlalıgından, birde bugun sürekli emmek istiyor memeyi bi türlü bırakmıyor normalmi ki acabaArada bizimse yeşile dönük sarı gibi oluyor hurafelere göre karnı ağrıdı ondan diyorlar ama bi alakası olduğunu düşünmüyorum belki annenin beslenmesinden kaynaklıdır
ÇOK normal ne kadar emmek istiyorsa o kadar emzir . O emdikçe hem sütün artar hemde ön sütten sonra gelen yağlı besleyici sütü emmiş olur. Mantıklı benim ilk sulu sütüm fazla oluyor çoğu zaman alıp gidiyor Dr uzun emzir dddi ön sütle doyurma arkadan gelen yağlı sütü içsin dddi . En az 20-25 dk tut memede diyor. Başlarda yavrumun midesi küçücük ön sütü içip bırakıyordu iki gündür benimki de uzun duruyor memedeDemir ilacından olabilirmiş birde önsüt fazlalıgından, birde bugun sürekli emmek istiyor memeyi bi türlü bırakmıyor normalmi ki acaba
Evet ilk zmnlr benimkide öyleydi cok cabuk yoruluyorlar kıyamam, bugun böle sürekli emmek isyeyince mutlu oldum ama son emzirmeden snra gazını almadım malesef cunku gazını aldgmda hep uyanıyorÇOK normal ne kadar emmek istiyorsa o kadar emzir . O emdikçe hem sütün artar hemde ön sütten sonra gelen yağlı besleyici sütü emmiş olur. Mantıklı benim ilk sulu sütüm fazla oluyor çoğu zaman alıp gidiyor Dr uzun emzir dddi ön sütle doyurma arkadan gelen yağlı sütü içsin dddi . En az 20-25 dk tut memede diyor. Başlarda yavrumun midesi küçücük ön sütü içip bırakıyordu iki gündür benimki de uzun duruyor memede
imAaa canım muskat cevizini nede mutlaka yel cevizide deniyor. Her aktarda var. Yengem yeni dogum yaptı hep kullanıyor. Yan etkisi falan yok doğal. Cevizi al rendele sonra bir çay kasigina kendi sütunu damlat içine az bir cimdik cevizin tozunu ekle bak bir nasıl uyuyor rahatlıyor sabah akşam ver
Yüz üstü yatırmakta ısrar et CANım benim bebiş te istemiyordu mecbur kaldı debelenirken gaz çıkarıyorEvet ilk zmnlr benimkide öyleydi cok cabuk yoruluyorlar kıyamam, bugun böle sürekli emmek isyeyince mutlu oldum ama son emzirmeden snra gazını almadım malesef cunku gazını aldgmda hep uyanıyoryüzüstü yatmayı hiç sevmedi baya bi mücadele etti bide sonunda uykuya yenik düştü
Ayynen cok iyi cıkarıyorlar valla ypck bişi yok kendilerinin iyliği için herşey :))Yüz üstü yatırmakta ısrar et CANım benim bebiş te istemiyordu mecbur kaldı debelenirken gaz çıkarıyor
Yüz üstü yatır CANım benim kız 13 günlük gazlı gece emince uyuyor sırtını pışpışlıyorum iki kere ağızdan gaz çıkarıyor yüz üstü yatırıyorum kusuyor ve uyuyor
Demir ilacından olabilirmiş birde önsüt fazlalıgından, birde bugun sürekli emmek istiyor memeyi bi türlü bırakmıyor normalmi ki acaba
Allah bagışlasın evladınızı verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim fkt bu yazdıgınız yazı bilgim dahilinde zaten ve oglumu yüzüstü yatırıyrm evet sadece gazını cıkartmak için kontrolum altında merak etmeyinNormal :) yenidoğanlarda var olan tek şey emme refleksi. Doktorlar emmek istedikçe emzirin diyorlar. Benim oğlum dabir aylık, her istediğinde emziriyorum. Emmek istemediğinde de yani öyle bir talebi olmadığında, eğer son emmeden 3-3.5 saat geçtiyse (gündüz iki saat) uyandırıp emziriyorum. Çünkü bazen çok aç olsa da uykuya yenik düşebiliyor. :)
