Çocuk Hastalıkları Gaz sancısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gudu

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
20
2
6
36
merhaba bebeğim 25 günlük gazı var çok ıkınıyor uykusunda bile ıkınıyor sab kullanıyorum ama sankı çok rahatlamadı gibi ama zinco kullanan varmı bu bitkıselmış sanırım

Ayağını karnına itim çekip egzersiz yaptırın,gazı çıkar biraz. Arada bir de karnına ılık havlu koyun masaj yapın. Mama içiyorsa o da çok gaz yapar.

kimyon rezene veya hazır gaz giderici çaylar var milupanın filan, sen kendin iç , bebişe sütten geçsin. Birde yakmayacak şekilde sıcak havlu koyabilirsin karnına. 40 günden sonra düzene girer inşallah

merhaba bebeğim 25 günlük gazı var çok ıkınıyor uykusunda bile ıkınıyor sab kullanıyorum ama sankı çok rahatlamadı gibi ama zinco kullanan varmı bu bitkıselmış sanırım
Ahhh canım ahh o gazlı geceleri nasıl unutabilirim. Birde benimki kolikti. Neler neler denedim. Acı elma yapından tut, masajlardan tut neler yaptım. Bacaklarının karnına hafifce itele ve çek. Karnına masajlar yap. Birde başkasını bilmem ama bize metsil iyi geldi.. Sen yine de araştır İlaç tavsiye etmeyi sevmiyorum kimseye. Burada ilaç ismi söylemek yasak mı onu da bilmiyorum. Şimdiden geçmiş olsun.:110::KK46:

937F66E8-6792-411B-BFE3-2A642234C27F-5454-00000865F1A6C99A.webp
Ben de gaz giderici bir bez gördüm satılıyor ilgimi çekti. Acaba alıp bir deneseniz mi? Bu işte kiraz çekirdekli bebe bel bandıymış.

Allah yardımcın olsun.
Bolca kimyon ve rezene tüket bide hakiki adaçayı yağını bebeğin ayaklarının altına sür hafifçe masaj yap iyi gelilyormuş

Sab ıkınması olan bebeği daha cok ıkındırır bizzat yasamıs bir anneyim doktorumuz damlay verirken söylediği bir seydi. Ama bütün gaz giderici damlalara göre en rahat ettiğimiz sab oldu. Bir de bebekler kaka yapmak ıkınmak gibi faliyetleri beyinleriyle tam kontrol edemedikleri için zamanla geçiyor. Büyüdükçe bu tarz sorunlar geçiyor cok şükür. Her yediğiniz yemeğe yarım çay kasığı kimyon bebeğinizi rahatlatır. Bebeğine farklı caylar vermek için önce doktoruna danısın bir de daha erken gibi. En kısa zamanda kurtulursunuz insallh ☺️☺️

Bu söylediklerinizin hepsını İnan'ın yapıyorum kakasını yapıyor ama hala gaz varmıs gibi ıkınıyor 40 dan sonra daha mı rahatlar dıyosunuz

Bu söylediklerinizin hepsını İnan'ın yapıyorum kakasını yapıyor ama hala gaz varmıs gibi ıkınıyor 40 dan sonra daha mı rahatlar dıyosunuz
Benim bebeğimde aynı sizin bebeğiniz gibiydi bir de kurulmus saat gibi sabaha karsı yapıyordu uykuda , bende ne uyku kalıyordu ne dinlenme göbek fıtığı olacak diye aklım çıkıyordu. Her bebek farklıdır derler ama bizim 40 ından sonra değil de 4. Ayımıza giriyoruz daha yeni kurtuluyoruZ diye bilirim. Su 40 mucizeleri biZde pek gercekleşmedi :anne:

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Birkaç kişiye yazdım, size de yazayım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..

Back
X