Çorbalar Gaziantep Usulü Yuvarlama

bestdream

Mutluluk Sebebim 2 oldu
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.587
43
113
Fransa
8 Kisilik
Haz. Süresi: 20 dak + 30dak
Bekleme Süresi: ---.
Pisirme Süresi: 20 dak.

Hamur malzemesi:

300 gr kiyma
500 gr pirinç unu
2 yumurta
karabiber
tuz
su

250 veya 300 gr dana eti (veya koyun)
2 su bardagi haslanmis nohut
istege göre et suyu veya normal su

terbiyesi için:
1 yumurta
5-6 su bardagi yogurt
1 corba kasigi un
tuz

üzerine:
3 corba kasigi zeytinyagi
nane

YAPILISI :

Hamur malzemelerini karistirip güzelce yogurun. Minik parçalar koparip elinizde yuvarlayin. Tencerede kaynar haldeki suya yuvarlamalari döküp haslayin.

Püf Nokta: Türkiye genelinde artik hazir satiliyor ama elde yapilan gibi tutmuyor tadi. O sebeple ben ölçüleri fazla tuttum ama az miktarda yapip elde deneyin.

Genis bir kasede yogurt+ yumurta+ un ve tuzu 2 dakika boyunca mikserden geçirin

Diger bir tencerede eti kavurun üzerine nohut et suyu ve haslanan yuvarlamalari ilave edin.

Üzerine yogurdu döküp karistirin ve kaynamaya birakin

Bir tavada zeytinyagi ve naneyi kavurup üzerine gezdirin

Sicak olarak servis yapin.

Püf nokta: Burada isterseniz kemikli et kullanabilirsiniz ayri bir tad kazandiracaktir.

Son düzenleme:
Ellerin dert görmesin cnm çok lezzetli gözüküyor, başarılar

valla süper görünüyo, gece gece ağzım sulandı valla, eline sağlık

Yöresel çorbalara alternatifiniz vardır umarım bununla o hakkınızı harcamadınız değil mi ? :)

Elinize ve emeğinize sağlık

Ellerinize sağlıkkk enfesssss görünüyor bende bu çorbayı aşurelik buğday ve nohut ile yapıyorum çok güzel..

harika görünüyor hiç yemedima ma hep merak ettiğimim yöresel bir çorbadır namını çok duydum
elinize sağlık başarılar

Bu yaptığımız yuvalamaları dondurucuda saklayabilir miyiz? Eğer saklanabiliyorsa nasıl saklıyorsunuz yapışmaması için Müsait bir zamanda denemek istiyorum da dondurucu da bu tür malzemelerimin olmasını seviyorum ani gelen bir misafire karşı ya da canımın hiç uğraşmak istemedi zamanlarda pratik oluyor.

haşlayıp soğuduktan sonra buzluğa atabilirsiniz pişirmek istediğinizde de direk kaynayan tencereye atıp pişirebilirsiniz afiyet olsun

elinize sağlık çok emekli bi yemek :))

Son düzenleme:
hepiniz sagolun, tesekkür ederim :107:

Yöresel çorbalara alternatifiniz vardır umarım bununla o hakkınızı harcamadınız değil mi ? :)

Elinize ve emeğinize sağlık

diger kategoride olanlara katilabilecegimden emin degilim zaman olurda yetistirir miyim bilemiyorum :)

tabiki olur, yuvarlayip hasladiktan sonra sogutup dondurucuya atabilirsin :)

off bayılırım bu yemeğe, ne zamandır canım istiyor ama nerde bulucamda yicem
bunu yapacak sabırda yok bende,minnak minnak olmazsa zaten birşeye benzemez

Bayılırım Antep yemeklerine,tadı buraya kadar geldi desem...

Ellerine sağlık,başarılar diliyorum

Ellerinize saglık,nefis görünüyor Yarışmada başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…