İkinci bebeğim ikinci gazlı kızım. İlk kızımı 2 yaşına kadar yatırdım yüz üstü ve bunu bana tıp fakültesi hastanesinde yaşlı bir Prof önerdi. İyili bunu önermiş kızım gazını rahat çıkarmaya başladı. Bu bebeğimde kusma sorunumuz var hastanede morardı ebe ve Dr geldi bebeğimin yanına kesinlikle yüz üstü yatır dediler çünkü yan yatarken geri kaçırdı bebeğim. Her Dr bişey söylüyor ben tecrübeme göre hareket ediyorum . Bebeğin kusmuğunda boğuluyordu az daha Allah korusunArkadaşım bebekleri yüz üstü yatırmak tehlikeli ancak. Ani bebek ölümü sendromu diye bir şey var. Hiç duymadınız mı? Amerika'da doğum yapan kadınlara bir kağıt imzalatırlar taburcu olmadan önce: bebeği sırt üstü yatırmayacaklarına, yatırırlarsa da verilecek ceza hakkında bilgilendirildiklerine dair. O kadar önemli yani. Yenidoğanlarda herhangi bir vücut kontrolü yok. Allah göstermesin çok çok riskli. Bırakın gazı olsun ama gene de yüz üstü yatmasın. Bir de ,İlk dönem ,yenidoğanların yatağının hafif eğimli olması lazım. Reflü nedeniyle, olur da kusarlarsa bir şey olmasın diye. Hastanelerdeki gibi yani. Bir yazıdan birkaç noktayı alıntıladım:
Anne ve babalar tarafından kontrol edilemez bir durumu ifade ediyor gibi görünse de uyuyan bir bebeği korumak şu yöntemlerle mümkün olabilmektedir.
•Bebeğinizi her uykusunda sırt üstü yatırın. 1 yaşına kadar tüm bebekler gece ya da gündüz uykusunda daima sırt üstü yatırılmalıdır. Eğer bebeğiniz araba koltuğu, bebek arabası ya da salıncakta uykuya daldıysa onu sert bir yatak yüzeyine mümkün olduğunca hızlı bir şekilde alın.
•Bebeğinizi yan yatırmak güvenili değildir ve çocuğunuzu ABÖS'den korumaz. Yan yatırma yastıkları önerilmemektedir. Kendi kendine dönemeye başladığında bebeğinizi istediği pozisyonda yatırabilirsiniz. Böyle bir durumda çocuğunuzu sırt üstü yatırmak zorunda değilsiniz.
•Ailelerin en büyük endişesi çocuğun sırt üstü yatarken kusması ve boğulmasıdır. Yapılan çalışmalarda sırt üstü yatan bebeklerde yüz üstü yatan bebeklere göre kusmaya bağlı boğulmanın artmadığı gösterilmiştir. Bu yüzden çocuğunuz için en güvenilir pozisyon sırt üstü yatmasıdır.
ktır.
•Bebeğiniz uyanıkken onun mümkün olduğunca karın üstü zaman geçirmesini sağlayın. Bu onun boyun kaslarını güçlendirecek ve başında düzlüklerin oluşmasını engelleyecektir. Karın üstü zamanlarda mutlaka bebeğinizin yanında bulunun ve onun durumunu izleyin.
Gaz problemi için de bitki çayları deneyebilirsiniz. Bir de annenin gazının olması da bebeğin gaz oranını etkiliyor. Kendinize dikkat ederek de gazını azaltabilirsiniz. Ek olarak, doktora danışmadan bebeğinize ann sütü dışında bir şey vermeyin, ne kadar zararsız denirse densin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?